SELAMLAR. BENİM İNCİR ÇEKİRDEĞİ İÇERİKLİ FAKAT HAYATIMI SENELERDİR MAHVEDEN PEK ÇOK VE YOĞUN DERTLERİM VAR. YILLARDIR AĞLAYA AĞLAYA DUA EDİYORUM. HİÇBİR MUTSUZLUK KAPISI KAPANMADAN HEP BİR DİĞERİ AÇILIYOR. HAYATIM 24 SAAT KABUS GÖRMEK GİBİ. ÜSTELİK SABIRSIZ BİRİYİM. ŞİMDİYE KADAR SABRETSEYDİM BELKİ EVLİYA OLABİLİRDİM AMA İMTİHANLARI SANKİ HEP KAYBETTİM. BİR HADİSTE 'KIYAMET GÜNÜNDE EN NASİPSİZ OLAN DÜNYADA FAKİR AHİRETTE CEHENNEM AZABINA DÜÇAR OLANDIR' DİYOR. İNŞALLAH ÖYLE DEĞİLİMDİR BEN.BİR DE ÇABUK YIKILIYORUM. BENİ İNCİTMEK, CANIMI YAKMAK İSTEYEN BUNU KOLAYLIKLA YAPABİLİYOR. İNSANLAR KADERLERİNDE OLMAYAN BİRŞEYİ İSTEDİKLERİNDE ALLAH DUALARI YERİNE SEVAP YAZARMIŞ. BEN KURTULAMAYACAKSAM ÖLMEK İSTİYORUM. ÇÜNKÜ BÖYLE GİDERSE AHİRETİ DE KAYBEDECEĞİM. ARTIK GÜVENİLİR İYİ İNSANLARLA İYİ BİRİ OLARAK YAŞAMAK İSTİYORUM. ŞİMDİ CEHENNEMDE GİBİYİM. ÖLESİYE ACI ÇEKİYORUM VE YENİDEN ACIYI HİSSEDEBİLMEM İÇİN DİRİLİYORUM. DÜNÜM KARA BUGÜNÜM KARA GELECEĞİM DE KARANLIK GÖRÜNÜYOR. KADERİMDE BU BELALARDAN KURTULMAK VAR MI BİLMİYORUM. AMA GÜNÜN BİRİNDE ÖLECEĞİM KESİN. O YÜZDEN İNSAN OLDUĞUMU UNUTMAMAK İÇİN, HALA CENNETİ UMUT EDEBİLMEK İÇİN YA BELALARDAN BİR AN EVVEL KURTULMAYI YA DA BİR AN EVVEL ÖLMEYİ DİLİYORUM RABBİMDEN. BANA DUA EDERSENİZ N'OLUR BÖYLE DİYİN. BU ŞEKİLDE YAŞAMANIN HAYRI YOK. DERTLERDEN YANA YANA KARARMIŞ ZAVALLI BİR CANIM BEN.
ALLAH'IM YA BENİ KAVUŞTUR YA DA BENİ KAVUŞTUR...
(25 mesaj) (22 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Karacan Kardeşim ümitsiz olma.Senin için şer gözükenler hayra vesile olabilir.Sabır Sabır Sabır.Duaya devam et.Birgün mutlaka hayat sana da güler.Yeter ki ümitvar ol.
18 yıl önce gönderildi # -
Allah c.c. Terk Etmiyor!..
Bismillah : Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi.
Yıkık, perişansınız. Kimse ile görüşmek istemiyorsunuz. Çoğunluk size küsmüş gibi. Yalnızsınız.Herkes benden uzak, herkes bana kırgın düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz.
Yalnızlığınızın karanlık mağarasına şu ayet bir güneş gibi doğuyor:
"Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı"(Duha-3)
Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin.
Rabbim terk etmiyor, kırılmıyor ya, ne gam! .. Bu ne büyük ferahlık değil
mi? ..***
Başınızda ağır bir dert var. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor. Sanki bu sorun hayatınızın sonunu hazırlıyor gibi. İşte o an ayet yetişiyor
imdada:
"Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! " (İnşirah-5/6)
Garantiyi veren ! .. Hem de ne garanti, her zorlukla beraber bir de kolaylık geleceği "mutlaka" ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor.
Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu, çözümün sorunda gizli
olduğunu da fısıldıyor. Bu manayı duymuş olan Niyazi Mısri(k.s) şöyle demiş:
"Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş***
Maddi sıkıntınız hat safhada. Yoksul düştüğünüzü hissediyorsunuz. İflas
ettiniz..
Sıfırı tükettiniz yani. Nasıl ayağa kalkarım düşüncesi içinde boğulurken
ayet size yeni bir ümit veriyor: "Eğer yoksulluktan korkarsanız, dilerse lütfuyla sizi zengin kılar. Şüphesiz hakkıyla bilendir, hüküm
ve hikmet sahibidir." (Tevbe-28 )***
Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü. Doktorlar fazlaca ümit vermiyorlar.
Çoğu kere Onu nasıl teselli edeceğinizi dahi bilemiyorsunuz. Gerçek ortada iken moral vermeye çalışmak sanki sahte davranmak gibi geliyor size. Ciddi bir delil olmalı ki hastanıza siz de inanarak moral verebilesiniz. Eyyub Nebi var Kur'an'da... Hastalıkların, dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş. Onun hali size dayanak oluyor: Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: "Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun. (Sa'd-41/43)***
Ama yine de bazı şeyleri yediremiyorsunuz kendinize. Bir tutamak arıyorsunuz. Ayet el veriyor size: "Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur ki, siz bir şeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara-216)
......... Rabbimiz , Rasülümüz Muhammed(s.a.v) ,
Kitabımız Kur'an, Yolumuz Sırat-ı Müstakim! .. Bizden bahtiyarı yok dünyada! .. Her ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın zafer ve başarı bizim. Bunu da kafadan söylemiyoruz, Kur'an konuşuyor:Vel Akıbetü lil Müttakin(Kasas-83):Akıbet(hayırlı son, güzel sonuç) Müttakiler (takvayı kuşananlar, korunanlar, inanca sarılanlar) içindir! ..18 yıl önce gönderildi # -
lailahe illa ente subhaneke inni küntüminezzalimin.
karacan kardeş Allah yardımcın olsun. Allah dert bela tasa gam keder vermesin.
kötülüklerden kötü olan herşeyden seni korusun.18 yıl önce gönderildi # -
değerli dostum baktım daha bu gün üye olmuşsun sitemize,inşallah hakkında hayırlı olur.yazında ki ölüm başlığını ben sildim,bilerek,haberin olsun..
sanırım sitemizi inceleme fırsatı bulamadın,ama incelediğinde kaç dostumuzun kanayan yaraları var şaşırırsın.hepimiz yaralıyız biz burda ama ortak bir çabamızda var,birbirimize dualarla derman olmaya çalışıyoruz.acizane.
hayırmı-şermi olacağını bilmediğimiz ölümü anmayız bile,direniriz ve dik olmaya çalışırız dualarla,allahtan yardım isteriz.hakkımızda herşeyi hayırlı hale getirsin diye...
sanırım fazla bunaldın,çokda sıkıştın.ama bak burdasın,aramızdasın.gel dua et,sen bize ,biz sana duada bir olursak sanırım duanın muhatabıda duyacaktır...
ölümü anma,gel beraber duada allahı analım,hakkımızda herşeyi hayıra çevirecek o.
sana ayak bastı hediyesi 100.besmele-i şerif hediye ettim,gönül heybemizden,lütfen kabul et...
bu besmeler bu siteyle tanıştığın bu günden itibaren yeni ömründe sana hayırlara vesile olması umudu olsun.
allaha emanet ol.
hoşgeldin...hoş görürsün inşallah...18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM... NE OLUR RABBİMDEN ÜMDİNİ KESME...HER ŞERRİN SONUNDA BİR HAYIR VARDIR...SAKIN AMA SAKIN ÖLMEK SİTİYORUM DİYE İSYAN ETME.
BU ARADA ARAMIZA DA HOŞ GELDİN...BİZİMLE BİRLİKTE DUA ET RABBİM NELERE KADİRDİR...BAK BİR ÇOK MUCİZEYLE KARŞILAŞACAKSIN...
SIKINTILARINDAN KURTULMAN İÇİN 100 ADET HZ.YUNUS (A.S) DUASINI OKUYACAĞIM...ALLAHA EMANET OL...18 yıl önce gönderildi # -
allah yardımcın olsun kardeş.bn sana 100 besmele hediye ediyorum
canim kardasim ben sana saber et decam ama beliyurum zor benda hayatim da hic mutlu olmadim ama kisin bir sy var insan larda ki onu hayata bagliyur benim kizim benda cok ciktim hala da devam ediyor ama ben allahima inaniyur ve goviniyurum bir gun insallah ben da iyi gunler yasican deya siza da allah kindi kodretindan cok buyuk saber versin ve sabren selamtini da gostersin insallah amin dunya da daha kutu ve beter sy ler var sukur edalim
Canım kardeşim kimsenin sorunu kimseye benzemiyor hiç kise dört dörtlük değil en azından kendimden bahsediyorum maddi manevi bir çok problemim var ama asla isyankar olmadım namaza ve dualara devam et Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.
RABBİM OKADAR MERHAMETLİKİ EMİNİM SENİ BÜTÜN SIKINTILARINDAN KURTARACAKTIR.HEM RABBİM SVDİĞİ KULUNA BELA VE SIKINTI VERİRMİŞ BENİ SIKÇA ANSIN DİYE.SEN ALLAHI AN ALLAH SENİ ZATEN ANAR
sabrın sonu selamettir inşaallah ya sabır kardeşim 100 hz yunus duası hoşgeldin hediyesi
"""Rabbim bana indireceğin her hayra muhtacım"""""""" Hazret-i Musa'nın(a.s) mısırdan kaçtığında ve gidecek yeri olmadığında yaptığı duaydı
bir de şekil sınır koymadan böyle dua etmeyi deneyin kardeşim
inanın kul sıkışmayınca hızır yetişmiyor
Allah daha iyi bilir ama bahsettiğiniz süreç yardım görme sürecidir onun için dua edin lütfen ama başkaları için
kendiniz için değil
başkaları için dua etmek büyük bir rahmet vesilesidir ALLAH'IN İZNİYLE....
Rabbim yardımcınız olsun18 yıl önce gönderildi # -
RABBİM SANA ACI VEREN SEY NE İSE İNSALLAH SENİ O ACIDAN IZDIRAPTAN KURTARSIN RABBİMDEN UMUYORUM KARŞINA ÖYLE İNSANLAR ÇIKARSINKİ HAYATINDA HEM BU DÜNYADA HUZURU BUL HEM AHİRETTE ONLARIN VESİLESİYLE
KANAYAN KALBİN ALLAH İÇİN YANSIN
RABBİM YAAAR VE YARDIMCIN OLSUN İNSALLAH18 yıl önce gönderildi # -
MÜBAREK SAKIN ÜMİTSİLİĞE DÜŞME, BU KAPI ÜMİTSİZLİK KAPISI DEĞİL. BU DÜNYA İMTİHAN DÜNYASI.
KİMİSİNE ÖYLE BİR İMTAHAN VERİYOR Kİ RABBİM EGER SABREDERDE İSYAN ETMEZSEN MÜKAFATINI MUTLAKA VERİCEK AMA BU DÜNYADA AMA AHİRETTE. BU DÜNYA YALAN BİZ AHİRETİMİZ KAZANALIM KARŞILIĞINI AHİRETTE ALALIM DAHA ÇOK KAZANÇLI OLURUZ. SAKIN ÖLÜMÜ İSTEME "ALLAHIM YAŞAMAM HAYIRLI OLDUĞU MÜDDETÇE BENİ YAŞAT, HAYIRLI OLMADIĞI ZAMAN BENİ YAŞATMA DE" CANIMI AL DEMEK ÇOK BÜYÜK BİR İSYAN OLUR.
HANGİMİZİN DERDİ YOK Kİ. AKLINMI VAR DERDİN VAR. ÖYLE SIKINTILAR YAŞIYORUM Kİ, KİMSEYE GÜVENİM KALMADI. DOST BİLDİKLERİM HEP KUYUMU KAZMIŞLAR, RİYAKAR İNSANLAR ETRAFIMI DOLDURMUŞ BİLEMEDİM. BİR BENİM SIKINTILARIMI BİLSEN HALİNE ŞÜKREDERSİN. SENİ ÜZEN SANA SIKINTI VEREN KİŞİLERLEDE GÖRÜŞME UZAK DUR. ALLAH İÇİN SEVEN MENFAAT GÖZETMEYEN ARKADAŞLAR EDİN.BU MÜBAREK AYLAR HÜRMETİNE ÇOKCA DUA ET. HAYIR İŞLERİNE YÖNEL BAK O ZAMAN SIKINTILARIN AZALAZAK ALLAHIN İZNİYLE FERAHLAYACAKSIN.
BU YÜZDEN ASLA UMUTSUZLUĞA DÜŞME SADECE ALLAH'A YÖNEL BOL DUA ET. HUZUR NAMAZDA GECENİN BİR VAKTİ HERKES UYKUDAYKEN SEN AYAKTA OL. GÜZEL ABDESTİNİ AL, TEHECCÜD NAMAZI KIL BUNA DEVAM ET.SONRA ALLAHTAN İSTE NE İSTERSEN İSTE.İNŞİRAH SÜRESİNİ OKU.
BENİM SIKINTILARIN SENDEN AZ DEĞİL BUNLARI SANA SÖYLERKEN KENDİMDE YAŞADIĞIM İÇİN BİLİYORUM. GEÇMİŞE BAKMA SADECE GELECEĞE BAK.KAFANA HİÇBİRŞEYİ TAKMA ÇÜNKÜ TAKTIKÇA ÇÖZÜLMÜYOR HATTA ARTIYOR. BAZEN HAYR BİLDİKLERİMİZ ŞER, ŞER BİLDİKLERİMİZ HAYIR OLABİLİR.KUSURUMADA BAKMA EPEY LAF ETTİM. AMA ÇEKEN BİLİR....
SIKINTI VE STRESİN DEFİ İÇİN
Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn
(Her gün 21 veya 100 defa oku )Ve her türlü bunalım ve huzursuzluğun İlahî reçetesi:
“Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah’ın zikriyle mutmain olur (Allah’ı anmakla sükûnet bulur). (Ra’d Sûresi, 28)18 yıl önce gönderildi # -
KARACAN DOSTUM SENİN İÇİN 100 BESMELE OKUDUM ALLAH HER SEYİN İYİSİNİ BİLİR ÜZÜLME NOLUR :((
Ümitsizlik yok kardeşim.
Bize herkesten yakın rabbimiz var.
Yarabbim kardeşimizin maddi ve manevi tüm sıkıntalırını gider feraha çıkar. İki cihanda yar ve yardımcısı ol. Hasbihallahi ve nimel vekil. AMİN AMİN AMİN7 fatiha hediyem lütfen kabul et
Allah razi olsun kardesim.bende sana okurum.ne olursa olsun sabret sonunda Allah gonlune gore verecek.biliyormusun Allah sevdigi kullarina sikinti verirmiski o kulu dua edip yalvarsin diye,sesini duymak okadar hosuna gidermiski sevdigi icin.sevmedigi kullarinin duasini cabuk kabul edermis sesini daha fazla duymamak icin.bende cok sikinti yasadim halen o yillarin etkisindeyim.
Bizden o kadar çok var ki... Belki demeliyiz sanırım, belki düzelir..
eski mesajımı gördüm şaşırdım sevindim Allah razı olsun
evet sevgili Gözyaşı bizden çok var
ama belki 1 tanesi eksilir.... dermişim ortamı geremişim :s18 yıl önce gönderildi # -
Karacan kardeşim,yarın Berat kandili,booool bol dua et.Yarın gece ALLAH(C.C) sema'ya inecek ve 'benden rızık dileyen,tevbe eden,istekte bulunan yokmu?'diyecek.Ne biliyosun yarın dualarının hepsinin birden kabul olmayacağını?dünya dua ile durmuş sözünü unutma,Hem Allah herşeye kadir,o isterse herşey olur.Allah dualarını kabul eder İnşaallah kardeşim.
Değerli kardeşim,Allah'ü zülcelal bizi, bu dünyayı ahireti kazanmamız için imtihan üzere yaratmış.imtihan meşakkat, çile demek.Allah yar ve yardımcınız olsun.sıkıntınızı tez zamanda,ferahlığa ve selamete erdirsin.100 besmele hediyem olsun.
Allah yardım etsin kardeşim.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN VE SADATI KİRAM ZAMANIN GAVSI SENİNLE OLSUN.KARDEŞ
daha önce cevap yazmamıştım ama söylediklerinizdeki samimiyeti hissetmiştim
Allah güzel değerli tüm dua dostlarını Berat gecesini ihya edebilenlerden , kendisine yönelişini nasip ve kabul ettiklerinden eylesin
sevgiler saygılar18 yıl önce gönderildi # -
ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIN SEVDİYİ KULLARIDANIZ BİZİ BU DÜNYADA RESULLAHIN EVLATLARIYLA BERABER EDİP ONLARLA BÜYÜMEYİ NASİP ETTİ İNŞALLAH AHİRETTEDE ONLARLA BERABER OLURUZ ONLAR ÜMMETLERİNİ VE SOFİLERİNİ BIRAKMAZLAR SEN ONLARI BIRAKSAN BİLE.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.