Hayatta bulunduğum yerden dolayı hayal kırıklığına uğradığım her sefer durup küçük Jamie Scott'u düşünüyorum.Jamie bir okul piyesinde rol almaya çalışıyordu.Annesi bana Jamie'nin buna yüreğini koyduğunu ,ama Onun seçilememesinden kaygı duyduğunu söyledi.Rollerin açıklandığı gün onunla jamie'yi okuldan almaya gittim.Jamie koşarak annesinine geldi,gözleri gurur ve heyecanla parlıyordu.''tahmin et ne oldu?'' bağırdı.Sonra söyledikleri her zaman kulağıma küpe oldu.''Alkışlamak ve bağırmak için ben seçildim.
Marie Curling
Hayatımıza ve bize değer vermek
(19 mesaj) (12 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
:) çok iyimser böyle olabilsek mutsuzluklar silinirdi.
18 yıl önce gönderildi # -
Aslında bu inanmış insanların bakış açısıdır sedefçiğim ama biz inançlarımızın önüne egolarımızı geçirdik böyle oldu.Ama kalkmak için düşmek lazımsa kalkmaya hazırız :))
HAYDİ O ZAMAN TÜM DUA DOSTLARI BIRAKIN UMUTSUZLUKLARI HEP BERABER MUTLU OLALIM.
evet abla egolarımıza yenik düşüyoruz.
hep beraber bunu başarabilir miyiz sence behnan bi akım başlatsak adını mucize koysak ve bu düşünce etrafında toplansak:) olur mu sence?18 yıl önce gönderildi # -
Çok güzel bir hikaye. Allah razıolsun ablacım
İsteklerimiz gerçekleşmediği zaman keşke böyle davranabilsek....
Allah hepimizden razı olsun ablacım.bak biz nasıl beraber olunca kuvvetli oluyoruz.hele siz gençler bu diri kalp ve coşkulu sevgiyle,neler yaparsınız tahmin bile edemezsiniz.Cihan kardeşimin duasındaki gibi,bilinçli kadın,şerefli erkek,bilgili ihtiyar,soylu genç kavramlarını samimi olarak sahiplenir, hayatımızı mevki,statü üzerine değil,inançlarımız doğrultusunda yaşamaya gayret edebilirsek,hiçbir dünyevi ego yıpratamaz bizi.sevgimiz,egolarımıza panzehir,bize emanet olan kalbimiz, Allah'ın baktığında kendini gördüğü naazargah-ı ilahi olur,inşallah :)
Ablacığım hayata farklı olarak bakanlara güzel bir örnek kimi bir olaydan mutsuz olurken kimi en zor durumda dahi olayın en can alıcı noktasını bulup mutluluğun aslında çokta uzak olmadığını göstermekte.
Hayata her daim pembe gözlükler ardından bakmamak gereksede devamlı karamsar olmakta bize bir şey katmayacağı gibi isyankar kullardan olmamaıza sebep olabilmektedir.
Orta yolu bulmak lazımdır.En önemlisi üzülünen şeylerin aihret için mi yoksa geçici dünya için mi olduğunu kavramamız bizim için kurtuluşa vesile olacaktır.
yazının konusu çok hoşuma gitti Nurcuğum.Allahımıza olan bağlılığımız sevgimiz insanlara verdiğimiz değer egolarımıza panzehir olur mutlaka nurcuğum fakat bazen egomuzu sitilize etmekte güçlük çekeriz çünki insan fıtratında (ben!E)ihtiyaç vardır ego latince bir kelime olup (ben)demektir malesef farkında olmadan egolarımızı herşeyden üstün tutarız hatta dost bildiklerimizden bile nezamanki,,ben değil,,bizi,,inşa edebilsek zaten dünya yeryüzü cenneti olurdu benim temennilerim bu yönde.acaba çok saf ve çocukçamı düşünüyorum bu yönde hayaller kurarım zaman zaman şuanki toplum tarafından zorunlu olarak kabul görmüş değer yargılarını değiştiririm mesela her şeyi yüce Rabbimizin bizim iyiliğimiz ferahımız için kurallar halinde bize bildirdiği şekilde yaşadığımızı düşünürüm negüzel olurdu diğmi kardeşim.
sevgi ve muhabbetlerimle kardeşim.18 yıl önce gönderildi # -
bundan yıllar evvel,bir büyüğüm bana sevdiğin bir arkadaşının başarısını ellerinde değil kalbinle alkışladığın an sen ***insan olmuş***sayılırsın demişti.
hafızamdan çıkmayan,benim için çok değerli bir sözdür.
paylaşmak istedim sadece.18 yıl önce gönderildi # -
şengülcüğüm,biz Allahın bize düşünmemizi istediği gibi düşünmeye çalışıyoruz.bu saflıksa şükür ederim ben bu saflığa.zeki yada zamane gibi düşünmek pirim yapıyor sananlar,onun çelişkileriyle depresyona giriyorlar habire.Ama bu fikirler kalıcı değil şengülcüğüm.bu sitemizdeki gibi inançlı ve sevgi dolu gençlerimizle tecrübeli büyüklerimizin kucaklaşması ile hemde coşku ve neşeyle aşılacak bu durum ve bi gün, işte o gün, kardeşini kendine tercih etmekten gurur duyan şerefli erkekler,bilinçli kadınlar ve onurlu gençler bu saflığa inanç katıp dünyayı gülistan edecekler.hep beraber göreceğiz kardeşim inşallah.sevgi ve muhabbetler bizden :)
Canım Nur'um ellerine sağlık yüreğine sağlık.
sevgili nimetim öyle deyim çünkü Allahın bir nimetisiniz sevgiyle dolu oluşunuzla.sizinde elinize ve siteye sevgi yayan yüreğinize sağlık.
insanlar hep olumsuz düşünerek kendilerini problem yaratıyorlar...aslında hayatı hep biz insanlar zorlaştırıyoruz.. herşey bizim elimizde halimize şükretmemiz lazım..allahım sana binlercekez şükürler olsun ..
Ahretliğime kesinlikle katılıyorum.
Bizler hayatımızı zorlaştırıyoruz.
Oysaki belki de yarın yok nerden biliyoruz.
İşte onun için diyorum ki sevginizi yüreğinizden eksik etmeyin.
Biryere giderken önce sevginizi yanınıza alın.
Vakit kısa çok şey yazmak isterdim.
Sevgiler herkese18 yıl önce gönderildi # -
keşkeleri çıkarabilsek hayatımızdan ve keşke bizde pişman olacağımız şeyleri yapmasak ama malesef:(
Herşeye iyi tarafından bakmalı
Hayrın içinde şer , şerrin içinde hayr saklı
Hayr olanları görebilmek , dertleri değil mutluluğu seçmek
100 Besmele okudum kardeşim size
Allah kabul etsin İnşallah18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun Leyar kardeşim .Ne güzel ifade etmişsin.Dua gönüllü kardeşime bende 1 fatiha 3 ihlasla mukabele etmek istiyorum.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.