Bugün sünnet mevlütüne gitmiştim.insanlara ,olaylara baktığımda aklıma birden Hz.Ömer geldi.Benden sonra peygamber gelseydi bu,Hz. Ömer olurdu diyen Allah'ın Rasulünün teveccühüne mazhar olmuş Hz.Ömer.
Çok severim ben Hz. Ömer'i.
Derin gidersem hakkınızı helel edin.Sahabeyi tanımak o iklimde olabilmek belki imkansız gibi görünse de,Onların hassasiyetleri noktasında içimizin acıması yada ruhumuzun coşması bizi Rasulullah efendimize ve Yüce Mevlamıza taşır.
Dedim ki -Şimdi Hz.Ö mer olsaydı biz mevlütte aynı atmosferde mi olurduk.Ve yine bana göre,şu saçma deyip hz. Ömer'Le de idda halinde olan insanlar olur muydu.
Onlar(Sahabeler)öylelerdi ki.Hayatları İslamdı.
Birgün Rasulullah efendimiz çıpllak toprağın üzerine serilmiş ince bir hasır üzerinde uyuyordu.Hz. Ömer bir iş için Rasulullah efendimizi ararken,bu hal üzere Rasulullh efendimizi gördü.Rasulullah efendimiz uyanmıştı yüzü hasırın izinden dalga dalga olmuştu.gözleri yaşaran Hz.Ömer
-Ya Rasulallah siz ki alemlere rahmetsiniz.iki cihanın serverisiniz.yüzünüze hasırın izi çıkmış,emredin bari döşek atalım,onun üstünde yatın,halbuki,firavunlar ne zenginlik ve sefa içindeler.diye,gözleri dolarak, sitem edince,
Rasulallah-Ya Ömer dünya onların olsun, ahiret bizim.istemez misin?diye cevap vermişti.
yani onlar dünyayı 3-5 günlük pansiyon gibi yaşıyorlar ve ebedi hayatlarını ise sürekli kalacakları yerleşik evleri gibi görüp bütün yatırımlarını ona göre yapıyorlardı.Bizimse dualarımızın bile çoğu maddi.
Şimdi düşünüyorum,inanın sadece düşünüyorum.ve bunun içinden çıkamıyorum.sadece yorumlarınızı bekliyorum.bende mi var bi tuhaflık.ben niye tuhafım.deli miyim ki ben.ciddiyim valla.
depresyona gireceğim,dünyaya dön diyorlar.
(8 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
sanırım bendede bi tuhaflık var:(
18 yıl önce gönderildi # -
Evet burcucuğum.olay aynı değil ama paralellik olduğu gerçek.Olsun ablam ya, deli olmayınca veli olunmazmış.
GERÇEKTEN DİNİMİZ KILDAN İNCE KILIÇTAN KESKİN ASLINDA BURALARA ÇOK TAMAH ETMEMEKTE FAYDA VAR AMAMALESEF KAPILIYORUZ ARADA BİR BÖYLE HATIRLATMALAR İYİ ASLINDA RABBİM YOLUNDAN AYIRMASIN CÜMLEMİZİ
tek istediğim sözlümün Allah yolunda iyi bir kul olması
nedenmi hem onun için hem kendim için.nedenmi çünkü ben ya Allah dedikçe o namaz kılmıyosa harama el uzatıyosa ne ben istediğim gibi ibadet edebiliyorum nede o hidayete erebiliyo.
Allahım ne olurdu bana hz. muhammedden bahsetse ne olurdu bilgileriyle beni geçse ne olurdu iman yolunda bana ön ayak olan o sevdiğim adam olsa ne olurdu? ne güzel olurdu.
beni dünyaya bağlayan sebep sevdiğim adam itiraf ediyorum çoğu kişide biliyo dünya hevesim sevdiğim adam çünkü o beni üzse dünya basıma yıkılıyo. çünkü imanı sağlam değil.HAŞA ALLAH DAHA İYİ BİLİR AMA NAMAZA BASLASA NE BİLEYİM BASKA SEYLERDE VAR(( BEN ONDAN DAHA BİLGİLİYİM DAHA İMANLIYIM DEMEK GİBİ Bİ ARSIZLIĞIM YOK YANLIŞ ANLAMAYIN ONU ALLAH DAHA İYİ BİLİR AMA))
ben onunla birlikte ahiret için çalışmak istiyorum çünkü bu adam Allahın izniyle eşim olacak herseyi paylaştığım insan olacak. salih bir kul olsun istiyorum bana yoldaş olsun beni geçsin beni yönlendirsin istiyorum.
nur kardes düşüncelerin gayet normal bu dünya geçici asıl şimdi ölüyüz biz sadece dünya denilen rahmin içinde cenin gibiyiz daha doğmadık aslında asıl diriliş mahşerde. ölenler ardından ağlamadıkmı aslında ebediyete kavusan ağlanacak durumda olan biziz.
perdeler kalksın gözlerimizden kilitler prangalar çözülsün kulaklarımızdan dönüş yalnızca ONA.
Amin Fliz kardeşim.Allah razı olsun.inşallah her daim Onun rızasına layık olabilme gayretini nasip etsin Rabbim.hatasız kul olmaz mutlaka .Ama hata yaptığından dolayı iç yangınını da nasip etsin.sonrasında tövbeyi de.
Güleysa kardeşim Allah senden de razı olsun.
Eşimin harama el uzatmadığını düşünmemin dışında kendimden çok şeyler buldum yazında.
Ne çok sevindirdin beni.yazdıklarını okuyunca şükrettim.çünkü sendeki bu basiret ve iç yangını Allahı ne çok sevindiriyordur.çünkü bunlar Rabbimize olan bağlılığın ve sevginin şiddetinden.
Güleysa emin ol Allahımız deniyordur ve bu halin çok hoşuna gidiyordur.İnan çok uzun sürmez.yeter ki biz duadan ayrılmayalım.Allah senin gibi güzel gönüllü bir kuluna neler bahşetmez.sen Onu bu kadar diliyorken.
Allah yar ve yardımcın olacaktır Güleysacığım.Allahım nişanlını hayırla ıslah eylesin.kuracağınız yuvanızda mutlu ve hayırlarla dolu tam istediğin gibi bir hayat arkadaşı olmasını nasip etsin,güzel kardeşim.Amin18 yıl önce gönderildi # -
ben de çok severim hz.ömeri ve çok merak ederim hayatını,aynı söylediğiniz şeyleri bende düşünüyorum şimdi sohbet peygamberimiz verseydi,veya evimizi ziyarete gelseydi napardık vs..rabbim utandırmasın..
Amin Salihacığım.Allah utandırmasın, onlara layık olmabilmeyi nasip etsin.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.