NİYE BİR SEYGILINIZ LE KONUSURKEN NE KADAR KIBAR KONUSUYORUZ VEYA ZENGIN BIR ADAM BİZE İŞ VEREN OLUNCA NE KADAR KIBAR KONUSUYORUZ DA RABBIMIZ BİZE HER SEYI VEREN RAHMAN VE RAHIM OLAN RABBIMIZLE KIBAR KONUSMAK ZOR MU GELIYOR RABBIM PEYGAMBER EFENDIMIZE RESULUM DIYE HITAP EDIYOR BİZE KULUM DIYE HITAP EDIYOR BİZE KUL DA DIYE BILIRDI AMA KULUM DIYOR ARDAKI FARK ANLAYANA YAZIM SILINMIS BILMIYORUM NEDEN AMA RABBIM TUM DUALRNIZI KABUL EYLESIN AMIN
BELKİ BENI ARANIZDAN ATACAKSINIZ AMA OKUYUN BIR SONRA ATIN
(15 mesaj) (8 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Kardeşim lütfen şimdi tartışmanın sırası değil mesajın geri getirilecek inşaallah.Biraz sabır lütfen.
18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH RAZI OLSUN TUM DULARMIZI RABBIM KABUL EYLER İNŞALLAH AMİN
AKAYACAN CANIM ARKADAŞIM FUNDA ABLA YA DUA EDELİM NE DERSİN HADİ ARKADAŞIM DUALARINA İHTİYACI VAR
çok şükür dua dotlarımın eminim öle bir sorunu yoktur öle bir sorunu olan alınır üstüne rabbim bizi ölelerinden eylemesin
rabbini bilen dünyaya niçin gelmiş olduğunu bilen kulluğunu yapan kullarından eylesin
AMİN ECMAİN18 yıl önce gönderildi # -
bu soru aslında sık soruluyor. bana da öyle geliyordu ve bazen hala da öyle sanki kaba gibi geliyor ama
Allah'a yapar mısın? gibi sorulmazmış. çünkü zaten Allah'ın herşeye gücü yetiyor. sen net olarak isteyeceksin. verip vermemek zaten Allah'a kalmış. eder misin? demek biraz kaba bile kaçabilir bu durumda
biz birbirimize edr misin? filan diyoruz rica ederken. ama duaya başlarken Allah'ı yücelten başka sözler var.
o türkçenin nazikliği ve insandan istemek için gerekli
Allah'tan isterken önce tevbe ediyoruz, Subhanallahi vesair tesbihler söylüyoruz. sonra kesin olarak ne istediğimizi söylüyoruz.
istersen yapar mısın, olmuyormuş. çünkü zaten isterse yapar Allah.
diye duyduğumu bildiğimi anlatmaya çalıştım
ayrıca yapar mısın da kaba. o zaman yapar mısınız? diye çoğul mu kullanıcaz? iş karışıyor18 yıl önce gönderildi # -
BENIM SORUM SADECE RABBIM KABUL ET AMIN DIYORUZ YA BEN SADECE KABUL EYLE V.B GIBI DUSUNDUM SAYIN KARACAN COK ACIKLAMISINIZ TESEKKUR EDERIM
Bize bizden yakın olan
en samimi olana nasıl konuşulur kardeşim18 yıl önce gönderildi # -
hem Allah da 'dua perdelidir Salavatla perdeyi kaldırın ki ulaşsın' diye bildiriyor. dua etmenin de edepleri var. kitaplarda uzun uzun yazıyor. bu sitede de yazıyor
Yani evet haklısın kibar diğer deyişle edepli olucaz zaten Allah da böyle emrediyor. Ama dilimizde birbirimiz için kullandığımız nezaket kalıpları ile tabiki birebir değil18 yıl önce gönderildi # -
BEN BULDUM ASLINDA SORUNUM CEVABINI KALP İLE KONUSULUR
Abdurrahman kardeşim öteki konu geri getirilmiştir.
Rabb'e hitap konusunda samimi olalım yeter nede olsa o bizim maksatımızı bilir bizim acizliğimizden kaynaklanacak kabalıklarıda hoş görür fikrindeyim.
Samimiyet en mühim nokta.
sildiğin yerleride getir yasin.
Hımm.. hüzünlüyüz yorgunuz hoşgörün şimdilik.
ben yorulmadım yeniden yazardım ama inat etmemktir olgunluk..
Ya Allah Ya Allah...
kardeşim neden kendi kendine strese giriyorsun anlamadım,,
kimi siteden atmışız,,
önemli ve hassas bir meseleye değinmişsin,, heyecanlanmasan,, rahat olsan derdini daha rahat anlatırsın Allah'ın izniyle...
ama Yasin kardeşimin açıklamasını dikkate al lütfen...
bir de Peygamberlerin ve peygamberimizin dualarını dikkate alalım ayrıca Allah'a yakın olan salih insanların dualarını,,
cevaplarımızı alırız inşallah
bir de bir dostumun 4 gün önce yaptığı bir duayı yazıyorum sana örnek olarak :
""Allah'ım,, artık yoruldum gurbet ellere gitmekten,, 35 yaşına geldim,, ne bir evim var ne eşim var,, ne gelecekle ilgili bir planım var,, artık bir düzen gelsin hayatıma..."""
bu duayı yaptığı gecenin sabahında henüz kendisi uyurken, telefonla arayıp bir işe çağırdılar...
selam ile18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.