-"Zamanı geldiğinde herşey olması gerektiği gibi olacaktır!"
***Mevlana***
(15 mesaj) (7 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
***KARDEŞİM SEN DÜŞÜNCEDEN İBARETSİN
GERİYE KALAN ET VE KEMİK
GÜL DÜŞÜNÜRSÜN,GÜLÜSTAN OLURSUN.
DİKEN DÜŞÜNÜRSÜN,DİKENLİK OLURSUN***18 yıl önce gönderildi # -
KARDEŞ DUADAN AYRILMA,KABUL EDİLMİŞ EDİLMEMİŞ BUNUNLA BİR İŞİN YOK SENİN.
(MESNEVİ-6/2344)18 yıl önce gönderildi # -
ALTIN NE OLUYOR,CAN NE OLUYOR,İNCİ MERCAN DA NEDİR.
BİR SEVGİYE HARCANMADIKTAN,BİR SEVGİLİYE FEDA EDİLMEKTEN SONRA.18 yıl önce gönderildi # -
Çok kaygı çekme, mukadder olan olur, takdir olunan rızkın da sana gelir.
Hz. Muhammed (s.a.v.)
Günün SözüSemâ'ın ne olduğunu biliyor musun? Kendindeki varlıktan geçmek, mutlak yoklukta zevalsiz, devamlı varlık tadını tatmaktır!
Hz. Mevlâna Muhammed Celaleddin-i Rûmî (k.s.)
18 yıl önce gönderildi # -
"insanlari iyi tanıyın.
her insani kotu bilip, kotulemeyin,
her insani iyi bilip, ovmeyin."18 yıl önce gönderildi # -
ben herkesi seviyorum.
* Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.*
* Aşk davaya benzer, cefa çekmek de şahide. Şahidin yoksa davayı kazanamazsın! *
Aşk için cefa çekilmez mi
Razıyım cefaya Aşkıma feda olsun ızdırabım18 yıl önce gönderildi # -
İNŞALLAH ÇEKTİĞİM CEFAYA DEĞECEK.ALLAHIM SANA ÇOOOOOOOOOOK GÜVENİYORUM
"Dertli iken yapılan dua, gönülden kopar."
GÖNLÜN HALLERİ
“Gönlü gereği gibi anlamak için bir zaman, gönül mahallesine girdim, orada kaldım. Böylece gönlün halinden bir iz, bir nişan aramaya koyuldum. Bakayım “Gönlümün halleri nedir? Nasıldır?” diye düşündüm. Gördüm ki, yalnız ben değil, bütün Dünya ondan şikayetçi, onun yüzünden feryada düşmüş. Her ovada, her şehirde rastladığım bilginlerden, akıllı kişilerden gönüle dair ne düşündüklerini, ne destanlar söylediklerini sordum. Hepsi de gönlün elinden yakındı, yaka silkti, hepsi de feryada geldi. Bu hal bana dokundu. Gönül konusu üzerinde bir şüpheye, bir zanna düştüm. Sonunda, bu konu üzerinde, aklın bir işe yaramadığını anladım da aklımı bıraktım. Gönüle doğru sefere çıktım, yola düştüm, fakat onun bulunmadığı, hiç bir yer de görmedim. Aslında şu gönül, arif ile marufun yani, bilen ile bilinen arasında tercümanlık edip durmada. Gönülün ne olduğunu ancak gönül sahipleri bilir. Ruhsuz kişi, gönlün değerini ne bilsin? Sen gönlü ancak Allah kapısında, ilahi dergahta bulabilirsin. Gönül filan da fişmanda bulunmaz. Alemde kırık gönülleri onaran, eksiklikleri tamamlayan, dilediğini zorla yaptırmaya gücü yeten, her izi olanı, her izi bulunmayanı gereği gibi gören Allah’tan başkasında gönlü bulamazsın.Çünkü Allah, gönlü ev edinmiştir.”
-----------------------------------------------------------------------------------
Kaynak: Mevlana: Hayatı-Şahsiyeti-Fikirleri (Şefik Can, Ötüken, 2006), sayfa: 414
-----------------------------------------------------------------------------------18 yıl önce gönderildi # -
ALLAHIM KALBİMDEKİ AŞKI BIRAK KALSIN
RAZIYIM AŞKTAN DOLAYI ÇEKTİĞİM IZDIRABAMERHAMETİNİ RAHMETİNİ İCABETİNİ VER NEOLUR SİTE KARDEŞ VE DOSTLARIMA
"İnsan’da o kadar büyük bir aşk, hırs, arzu ve üzüntü vardır ki yüzbinlerce alem kendisinin olsa yine huzur bulamaz. Bu zevklerin, arzuların hepsi bir merdivene benzer. Merdiven basamakları oturup kalmak için elverişli değildir; üzerine basıp geçmek yapılmıştır. Uzun yolu kısaltmak, ömrü bu merdiven basamaklarında heder etmemek için çabuk uyanan ve durumu bilen insana ne mutlu!"
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.