Lânet olsun demek, Allahın rahmetinden uzak olsun demektir.Lânet etmek, beddua etmek iyi değildir.Çünkü hadis-i şerifte, (Bir kimse lânet edince, lânet edilen buna müstehak değilse, kendine döner)buyurulmuştur. İbni Mübarekhazretleri, çocuğunu şikayet edene, (Çocuğa beddua ettin mi?) dedi. O da, evet deyince, (Çocuğun ahlâkını sen bozdun) buyurdu. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Bir babanın duâsı, ilahi hicaba erişir ve bu hicabı da aşar.)
(Ana-babanın çocuğuna ve mazlumun zâlime olan bedduaları, reddolmaz.)
(Kendinize, malınıza ve çolukçocuğunuza bedduâ etmeyin! Duâların kabul olduğu bir saate rastlar da bedduânız kabul olur.)
Kötü ana-babanın, suçsuz ve iyi olan çocuğuna yaptığı beddua kabul olmaz. Haksız olarak yapılan beddualar kabul olmaz.
Diğer peygamberler, kavimlerine lânet ettikleri hâlde, Peygamber efendimiz lânet etmemiştir. Peygamber efendimiz, genel bir bedduâ, lânet etmemiştir. Fakat bazı gruplar, sınıflar için bedduâ etmiştir
Lânet ve beddua etmek
(9 mesaj) (9 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
genel olarak ağzımızdan çıkan bütün sözlere dikkat etmemiz gerektiğine dair çok güzel bir hatırlatma,,Allah razı olsun kardeşim...
18 yıl önce gönderildi # -
işte uyuyoruz bazen şeytana dememiz gereken laflar çıkıyo ağzımızdan bazen çok dikkat ediyorum ama bazen de...................................
Bu konuya dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler gönül dostu.Evet yapılan beddualar eninde sonunda sahibine geri döner,şaşırmamalıyız.
beddua eden bir akrabam var dua edelim vazgeçsin
Allah razı olsun,bende bana acı çektirenlere çok bedduaediyorum,Allah islahetsin benide.
ALLAH RAZI OLSUN HATIRLATMANIZ İÇİN...EN GÜZELİ ALLAHA HAVALE ETMEK...
Allah razı olsun kardeşim.
Rabbim bizleri hep hayır dua eden kullarından olmayı nasip etsin. AMİN AMİN AMİN18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.