BEKTAŞİYE SORMUŞLAR"NİYE NAMAZ KILMAZSIN "DİYE.
CEVAP VERMİŞ,
"NAMAZA YAKLAŞMAYIN"YAZIYORMUŞ KURANDA.DEMİŞ.
BABA "O AYETİN BAŞINDA SARHOŞKEN DİYE YAZAR DEMİŞLER.
BEKTAŞİ CEVAP VERMİŞ.
"İMANIM BENİM O KADAR"
BEKTAŞİYE SORMUŞLAR"NİYE NAMAZ KILMAZSIN "DİYE.
CEVAP VERMİŞ,
"NAMAZA YAKLAŞMAYIN"YAZIYORMUŞ KURANDA.DEMİŞ.
BABA "O AYETİN BAŞINDA SARHOŞKEN DİYE YAZAR DEMİŞLER.
BEKTAŞİ CEVAP VERMİŞ.
"İMANIM BENİM O KADAR"
ŞİMDİ BUNA NE CEVAP VERİLİR
AL İŞTE
BEKTAŞİ
Namazdan kurtulmak isteyen adam
Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış.Orucunu tutar,zekatını verir,insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.Yalnız bu adamın bir kusuru varmış:
Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş,üşenirmiş.Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına.
Demiş ki:
Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar.Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım.Yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş.
Hoca:
Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok,borcun kılacaksın demiş.
Adam yalvarmış bul hocam diye.Hoca müddet istemiş adam gitmiş.
Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş:
Buldun mu hocam demiş,kurtulacak
Hoca:Buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin:
1:ÖLÜ İSEN
2:DELİ İSEN
3:ÇOCUK İSEN
4:HAYVAN İSEN
5:KAFİR İSEN tercih senin...
BUDA BENİM ÖRNEĞİM KADİR BABA,YANLIŞ ANLAŞILMALARA SEBEB OLMAMASI İÇİN SİTEDE YAZMAMIŞTIM,BELKİ NEFSİMİZE AĞIR GELİR,DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM
MAHZUN DOSTUM,YA BEKTAŞİ İSEN.!!!!
BEKTAŞİLER NAMAZ KILMAZLAR MI
RABBİM BİZİ NAMAZDAN AYIRMASIN.
İÇİMİZE SECDE SEVGİSİNİ YERLEŞTİRSİN
AMİN
namaz ibadetlerin en güselidir.allah inşallah son nefesimizi namaz kılarken alır.allah hepimizin yanında olsun bizi korusun.allah dualarımızı kabul etsin.
Müslüman olana ibadetler güç gelmez. Müslüman olsalar böyle şeyler söylemezler. İmam-ı Rabbani hazretleri, Mektubat’ında buyuruyor ki: (Allahü teâlâ, kullarına yapabilecekleri şeyleri emretmiştir. Güç yetiremeyeceği işleri emretmemiştir. İnsanları zayıf yarattığı için, kolaylık göstermiştir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruyor ki:
(Allah, size hafif, kolay emretmek istedi, çünkü insan, zayıf yaratılmıştır.) [Nisa 28]
http://www.inegolmuftuluk.gov.tr/konular.asp?inegol=konu&mn=182
rabbim bizi namazda daim etsin amin
rabbim secdeden ayırma nefsimiz namaz aşkına galip gelmesin allahım
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.