eşimin ailesi şuan burda yok,2 ay içinde gelecekler,ama onlar varken de yokkende korkularını ızdıraplarını çekiyorum,karnımın içi yanıyor..kimseyle alıp veremediğim yok ama çok kaba insanlar,habire azarlıyorlar misafir yanı demeden, ağlatıyorlar,hiçbişeyi beğenmiyorlar..bildiklerimi de unutuyorum onların yanında..rabbim nolursun kimseyi kimseye muhtaç etme çok korkuyorum,neden kabusum olsunlar,korkum olsunlar Allahım güzel güzel geçinmek varken.neden insanlar başkalarına kendi yapamadıklarını bağırarak yaptırırlar..dua dostlarım hergün sancı çekiyorum resmen,içlerine girene kadar bir korkum yoktu ama düğün sabahı bana bağırmaya başlayınca eşimin ailesi ruhsal bunalıma girdim, bu düşünce beni mahfediyor aklıma geldikçe yapılanlar eşime anlatıyorum ister istemez aramız açılıyor...
ruhum çok dar.sanki her sorun bitmiş bu kalmış gibi yaşıyorum..bütün kabiliyetlerimi,becerilerimi yitirdim korkudan, çok hastayım nolur bana da duaedin,genişlemiyor yüreğim genişlemiyor,bazen düşünüyorum acaba Allah rızası içinmi bunlara katlanıyorum yoksa korkumdan mı? ve bu sorunun cevabı beni eritiyor..gerçekten çok mazlum olduğuma inanıyorum, onlara kalsalar melek gibilerdir.yanıyor resmen içim yanıyor,rabbim gönlüme genişlik,kendime güven,evime huzur ver, bana kötülük yapmaya korksunlar,korktuklarımı benden uzaklaştır.. nasıl duaedeceğimi bilemiyorum, ama büyükler şunun farkında değil bana yaptıkları her zulum oğullarıyla aramıza hançer.. çünkü ister istemez benim ağlamam benim sızlanmam soğukluk oluşturuyor...
çok korkuyorum kimse anlamıyor
(26 mesaj) (21 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Allah yardımcın olsun kokruların için 11 kurayş ve 3 ynus duasıda sıkıntıların için okuyorum
inşallah herşey düzelir sabırlı ol Allah büyük gün gelecek onlarda seni anlayacak.18 yıl önce gönderildi # -
rabbim yardımcın olsun:(((..sen iyi niyetinle devam et mutlaka karşılığını alacaksındır.
18 yıl önce gönderildi # -
Allah merhamet versin ,durumunu çok üzüldüm.Amaçları sana yüz vermemek seni sindirmekmiş onuda başarmışlar.İçini ferah tut biraz vurdumduymaz olmaya bak.Eşin sana yapılanları görüyodur,senden önce o tanıdı onları,nasıl karaktere sahip olduklarını inan çok çok iyi biliyodur ama oda bi şey yapamıyo sana sahip çıksa bizi attı onu tuttu diyip dahada olaylar kötüye gidecek.Sabret kardeşim Allah büyük doğruyuda yanlışıda hepimizden çok gören o.1Ayetel kürsü 1Fatiha 3ihlas Allah ailene merhamet versin.
rabbim yardımcın olsun kardeşim.sabret rabbim mükafatını mutlaka verecektir.1 fatiha 1 ayetel kürsi 3 ihlas okudum sıkıntılarına kalkan olsun inşallah...
AİLEDE PROBLEM GEÇEKTEN ÇOK ZOR,BİZLER SANA AKIL VERME VEYA YÖNLENDİRME YAPARSAK SANIRIM YANLIŞ OLUR,SADECE MANEVİ DESTEK VEREBİLİRİZ.EŞİNLE OTURUP SUÇLAMADAN KIZMADAN SAKİN BİR ŞEKİLDE SIKINTILARINI DİLE GETİREBİLİRSEN HERŞEY DAHA GÜZEL OLUCAKTIR.HUZURUN İÇİN 100 YA VEDUT OKUYACAĞIM KABUL EDERSEN.
Allah razı oslun,kabul etmek nedemek ben zaten aciz bir insanım öyle muhtacımki dualara..
canım kardeşim çok üzüldüm. ama bak sana ne söyleyecem. babaannem anneme gelinken okadar şey yapmışkı seninkiler yanında hava kalır anlatamam yani. halen annem aklına geldikçe o günleri hatırladıkça ağlıyor ve aradan onca zaman geçmesine rağmen. ve annem hep dayandı şükretti sabretti bekledi. hatta yuvasını yıkmak bile istediler. ve bu durumda annem taki bu duruma geldi. ve dedem ölünce babaannem tek kaldı. tabi babaannem gelinlerine okadar şeyler yaptıki şuan hiçbiri onu sevmiyor. ama yinede bakıyorlar ona. ama annem taki onlardan ayrılandan beri babaannemle ilgilenmiyor. çünkü en çok şeyi anneme yapmış. diğerleri ona diş geçirmiş ama annem onların yaptığı tarzda yapmamış. taki bugün babaannem düştü minnetlere kızları bakmıyor ilgilenmiyor. oğulları ise işte eşleri sevmediği için onlarda bakmıyor işte şuan bir amcamın evinde kalıyor amcamla bizim evin arası 5 mt. hergün annemle yüz yüze. ve her defasında annemden özür diliyor helallik istiyor. annem hiç konuşmuyor. yapılanlar sizede yapılsaydı hak verirdiniz anneme. burda bunu söylemek istiyorum. elbet birgün düşersin. babaannem gibi. ve annem diyorki bana onları yapmasaydı bugün ona nasıl bakardım onunla nasıl ilgilenirdim. eğer senin kaynanan bunu ilerisi için düşünüyorsa gelecek için kendine yer etmeli. çünkü düştüğünde sende onun sana yapmış olduğu iyiliklerine nazaran ona yardım ederdin. ama şuan senin gözünde onun yüzü yok. bu biraz onun sorunu. sen sadece sabret Allaha şükret ve dayan. bir gün mutlaka senin kapına gelecek ama çok geç olacak. sana dayanman için rahata kavuşman için ayetel kürsi okuyorum. slm ve dua ile....
Allah yar ve yardımcın olsun, sabrına kat kat ecir versin kardeşim. Kalplere hükmeden odur, sabır ne güzel meyveler verir. 3 ayetel kürsi okuyorum gönlüne ferahlık olsun diye. Ne kadarlık evlisin?
ah Saliha ablam. durumun çok zor. kaya kardeşin dediği gibi benim annem de çok acılar çekmiş. benim bi zamanlar baba dediğim insan annemi babasının evine bırakıp kendisi başka yere gider gününü gün edermiş. annem yemek yemeye korkar, konuşmaya korkarmış. anlatıo da kabus gibi. Allah yar ve yardımcın olsun ablacım. Rabbim içindeki korkuyu çeksin çıkarsın. onların davranışları sonucunda senin üzüldüğünün ve bunun eşinizle huzursuzluğa yol açtığının farkına varırlar inşallah. 11 fatiha, 11 ihlas ve 3 ayetel kürsü okuaycağım abla. Rabbim gönlüne ferahlıklar versin, yüreğin rahatlasın die..
3 aylık evliyim, 2 yıl nişanlı kaldım
onlara göre bişey yapmıyorlar,gelin azarlamak bağırmak çok normal şeyler,yaptıklarını unutuyorlar,onlarda kayınvalidesinden,kayınpederinden çok çekmiş,dayak bile yemişler..benim anlattığım olaylar büyük geline yapılmıyor onunda bana kaynanalık yapması isteniyor,hatta komşulara deniyorki ben yokken burda bu kıza kaynanalık yapın. sinirleniyorum onlar kimde bana kaynanalık yapma hakkına sahip.eşime anlatıyorum he de geç boşver takma..ama hayat hep he de geçle olmuyorki
kaya kardeşim ben hayatımın hiçbir aşamasında yüz çevirememezlik yapamam,rabbim yüz çevirmesin yeterki,kimseyi kimseyede muhtaç etmesin,ne elime düşsünler ne ben düşeyim.çok acı gerçekler yarın bizde kaynana kaynata olacağız,yapı olarakta dik durmasını beceremiyorum eziliyorum afff rabbim hayatımı zindan ettim.eltimlede aynı evdeyim kaynanamlar burda olunca.benim asıl derdim kaynatam ve eltim, hepsi görümcelerimin ağzına göre iş yapıyor..18 yıl önce gönderildi # -
kendine güvenini kaybetme,yaşam sevincini elinde tut.ALLAH YARDIMCIN OLSUN...
BOL BOL AYETEL KÜRSİ OKU. ONLARIN YANINDAYKEN DE DEVAM ET BUNA. KALPLERİNE MERHAMET DİLİYORUM SANA DA SABIR. AMA UNUTMA ALLAH KİMSEYE KALDIRAMAYACAGI YÜKLEMEZ. BÖYLE DUSUN. BUNUNDA BIR HAYRI VARDIR DE. VE KORKMA ALLAH SENINLE... ONA GUVEN... HEPİMİZ ACİZİZ ONA MUHTACIZ UNUTMA. DUALARIMIZ SENINLE
NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM SALİHA KARDEŞİM...RABBİME DAYANMAKTAN, ONDAN YARDIM İSTEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ Mİ VAR...BİRAZ DAHA SABIRLI OL...ALLAHIN İZNİYLE BU SINAVINI KOLAYCA ATLATIRSIN İNŞALLAH...KENDİNİ YIPRATMA, GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞ....HZ.YUNUS (A.S.) DUASINI OKUYACAĞIM SENİN İÇİN...ALLAH YARDIMCIN OLSUN...
SALİHACIM ÇOK ÜZÜLDÜM ÇEVREMDE KAYNANA DERDİ ÇEKEN ÖYLE İNSANLAR VARKİ SENİN İÇİN DUA EDİCEM AYETEL KÜRSİ OKUYORUM İNŞ RAHATLARSIN RABBİM YARDIMCIN OLSUN EŞİNE ARANI AÇMALARINA İZİN VERME SEN MERAK ETME RABBİMİN ADALETİNE SIĞIN KENDİNİ ONA TESLİM ET VE GERİSİNİ DÜŞÜNME ÇOK KOLAY ATLATICAKSIN EMİN OL ONLAR BAĞIRDIKÇA DUA ET GÜÇLÜ OL ALLAH GÜÇ VERİR MERAK ETME SEN SESSİZ OLDUKÇA SENİ EZMEYE ÇALIŞIRLAR SEN ALLAHA HAVALE ET ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN SIKINTILARINI TEZ ZAMANDA GİDERSİN İNŞALLAH ALLAHA EMANET
Allah gücünü artırsın, tatlı dilli, geniş gönüllü olan kazanır. Kendini ezdirmeden onları da kırmadan bir orta yol tutabilmeyi nasip etsin. Eşinle muhabbetini artırsın, aranıza hiç bir kimse giremesin. Evliliğin daha çok yeni, tazecik, Allah'a dayan, güven, O'ndan yardım iste, korktuklarından seni emin kılsın, korktuğun şeyler başına gelmeden kendiliğinden çözülsün. En Emin'e emanet ol.
allah sabırlar versin kardeşim sabret bak sonunda mükafatını göreceksin kaya kardeşimin dediği gibi sonun da senin eline kalacaklar sabır ve dua et kardeşim
11 ihlas sana aydınlık versin amin.18 yıl önce gönderildi # -
RABBİM GÖNLÜNE ÖYLE BİR İYİYLİK SEVERLİK VERSİNKİ ARTIK KARSINDA SANA KÖTÜLÜK YAPMA MECALLERİ KALMASIN
BEN DAHA 23 YASINDAYIM SEN KAÇ YASINDASIN BİLMİYORUM AMA Bİ ÖNERİM OLACAK SADECE ALTTAN AL ONLAR BAĞIRSADA KIZSADA SEN HİÇ KARSILIK VERME HİÇ TAKMA ONLARI BİGÜN VAZGEÇECEKLER AMA SABIRLI OLURSAN VE ONLAR SANA KÖTÜ DAVRANDIKÇA SEN İYİLİK YAPARSAN KAZANAN SEN OLURSUN.. SİZDEMİ KALACAKLAR ONLARI GÜLER YÜZLE KARSILA, İKRAMINI ELİNDEN GELDİĞİNCE GÜZEL YAP Bİ KUSURMU BULDULAR BİRDAHAKİNE DAHA GÜZEL YAPMAYA ÇALIŞIRIM ANNECİĞİM DE BEN KÜÇÜĞÜM CAHİLİM SİZ DAHA İYİSİNİ BİLİRİSNİZ DE,YEMEĞİNİMİ BEĞENMEDİLER TATLI DİLLE SOR SİZİN YEMEKLERİNİZ GİBİ LEZZETLİ OLMUYOR VERİN TARİFİNİ AYNISINI YAPMAYA CALIŞAYIM DE MESELA. YADA BUNA BENZER SEYLER.
HALAMI KUSUR BULACAKLAR OLSUN SEN BU TAVRINI KORU YİNEDE. İŞTE SABRETMEN GEREKEN NOKTADA BU.
SENİN EVİNDE HERHANGİBİRSEYİMİ BEĞENDİLER HİÇ ÇEKİNMEDEN VER MESELA,YADA BASÖRTÜ KULLANIYORLARMI BİKAÇTANE AL ONLARA HEDİYE ET RAMAZAN HEDİYEM DE.
İYİ DAVRAN TATLI DİLLİ OL ONLARIN GELMESİYLE HAYATININ ZİNDAN OLDUĞUNU ONLARA HİSSETTİRME.
YADA YAZDIKLARIMA YAKIN OLAN SEYLERİ YAP SANA VE YASAM TARZINIZA NE UYGUNSA YANİ.
BURDAN AHKAM KESMESİ KOLAY BELKİ AMA İYİLİK İYİLİK VE İYİLİK TATLI DİL, SABIR TAMAMMI.
ÇOK ÜZÜLDÜM.İNSANLAR NE HAYALLERLE YUVA KURUYORLAR.NE DİYEYİM RABBİM YARDIMCIN OLSUN.EŞİNİN AİLESİNEDE MERHAMET VERSİN.SEN SABIRLA DUA ET.HER DARLIĞIN ARDI GENİŞLİKTİR DEMİYORMU RABBİM.ONA GÜVEN O VAADİNDEN ASLA DÖNMEYENDİR.
Allah razı olsun kardeşlerim yaşımı sormuşsun güleysa 24 yaşındayım aramızda çok fazla fark yok.ah kardeşlerim dediklerinizin hepsini ama hepsini yaptım fazlasıyla yapıyorumda bir kere yüzümü ekşitmedim,sesim zaten çıkmaz,hediyelerin en güzellerini aldım verdim ama yok nafile.zaman inş. herşey güzel olur dualarınızla.kimse kimseye muhtaç olmaz inş.betül kardeşimin de dediği gibi korktuğum şeyler başıma gelmeden çözülür inş.Allah hepinizden razı olsun...
Allaha sığınmak tek çare, O'nun koruduğuna kimse erişemez
Rabbim hakkında hayırlar ihsan etsin
dilerim tez zamanda selamete erersin inşallah18 yıl önce gönderildi # -
SEN AYETEL KÜRSİYİ VE NAS SURESİNİ OKU KORKULARINDAN EMİN OLURSUN. HİÇ BİR ZAMAN BU KONUDA ŞÜPHEN OLMASIN. 7 ŞER DEFA OKU GERİSİNİ MERAK ETME... HER DENEMEMDE MUTLAKA FAYDASINI GÖRMÜŞÜMDÜR.
Yarabbim Saliha kardeşimizin yar ve yardımcısı ol. Tüm sıkıntılarını gider ferahlık nasip et. İki cihanda yüzünü güldür. Hasbinallahi ve nimel vekil. La havle vela kuvvete illa billah. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin. AMİN AMİN AMİN
7 ayetel kürsi hediyem rabbim yar ve yardımcın olsun.
Allah yardımcın olsun salihacım kuvvet versin o insanlarada merhamet vicdan versin insanlar neden böyle yapar anlamak çok güç onları en güzel yere havale et aydınlık güzel günler seninle olsun 3 ayetel kürsi 3 ihlas 3 fatiha hediyem yardımcın kuvvetin olsun
Hani deriz ya, korktuğum başıma geldi diye.
Korkmayalım, Allah'a güvenelim, işlerimizi O'na emanet edelim, gün olur devran döner, yapanlar yaptıklarından utanır, her ne olursa olsun Allah katında hiç bir iyilik zayi olmaz. Bizim elimizle, dilimizle gücümüz yetmez ama, O'nun her şeye gücü yeter. Mucizeler kendisine Ol demek kadar kolay olan Rabb, bize zorlukları yaşatıyor ki pişelim, öğrenelim, dua edebilelim...Yaşın çok genç, ilerledikçe daha iyi anlarsın, dünyada tam bir ağız tadı yok, bir yer yapılırsa diğer yer yıkılıyor; yine de Allah'tan daima afiyet istemek gerekiyor; gücümüzü aşacak yükten korumasını istemek gerekiyor. Allah'a sığınmaktan başka çaremiz yok...İyi ki de yok...Ne kimse O'nun gibi kabul edebilir bizi, ne kimse O'nun gibi şefkat edebilir...
Allah'ım, her şey yeterli olsun...Dünya hayatımızı sana kulluk etmemize yetecek nimetlerle donat, Senden istediğimiz afiyet, ihtiyacımız kadar olandır, bu ihtiyaç Sana malumdur, o halde Sen'den istediğimiz ihtiyacımız hakkında bizi mahrum bırakma...Amin amin amin...
güzel arkadaşım belkide faza alttan almaman lazın biraz da dişini göster ..çünli bazı tipler vardır ki ezdikce ezerler sen ses çıkarmazsan sana bağırarak mı konuşuyolar daha alçak sesle söyleyebiklirsiniz diye tepki ver bence tabi saygıyı yitirmeden allah yardımcın olsun allaha emenet ol
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.