öyle daralıyorum,öyle bunalıyorumki,başım ağrıdan çatlıyor,fıkıh okuyorum bir taraftan ama dünyevi sıkıntılarım beni okumaktan dahi alıkoyuyor.Rabbime tam tevekkül edemedim demekki hala boğuluyorum dünyayı dertediyorum..elim kolum tutmuyor,dualarınıza amin bile yazamıyorum..insanlar benden ne istiyor,evimden işime,işimden evime geliyorum,geçmişi unutamıyorum,hergün huzurumu bozacak tatsız olaylar duyuyorum.insanlar resmen ayrıl eşinden bizi mutlu et,sevmeyin birbirinizi diyorlar.
görmeyim,duymayım,vurdumduymaz olayım diyorum beceremiyorum.kendim için hiç yaşayamadım hep başkaları için yaşadım acaba şunu derlermi demekten..içimdeki kini öfkeyi atamıyorum,ahlakımı güzelleştiremiyorum,53 kilo nişanlandım 42 kiloya düşmüşüm,bu kadar eziyete uğradım,hakkımda konuştukları için bende kendimi savunmak için veya rahatlamak akıl almak için konuşuyorum elimde değil boğuluyorum,hem derdi çekiyorum hem mükafatını kaybediyorum.hiçbisöz hiçbir öğüt fayda vermiyor bana..yeni evli birinin depresyonu ne zormuş..
diyorumki bazen isteyerek evlenmeseydim olmazdı,neden dindar bir aile seçmedim,neden bunlara inanıyorlar,neden bukadar cahiller,ben de cahilim artık...duaedin bile diyemiyorum,bir hoca üzerinizde çok fettan nazarlar gözler var dedi.huzurum hep kaçtı..
kendime yaptım kendimi hasta ettim,geçen yıllarım geri gelmiyor.kendimi motive edemiyorum,güzel görmeyi unuttum.isyanlardayım rabbim affet..konuşmak istediklerimi anlatamıyorum,ifade edemiyorum..
çok bunalıyorum..
(26 mesaj) (17 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Canım salihaa çok üzüldüm yaşadıklarına.Ne kadar yıpranmışsın,üzüntüden kilo vermişsin.Severek evlenmişsin ama mutlu değilsin..:(( "geçmişi unutamıyorum" demişsin,salihaa,evet unutmak çok zordur ama eğer sen hatırlamaya devam edersen kötü şeyleri inan hayatın boyunca mutsuz bir insan olarak yaşarsın.Dünyada senin gibi bakan,düşünen,senin suretinde olan biri daha yok,unutma sen teksin,eşin benzerin yok.bir daha da olamayacak.kendi değerini,kıymetini bil.insanlar çok nankör ve acımasız ama biz de onlar gibi olursak ne değerimiz kalır Allah katında.senin için 1 ayetel kürsi okuyacağım.dilerim ki Rabbimden senin bütün sıkıntılarını,dertlerini senden alsın,HUZUR
18 yıl önce gönderildi # -
HUZUR versin evine ve gönlüne.Dualarımdasın gönül dostu.Sevgiler...
rabbim yardımcın olsun hanene huzur versin..bu yaşadıklarını tez zamanda unuttursun inşallah
amin,kardelensu eşimle çok mutluyum ama etkenler,ailesi,eltim eltimin ailesi,mahfetti beni bizi..anlamıyor kimse beni,ailem çok mazlum sesini çıkartmıyor Allaha havale ederek çekiliyor beni korumuyor..
Allah yardımcın olsun inşallah
Yarabbim saliha kardeşimizin tüm sıkıntılarını gider. Feraha çıkar selamete ulaştır. İki cihanda yüzünü güldür. Hasbinallahi ve nimel vekil. AMİN AMİN AMİN
Salihacığım çok üzüldüm.ama bak bende bazan anlamıyorum çevremi.demek ki bizim sınavımız da bu.inşallah ya biz düzeliriz ya Onlar. Allah hayırlı sebeplerle dert ve sıkıntılarımızı giderir inşallah kardeşim.1 fatiha okudum.Allahım sağlık ve huzur versin.Amin.
canım rabbim evine huzur versin.eşini ve ailesinide rabbim kendi yoluna çevirsin
KARDEŞİM ALLAHIM EVİNE HUZUR VERSİN İNŞALLAH.BUNA BENZER ŞEYLER BENDE YAŞADIM. HEPSİ GELDİ GEÇTİ.KENDİNİ BU KADAR YIPRATMA.SAĞLIĞIN ELDEN GİTTİMMİ KİMSENİN FAYDASI OLMAZ.DAHA GÜÇLÜ DURMALISIN.RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.
SALİHA KARDEŞyaşadıkların için çok üzüldüm.sabır erdemlerin en faziletlisi imiş derlerin sıkıntıların tek ilacı müjdelerin yavaş habercisi bence ama hem sabırlı hem niyaz içinde olursan bunların hepsi geçecek. bizleri buldun derdini anlatacak buseni zerrede olsa rahatlatmıyor mu sabırla bu rahatlama refaha dönüşecek sana söz veriyorum yüzünü sadece allah dön yeter. ben inanıyorum.sende inanıyorsun.sana hiç bir şeyi umursama demiyecegim ama cevren sana huzursuzluk veriyor ve mutsuz ediyorsa benim iş degiştirmeyi düşündügüm gibi sende yuvanı uzur bulacagın bir yere taşı.asıl olan sorun nerede ollursan ol hep orada olacak olması ve bizlere düşen sabırlı olup bunun üstesinden allahın yardımıyla baş etmek aklına kalbine mukayet ol.sıkıntınoldugunda yaz oku dua et biz burada senin yanında olcagız .
musty kardeşim keşke evimi bırakıp daha huzurlu olabileceğim bir yere gidebilsem ama şuan imkansız eşime böyle birşey teklifetmem demek ailesini istemediğim anlamına geliyor oysa öyle değil,daha mutlu olmak için kötülüklerden uzaklaşmak.çok dedim nişanlıykende söyledim ama şuan imkansız olduğunu belki ilerde olabileceğini söyledi.zaman geçtikçede evi benimsiyor hiç gitmeyi düşünmüyor,sürekli bişeyleri tekrarlarsam kaybeden oluyorum çünkü erkekler bıkıyor aynı şeyleri dinlemekten,haklıyken haksız konuma düşüyorum.benim eşimle hiçbir problemim yok ama çok acılar çektim..
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN
amin ziya abi.bu arada ziya abi sizin tüm yazılarda akılcılığınızdan bahsettiğiniz gördüm ciddi anlamda sizden akıl almak istiyorum,bazen çok pratik zekanız olduğunu düşünüyorum,bazen sıkıntıdan bunalırken yorumlara öyle farklı giriyorsunuzki gülmeden edemiyorum,Allah razı olsun
CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN HAYATTA ÖLÜMDEN BAŞKA HERŞEYİN MUTLAK ÇÖZÜMÜ VAR BURDA BİRKAÇ ARKADAŞIMIZLA İLGİLİ SÜPĞRİZLERİMİZ OLACAK SORUNLARI ÇÖZÜLECEK İNŞALLAH BURDAN HAYIRLI HABERLERİ VERİCEZ BERABER
CANIM BENİM İÇİNDE BULUNDUĞUN DURUM İNSALLAH DÜZELİR ALLAHIN İZNİYLE İNSALLAH SANA HAKSIZLIK YAPANLARDA ANLAR HATALARINI TEVBE EDERLER İNSALLAH SENDE SU CUMA HÜRMETİNE KENDİNİ EN GÜZEL SEKİLDE EĞİTME FIRSATLARI VESİLELERİ BULURSUN
RABBİM YAAAR VE YARDIMCIN OLSUN
KALBİNİ DİLİNİ RABBİM KENDİYLE DOLDURSUN VE İNSALLAH SENDE BAŞKALARINA VESİLE OL18 yıl önce gönderildi # -
amin dost amin amin.
saliha abla gerçekten çok üzüldüm ama ben şuna inanıyorum eşinle aranda sonsuz sevgi olduktan sonra sizi kimse ayıramaz sonuçta bi adım atmışınız ve zoru başarmışınız eşin yanında olduktan sonra bazı zorlukları aşmak daha kolaydır diye düşünüyorum sen çevrendekileri bırakıp eşinle sevgi ve muhabbetini daha çok arttırmaya çalış ve çok yetersiz bilgilerimle sana tavsiyem sürekli felak nas oku ve evinin temizliğini yaparken su koyduğun kovaya çok az miktarda sirke at etrafta çekemeyen ve nazarı geçen insan çok fazla ve biliyoruzki kuan-ı kerimde sihir büyü var özellikle kapı eşiklerinde bunu kullan ve bol bol dua et senin için dua edicem rabbım inş sevginizi kat kat arttır 1 tane ayetel kürsi hediye ediyorum inş tez zamanda feraha kavuşursun
rabbim feraha çıkarsın
teşekkürler tubacığım dediklerini yapmaya çalışıyorum zaten,ne demek yetersiz bilgilerimle hepimizi birbirimizi tamamlıyoruz işte.ancak eşle mutlu olmak yetmiyor,ailelerlede evleniyor insan.duaetmene çok sevindim.inş. sende gönlüne göre bir evlilik yaparsın..
amin inşallah. mail için rica ettim inş görüşürüz s.a
ALLAH YARDIMCIN OLSUN. ALLAH REFAHA ULAŞTIRSIN. ALLAH SIKINTILARINDAN KURTARSIN. AMA ŞÜKRETKİ EŞİNLE ARANDA PROBLEM YOK DİĞERLERİ GELİR GEÇER İNŞALLAH. BOL BOL DUA ET DUALARINDADA BİZİ UNUTMA. ALLAH GÜLEN YÜZÜNÜ AĞLATMASIN.
Allah yüreğine rahmetini,nurunu yağdırsın güzel kardeşim.Yuva kurmak,sevdiğiyle kavuşmak o kadar zorki..ben senelerdir bekliyorum,hergün canım parçalanıyor.Sana nacizane tavsiyem;
1000 adet tebbet duasını okuman ilk 3 tanesini senin için ben okuyorum.Emin ol Allah seninle uğraşanlara başka meşgaleler verecek okuduktan sonra.Sende kocana,yuvana sarıl ve önüne bak!!Muhabbetiniz,sevdanız hiç bitmesin.YA VEDUD!!!!18 yıl önce gönderildi # -
Güzel kardeşim
Canını sıkan neyse, omzunun arkasına at.
Umursamazsan geçer
Sana 1 İnşirah okudum kabul edermisin18 yıl önce gönderildi # -
Yuva yıkan hangi akla hizmet hangi cesaretle bunu yapıyor.
Bu insanlar ölmeyeceklermi ya.
Aynı şey benimde başımda.
Ayrılalım diye 40 günde bir büyücüyle hacıyla hocayla uğraşanlar var.
Bir sürü derde battık .
Kurtulmak içinse Allahtan başka sığınağımız yok.
Ailem darmadağın şimdi.
Yenide bebeğim var daha 1 aylık.
Bir sürü borç.
Eşim başka yerde ben ailemin yanında...
Merak ediyorum o insanlar çokmu mutlu şimdi.
Eğlendirebildikmi acaba düşüşümüzle onları.
Siz ayrılırsanız çokmu güzelleşecek hayatları etrafınızdakilerin.
Ben sadece Allaha havale ediyorum.
Beddua bile etmiyorum.
Sende öyle yap kardeşim.
Derdi veren o dermanınıda verecektir.
Yeterki sabırla inançla bekleyelim ve ondan yalnız ondan dileyelim...18 yıl önce gönderildi # -
değerli kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun,Allah kimseye yuva huzursuzluğu vermesin,hiçbirşeye benzemiyor,insana nefes aldırmıyor,ben yuvamda huzurluyum ama huzurumu kaçırmak için hergün bişeyler yapıyorlar..inanın kaynatamlar şuan burda değil halllerini aramaya çekiniyorum,aramasam kötüyüm arasam daha kötüyüm ..şaşırdım kaldım yokken bile sancılarını çekiyorum.rabbim benide sizide sıkıntılardan kurtarsın..amin..
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.