Nazar....
Nazar insanı olumlu ve olumsuz yönde etkileyen dünyaya açılan iki pencereden yansıyan bir enerji bütünüdür.
İki pencere yani gözlerimizden yansır ama kalbimizden alır enerjisini.
Çok büyük alimlerimizden olan Şeyh Ahmed Bedevi Hz.leri talabelerini sadece nazar yoluyla yetiştirirmiş.Aklın ve düşüncenin sınırlarını zorluyan bir durum.Talabelerine sohbet etmeyip onları sadece nazar yoluyla eğitmek birer alim etmek.Bu insanı etkileyen en mükemmel nazar.
Birde insanı düşünce dünyasında ifsada uğratan onları olumsuz yönde etkileyen ,ruhu ve kalbi kirli insanlardan yansıyan nazar.
Buda çok tehlikeli.Baktığımızı zannederiz sadece ama bizden çok şeyler alır götürür.
Zamanın alimlerinden biri yolda ve tüm toplumsal yaşamının safhalarında insanların yüzlerine çok bakmazmış.Ve bazı yüzlerin insanı dinden çıkaracağı tembihlerinde bulunurlarmış.
Bu kadar önemlimi bence evet.
En büyük tehlike ise ne yazıkki bir çok insanın ömrünün büyük kısmını geçirdiği televizyon.Çocuk büyük herkesin dikkatli ve seçici olması gereken amaç değil sadece araç olması gereken bir eşya.
Hep iyi nazarlara uğramayı Yüce Allah nasip etsin.
Evliyaların nazarı
(6 mesaj) (4 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Allah razı olsun
şu anda Ahmet Bedevi hz.'nin cd sini izliyordum
Nazarla eğitirmiş talebelerini
hakikattır ki;
Tam o sıra yazınızı yazdınız
Allah sizden razı olsun kardeşim
11 Salavat hediye ediyorum siz
Allah kabul etsin inşallah18 yıl önce gönderildi # -
Ben belki 100 kez izledim.Beni çok etkileyen bir zattır.Allah himmetlerine layık eylesin.
18 yıl önce gönderildi # -
BİZ DE ÖYLE KARDEŞİM
3 YILDIR İZLİYORUM, SAYISINI BİLMEM AMA
ALLAH DOSTLARINA DOYUM OLMUYOR, ONLARIN NAZARI OLUYOR DA BİZLERİN SEVGİ ÇAĞLAYANLARI
DURMUYOR
NE YÜZLERİNE NE SÖZLERİNE DOYUM OLMUYOR
YÜZLERİ ÖRTÜLÜ OLSA BİLE18 yıl önce gönderildi # -
İLK DEFA DUYDUĞUM BİR İSİM AMA ARAŞTIRACAĞIM İNŞALLAH
18 yıl önce gönderildi # -
BBENİM NE ÇOK BİLMEDİĞİM İSİM VAR HALBUKİ... ORAYA GELEMEDİM HALA...:(
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.