http://mucize.net/forum/topic/3959?replies=31#post-62549 << Muhammed kardeşime cevaptır.
1- Öncelikle baba lafzına cevap vereyim burda kimseye karşı babam, babacığım lafzını kullanmadım fakat isteyen bu lafzı istediği kişiye hitap için kullanabilir bunun eleştirilecek bir tarafı olmadığı kanısındayım.
2- Tasavvuf, şeriat, şeyh, mürid, fenafillah, takva gibi kavramların ne olduğu kelime manası olarakda olsa bilmekteyiz.Tam manasını bilmekte ne durumdayız ancak Rabbim bilir.Ayrıca bu konulara yüzeysel olarak daha sonra başka bir başlıkta değineceğiz inşaallah.
3- Kimseyi sen böyle böyle yazıyorsun ama ben senin samimiyetine inanmıyorum diye suçlayamazsınız sonuçta herkesin kalbini yalnız Rabbim bilir.
Allah dostları için:
"Onlar ki kalplerin casusudurlar." derler. Allah dostu olduğunuz iddanız var mı bilmiyorum fakat inşaallah olursunuz.
4- Burda adaletsizlik olduğunu ve düzeltene kadar çabalacağınızı ve Kadir amcayı hedef alarak hacılık, hocalık, önderlik taslama çabası içinde olduğunu belirtmişsiniz Muhammed kardeşim açıkçası ben böyle bir durumu henüz farketmedim eğer ki böyle bir durum var ise (bence yoktur) burda ki dostların bazı kişilerin sözlerine göre hareket edip onların sözünden çıkmacağı kanısına mı vardınız acaba.Biz ki bir kural koyduğumuz vakit ricayla yaptırma çabası içinde iken burda bazı kişilerin otorite sağlayıp kişileri istediği şekilde yönlendirdiği kanısına neden kapıldınız anlamadım.
5- Ben Kadir amcaya ve Muhammed kardeşime aynı mesafedeyim.İnşaalah bunda Rabbim bana yardımcı olur.
6- Konuşturulmadığınızı ve konuların kilitlendiğini söylemişsiniz siz yazınızı foruma yazın ve lütfen bir kopyasınıda iletişim linkinden bana iletin.Eğer bir kişinin şahsına hakaret yoksa ve yapıcı bir üslupla yazılmış ise ben yayınlanma garantisini veriyorum.Burda yöneticilerimiz adaletsiz olacağı fikrinde değilim ama siz bunu iddaa ederseniz lütfen mesajlarınızın bir kopyasınıda bana iletiniz.
Üyeliğin silinmesi ve bazı kişilerin foruma girişinin engellenmesi bence son çare olup şimdiye kadar böyle bir durum söz konusu olmadı inşallah olmazda.
7- Burda bazı kişilerin kendilerini belli bir mertebede gösterip insanları kandırdığını iddaa etmişsiniz. Kalbleri ve niyetleri bizim bilemeyeceğimiz herkese malumdur biz neyin hayr neyin şer olduğu bilmekte pek aciziz burda bazı itikati konulara ve ehli sünnet inancına ters düşmeyen her şeye biz sui zan ile yaklaşma fikrindeyiz.Sizce bunun bir sakıncası varmıdır.
8- Belki daha çok şeyler yazılabilir fakat şimdilik bu kadarı yeterlidir sanırım eleştirilmek benim en çok istediğim şeylerden biri olup lütfen bunda yapıcı olalım ve asla kişileri hedef alıp küçük düşürme veyahut bazı şeyleri isbat etme yarışında olmayalım.Ayrıca bazı konularda herkese anlayış göstermede geri kalmayalım.
Son olarak biz pek cahiliz ve bir çok şeyi bilemeyiz bakınız:
"Hem size istediğiniz şeylerin hepsinden verdi; öyle ki, Allah'ın nimetini saysanız onu bitiremezsiniz. Gerçekten insan çok zalim, çok nankördür." (İbrahim-34)
"Evet Biz, o emaneti göklere, yere ve dağlara sunduk da onlar onu yüklenmeye yanaşmadılar ve ondan korktular da insan yüklendi onu. O gerçekten çok zalim, çok cahil bulunuyor" (Ahzab-72)