kadir baba ben hiç birsey yapamıyorumm,kuran harflerini okumayı kendi başıma öğrenmeye çalıştım,eh biraz okuyorum ama çok zorlanıyorum,yarım yamalak ve bu yüzdende elime bir sure alıp okuyasım gelmiyor,yanlış telafuz ederim diye. hala kuranı okumuş değilim,türkçesini bi ara okumaya çalıştım ama türkçe mealinde bile o kadar yabancı kelimeler varki bir tad alamadım onuda yarım bıraktım.
kendimi çok eksik hissediyorum,hz muhammedin hayatını elime bir kitap alıp okumus değilim sadece okulda öğrendiklerim sağdan soldan duydukalrım arada internette gezinieken rast geldiklerim var sadece. kuran ayetleri içinde aynı sekilde.
ve kendimde son zamanlarda acayip bir sorumluluk duygusu hissetmeye basladım su gibi okuyup ezberlemek idrak etmek isteyi. ama imkansız geliyor,çoook yolum var bunun için. gözümde büyüyor bir yandan,ve kendimi bu yüzden günaha giriyor gibi hissediyorum,yapamadıkca yani.
büyüğümsün,sana anlatmak istedim.sıkıntı ettim bunu,
ne tuhaftırki çok fazla yeni şeyler öğrenmeme rağmen ne kadarda eksik yanım olduğunu anlıyorum.
çokmu abartıyorum bunu içimde akışına bırakmayı bile günah sayıyorum sanki aldım bi sorumluluk gerisini getir diyor bana kalbim ama gözümde büyüyor kadir baba.
namaz kılıyorum ama bazen oluyorki 1 gün hiç kılamadığım oluyor işi gücü bahane edip fırsat bulamadığım zamanlar oluyor arada ama bırakmıyorum kılıyorum. yinede tam yapmaya çalışıyorum ama bi bakıyorumki çok eksik hersey.. bunları aklıma çok taktım. bir çok kişimi böyle bendemi var bi sorun.
sonrasında hep buanalıyorum bırak herseyi diyesim geliyor kendime hani bi deyim vardı biyere giderken evdeki bulgurdan olmak tam aklıma gelmedi ..işte o misal.
bana bi öneriniz olur mu?