Her Mehmetcigin arkasinda ona ahlak ve fazilet asisi yapan, gönlüne adam olma damgasi vuran bir ana vardir.
Mehmetcik canakkalede hep öne bakti, hep ileriye gitti, gönlü ve gözü hic arkada kalmadi. Bu yigitligin altinda ve arkasinda daima analar vardi. Mehmetcigin arkasinda sira daglar gibi duran ANALAR... Asla zaaf göstermeyen, gözyaslarini icine akitan bütün erkek islerini omuzlayip sikayetsiz götüren bu analar vatanin gercek kahramanlaridir. Cünkü hem arkayi saglam tutmuslar hemde ve asil önemlisi Mehmetcigi Mehmetcik yapan ruhu imanla yogurmuslardir.
Analar, sira daglar gibi durmuslar. Evlatlarinin ruhlarina madde ve mana kahramanliginin damgasini vurdular. Gözyaslarini iclerinde cagildattilar. Aciktan aglayip da hain düsmani umutlandirmadilar. Onlar belki de dönüsü olmayan yola evlatlarini kinalayip da gönderdiler. Analarin kinali kuzulari Vatanin kurbanlariydi vatan icin verilen kurban.
Vatan, bu ana yürekleriyle destegiyle korundu. Onlar cephenin gerisini siradaglar gibi saglam tuttular. Iste bu saglamlik sebebiyledir ki Mehmetciklerin gözü hic arkada kalmadi. Yüreklerinde anne sefkatlerini hissettiler. Eslerinin, nisanlilarinin sadakatinden emin oldular. Ve hep ileriye dogru yürüdüler, geriye dönmeyi hic düsünmediler. Bütün sehitlerimize Allahtan Rahmet yakinlarina sabir diliyorum.
1 Fatiha 3Ihlas hediye ediyorum Sehit analarina Allahtan Sabir diliyorum. amin
VATANIN KAHRAMAN KADINLARI (Sehit analarina)
(3 mesaj) (3 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesein indinden inşallah.şehit analarına da ve ailelerinede rahmet ve sabırlar ihsan eylesin.
amin.amin.amin.
1 fatiha,3.ihlas da ben okuyorum.allah kabul etsin.18 yıl önce gönderildi # -
Allah her birine gökteki yıldızlar kadar rahmet eylesin...Amin amin amin.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.