Tuğba için 75 tefriciye duası.
O Resul ki belalar ve sıkıntılar onun hürmetine giderilir, mihnet düğümleri onun hürmetine çözülür, güzel sonuçlar onun hürmetine elde edilir diyen, o sarıp kuşatan dua, Tuğba'yı da sarsın kuşatsın, gönlüne ferahlık, zihnine aydınlık vesilesi olsun.
Karanlığın olduğu yerde doğar yıldızlar.
Her zorlukla birlikte bir de kolaylık vardır,
ve yardım hep tükendiğimiz anda yetişir.
Tuğba, sevin kardeşim. Sen büyük nimetlerin mekanı olacaksın. Zor kararlar vermek zorunda olan insanlar, sıradan olmayan bir hayatı haketmişlerdir. Mutluluk dediğin, kendi kararını vermek ve bu kararın sonuçlarını aşama aşama almak olan bir süreçtir. Mutluluk bir anlık bir şey değildir, aşk da öyle, sevgi de öyle. Biz onları hayatla mücadele ede ede, yüreğimizle kendimiz kazanırız. Önemli olan bu kazanma sürecinde yardımcımızı doğru seçmektir. Allah diyen kazanır.
Eğer senin gibiler olmasaydı, boyundan büyük sevmek isteyenler yani, şu dünyada güzellik adına, mucize adına anlamlı şeyler yaşanmazdı. Yüreğini ne kadar açabilirsen o kadar büyürsün.
Ailelerimiz bizim için en iyisini ister, yine de bizim için en iyisi bizim kendimiz için seçtiğimizdir. Onları kırmadan, onlara karşı gelmeden, kendi yaşamımızı kendimiz seçmeliyiz, tabii bu seçilen yaşam günah için olmamalı. Seçtiğin kişi seni sonradan ezmemeli. Ve sen o kişi için değil kendin için yaşamayı seçme bilincinde olmalısın. Kimse kimse için yaşamaz. İki kişi de bunu kabul ettiklerinde, kendi kulluk amaçları doğrultusunda yaşayan iki harika yol arkadaşı ve imrenilesi bir aile olurlar.
Eğer ailemi dinleseydim Cihan'la evli olamaz, harika üç kız çocuğunun annesi olamazdım. Biz on üç yıllık evliyiz, ben onu her yıl yeniden sevmeyi öğreniyorum, ne o muhteşem, ne de ben, herkes gibi, herkes kadar günahkar, herkes gibi aciziz biz de, ama sırtımızı dayadığımız yer muhteşem. Bu nedenledir ki, bir çok sevimsiz anıyla da kuşkusuz dolu bu beraberlikten daima yeni doğumlar çıkıyor. Belki de aslında Rahman'ın dokunduğu sevgidir muhteşem olan.
Bekle. Acele etme. Hele hayattan gitmeyi hiç düşünme. Etrafına bak. Herkesin boyunu aşmış o kadar sorunu var ki. Evlensen de olacak bunlar, asla toz pembe değildir hayat. Büyük sevebilenler, büyük mücadeleleri de üstlenebilirler.
Biz senin için dua ediyor olacağız. Sen de bu zorlukların arkasından gelecek mucizelere karşı uyanık ol ki ah-u vah ederken o mucizeleri görmeyi kaçırmayasın. Bitmiş resmi düşün. O resme ulaşmak ne kadar zaman alırsa alsın bir gün mutlaka ulaşırsın. Bu resme ne kadar inanır, ne kadar benimsersen gerçekleşmesi o kadar mümkün olur.
Sevgiyle ve duayla.