Kardeşlerim
okuduğum diğer duaları da zaman içinde sizlere yazmaya çalışacağım
en kısası Ayat-ı Seba duasıydı.
sizler için okudum ve yazdım
Allah kabul etsin
Ayrıca HİZB AYETLERİ (M.Ahzab,330) her türlü kötülüğe dertlere hastalıklara şifa kaynağıdır.
AYAT-I SEB’A
(YEDİ AYETLER)
Bismillahirrahmanirrahim* Kul len yüsıybena lillâ mâ ketebellâhü lenâ hüve Mevlânâ ve alellâhi fel yetevekkelil mü’minun*
Bismillahirrahmanirrahim*
Ve in yemseskellâhü bi durrin fe lâ kâşife lehu illâ hû, ve in yüridke bi hayrin fe lâ râdde li fadlihi yüsıybü bihî men yeşaü min ıbadihî ve hüvel ğafûrur rahıym* Bismillahirrahmanirrahim*
Ve ma min dâbbetin fil erdı illâ alellâhi rizkuhâ ve ya’lemü müstekarrahâ, ve müstevdeahâ küllün fî kitâbin mübîn*
İnnî tevekkeltü alellâhi rabbi ve rabbiküm, ma min dâbbetin illâ hüve âhızün bi nâsıyetihâ, inne rabbi alâ sırâtın müstekıym*
Ve ke eyyin min dâbbetin lâ tahmilü rizkahellâhü yerzükuhâ ve iyyâküm ve hüves semiy’ul alîm*
Mâ yeftehıllâhü lin nâsi min rahmetin fe lâ mümsike lehâ ve mâ yümsik fe lâ mürsile lehû min ba’dihi ve hüvel azîzül hakîm*
Ve lein seeltehüm men halekas semâvâti vel erda le yekûlünnellâh, kul e fe raeytüm mâ ted’ûne min dûnillâhi in erâdeniyellâhü bi durrin hel hünne kâşifâtü durrihi ev erâdeni bi rahmetin hel hünne mümsikâtü rahmetihî kul hasbiyallâhü aleyhi yetevekkelül mütevekkilûn*
Sırları:
Ka’bül Ahbar (r.a.) buyuruyor ki:
‘Bu ayetleri okuduğun takdirde yer ve gök afetlerinden, belalardan, düşmanın şerrinden, sihirbazın sihrinden bu duanın bereketiyle emin olursun’ (Mecmeatül Ahzap)