(1) YASİN-İ ŞERİF Müezza kardeşime ve kadir abimize,
(1) YASİN-İ ŞERİF tüm site dostlarıma
(1) YASİN-İ ŞERİF'te analarımıza hediyem olsun...
Dün akşam bir tokat yedim arkadaşlar.Bundan aşağı yukarı yedi-sekiz saat öncesiydi...O Tokatı attırana şükür!
Mezza(Müezza) kardeşimin isminin anlamı neymiş biliyormusunuz? Bir kediciğin ismi...Hem de peygamberimizin, o insanlığa rehber olsun, örnek olsun diye kainata teşrif eden Gül kokulunun kıymetli kedisinin ismi...
Kadir Abi gibi Ben de bunu, Müezza'nın 3 gün önce başlattığı, "Arkadaşlar,Gönül arkadaşımızı merak ettim,iyi mi?haber aldınızmı hiç?" başlıklı yazısından öğrendim.
Çok etkilendim. (Müezza'nın yazdığına göre) Peygamber Efendimizin bazen onun su içtiği tastan bile abdest aldığını okuyunca(ben de araştıracağım), Mü'min kardeşiyle aynı bardaktan su içmekten bile hoşlanmayan bizler geldi aklıma...Ah nefis Ah...
Sonra Annem geldi aklıma...(Annem hayvanlara aşırı düşkündür.)"Anne ölçüyü kaçırıyorsun ama!" deyip de zaman zaman O'na nasıl da sitemler ettiğimiz geldi aklıma...Sonra Tevbe etmem gerektiği geldi aklıma...Annemin "siz küçükken bol bol doya doya sevdiniz, hep onlarla büyüdünüz. şimdi çocukları bundan mahrum bırakıyorsunuz!.." gibisinden bizlere serzenişleri de geldi aklıma ...
Kızıma haksızlık etmek istemiyorum. Haksızlığın neresinden dönülürse kârdır diyorum...
Bu yeni doğan güzel günün gönlüme verdiği ümit ve neşeyle; Bu gün işlerimi bitirir bitirmez, 8 yaşındaki kızımın, kedi hastası kızımın da elinden tutup, sevmek için sokakta kedi aramaya karar verdim...
Kızımı hiç üzmeyeceğim bu gün, doya doya sevsin, kucağına da alsın(ama İnşallah, yine, eve kedi alalım diye tutturmaz) Ben de alacağım elime bir müezza'yı, okşayacağım ...Çoktandır yapmadığımı yapacağım.. ve Rabbime daha çok dua edeceğim, kalp katılığından bizleri muhafaza etsin, Peygamberimiz efendimiz gibi bizim de gönüllerimizi, sevgi hisleriyle, merhametle donatsın diye...
Bir de ne yapacağım biliyormusunuz annemi arayacağım. Ona torunuyla sokaklarda kedi sevdiğimizi anlatacağım... Sevinsin garip annem...Çok sevinir biliyorum...