herkesin birbirini tanıdığı küçük bir kasabada bir ayyaş yaşıyordu.Bütün gününü gecelerinin çoğunu kasabanın meyhanesinde geçiriyordu.Evini işini çoluk çocuğunu çoktan unutmuştu.Buyüzden kimse ne onunla doğru dürüst konuşuyor nede selam alıp veriyordu.Buhaldeyken günün birinde vakti saati doldu ve öldü.kendisine yaşarken duyulan hoşnutsuzluk ölümünden sonra bile sürdürüldü.Okdarki namazını kılacak kimse çıkmadı.Cenazesi ortada kaldı.ADamıın karısı kocasının ölüsünü bir küfeye koyup sırtına yüklendi.VE GÖMMESİ İÇİN o çevrede yaşayan ve iyilik severliğiyle ile tanına bir çobana götürdü.Çoban bir çukur açıp adamı gömdü.Ardından herkes "CEHENNEMİ BOYLAMIŞTIR"diye düşünüyordu.Aradan bir müddet geçti.Beldenin ileri gelenlerinden biri rüyasında ayyaş adamı cennete gördü.Adam canım rüyadır rüyada herşey görülür diye geçiştirdi.Ama hergece aynı rüya tekrarlanıyordu.Adam hemen imama gidip durumu açtı imamda epeydir kendisininde bu rüyayı gördüğünü söyledi.Bunun üzerine akıllarına bu adamıgömen çobana gidip nasıl gömdüğünü arkasından ne söylediğini sormak geldi.Birlikte çobana gittiler.selam sabahtan sonra hemen konuya girdiler.
Bir süre önce defnetmen için karısı tarafından size bir cenaze getirildi.sen onu nasıl gömdün gömerken ne dedin.
valla merakınızı anlamıyorum biliyorsunuz ben cahil biriyim bir çukur açtım adamı koyup üstünü kapatıverdim.
peki bu sırada hiç birşey söylemedinmi bir dua falan.
ben pek dua bilmem yanlız şunu söyledim.
Rabbim şimdiye kadar sen bana birçok misafir gönderdin.Allah misafiriyiz diye bana geleni senin rızan için ağırlamaya memnun etmeye çalıştım.Kırk yılda bir bir misafirde ben sana gönderiyorum sende onu şanına uygun bir şekilde ağırla.
Ayyaşın biri
(14 mesaj) (13 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
sübhanallahi ve bi hamdihi...
""Allah velilerini insanların arasında gizler,,,bu yüzden hiçbir insanı küçümseme.."""18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun kardeşim.
18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH-U EKBER SÜPHANALLAHİ VE Bİ HAMDİHİ........
....
ALLAHIM ÇOK BÜYÜKSÜN!!ALLAHIM ÇOK YÜCESİN!!
canım Allahım benim.18 yıl önce gönderildi # -
:) İnsan yeterki anlamak istesin herşeyde her yerde O.Yeter ki görmesini bilelim.....
allahım ne kadar yüce
allah razı olsun kardeşim bu hikayenin devamı var inşaallah bulursam yazacağım,veya başka versiyonu
harabat ehlini hor görme, viranelerde defineye malik ne hazineler vardır
Allah razı olsun bu güzel paylaşımın için
RABBİM YA.NE KADAR MERHAMETLİ.ALLHIM SENİ ÇOK SEVİYORUM SENDE BENİ SEVİYORSUN HİSSEDİYORUM
GERCEKTEN ALLAHRAZI OLSUN DEMEK MEZARLIKLARDAN GECERKEN 3 İHLAH 1 FATİHA OKUSAK NEKADAR KURTULCAKLAR
Allahım sen çook büyüksün gözlerim doldu yine benim Allahım sen çook yücesin sen nelere kadirsin
ARKADASLAR NE OLACAGI HİİİÇ BELLİ OLMAZ İŞTE ALLAHIM ÇOK YÜCESİN SEN. BEN NE YAPTIM BİZ NE YAPTIK BÖYLE. KILMADIĞIM NAMAZLARIM OLDU TUTMADIĞIM ORUÇALARIM OLDU BELKİ KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BELKİ CAHİLLİĞİMDEN.. İSYANLARIM OLDU SANA ALLAHIM AFFET BENİ AFFET BİZİ.
ARKADASIM BU PAYLASTIĞIN YAZI İÇİN ALLAHIM SENDEN SONSUZ RAZI OLSUN. BEN BU ZMANA KADAR ÇOK YAZI OKUDUM AMA BU BENİ Bİ BAŞKA ETKİLEDİ. BU YAZININ İÇİNDE ANLAYANA ÖYLE İBRETLER VARKİ. OKUMAMIZA VESİLE OLDUĞUN İÇİN HER İKİ CİHANDA SENİNDE YÜZÜN GÜLSÜN İNSALLAH HANZADE18 yıl önce gönderildi # -
canım ablam bu güzel duan için rabbim senden de razı osun rabbim hepinizin gönlünden bne geçiyorsa versin aminnnn
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.