Yarabbi.. Sana yakınlaşmamız için ilimde doruk noktayı yaşamamızı nasib et.Dilimizdeki kirleri,gönlümüzdeki kirleri,tüm vücudumuzdaki menfiyatı çek al yarabbi..Onlardan bizi ayır yarabbi..Bizi vahdet denizinin içerisinde hep yüzen kullarından olmamızı nasib eyle yarabbi.
Sen en güzel rabsın.Biz sadece birşeyler istemeye çalışıyoruz..ama ne isteyeceğimizi de ???..Bir şey sadece...Sen ve ben...Çünkü veren Sen'sin,emin olan Sen'sin,çünkü cömert olan Sen'sin.Cevap veren Sen'sin Allah'ım.
İlahii..kusursuz olan Allah,Ehad,Bedii ve Kadir isimlerini şefaatçi kılıp,niyazla Sen'den istiyorum ki...kadri muazzam olan ismin hürmetine Sen'den niyaz ediyorum ya ilahii...işlerimi kolaylaştır.Ya Hayy,ya Kayyum,Allah,Ehad ve Bedii isimlerini şefaatçi kılarak ve ümitle Sana yalvarıyorum,sana yalvarıyorum ki...ey yaratma mertebelerinin en yükseğinde bulunan Allah'ım...Sabit ve Cebbar isimlerinin hakkı,uyumaz sıfatın ve ateşleri söndüren Halim ismin hürmeti için,ey çabuk imdada koşan Rabbim..Allah,Ehad isimlerin ve dualara süratle cevap veren Bedii,ya Bedii..Bedii ismin hürmetine sana yalvarıyorum..Kayyum isminin hürmetine sana yalvarıyorum..Kalbimi bütün kirlerden temizleyerek ihya et.Ona Senin sırrın yerleşip ışık saçsın..Bitmemek üzere ışık saçsın yarabbi..O sırrın nurunun parıltılarından üzerimde bir aydınlık bulunsun.Böylece yüzümde bir ışıltı zuhur edip sonsuza dek parlasın.Ey duaları kabul eden..ey işiten..bilen ve hep gören...
Kalbime rahmet sağnakları dökülsünde onu Kerim olan mevlamızın hikmet incileri ile dile getirsin.Her yandan beni nurlar kuşatsın da..büyük mevlamızın heybeti beni kaplasın.Taa..sonsuza kadar..Sen her türlü noksanlıktan münezzehsin.Yaratma ve yoktan her an çoklukla var etme mertebesinin en yükseğinde bulunan ve ölüleri en kerimane tarzda dirilten Allah'ım..ölmüş olan latifelerimizi dirilten Allah'ım,bizi dirilt.bizi dirilt yarabbi... Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e, onun âl ve Ashabına ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salât, selam ve bereketler ihsan eyle! Allah’tan başka hiçbir İlah bulunmadığına ve Hz. Muhammed’in Allah’ın resulu olduğuna şehadet ederim.Amin.