Bir zamanlar çok çabuk öfkelenen ve bu yüzden hiç arkadaş edinemeyen küçük bir oğlan varmış. Babası ona bir kese dolusu çivi vermiş ve her öfkelendiğinde, bahçe kapısına bir çivi çakması gerektiğini söylemiş. Oğlan daha ilk gün kapıya 37 çivi çakmış. İlerleyen haftalarda öfkesini kontrol etmeyi öğrendikçe, kapıya çaktığı çivilerin sayısı da, her geçen gün azalmış. Gün gelmiş, öfkesini kontrol etmenin, kapıya çivi çakmaktan daha kolay olduğunun keşfetmiş. Ve bir gün çocuk, öfkesine hiç kapılmamayı öğrenmiş. Koşup babasına durumu anlatmış ve babası da ona, öfkesine her hakim olusunda, kapıdan bir çivi çıkartmasını söylemiş. Günler geçmiş oğlan babasına, kapıdaki tüm çivileri söküldüğünü anlatmış. Babası da onu elinden tutup, bahçe kapısının yanına getirip, söyle demiş;
"Aferin oğlum, çok şey başardın ama bir bak, kapının üstü delik deşik oldu. Bu kapı asla eskisi gibi olmayacak. Öfkeyle söylediğin sözler, tıpkı bu delikler gibi iz bırakır. Bir insana bıçak saplayıp, sonra çekip alabilirsin ama üst üste ne kadar özür dilersen dile, o yara hala oradadır..
ÇİVİ VE İZİ.... (behnan)
(17 mesaj) (8 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
BİRÇOĞUNUZ BİLDİĞİ BİR HİKAYEDİR BU....
KALP PORSELEN VAZO GİBİDİR.KIRILIR YAPIŞTIRIRSIN EN KUVVETİLİ YAPIŞTIRICI İLE AMA YİNE DE KIRILAN YERİN İZİ KALIR ... :(
18 yıl önce gönderildi # -
bu yüzden öfkelenmemek lazım bu yüzden çabuk darılıp kırılmamak lazım,, bu yüzden ağzımıza kadar gelen pek çok sözü yutmamız lazım
söz hele de öfkeli söz ne keskindir,,ne yaralayıcıdır,,
""söz ola kese savaşı
söz ola kestire başı
zehirle karışık aşı
yağ ilen bal ede bir söz""
diyorlar,,
Hazret-i İsa(a.s.) diyor ki çevresindekilere : "" ben size öldürmeyeceksiniz demiyorum
BEN SİZE ÖFKELENMEYECEKSİNİZ DİYORUM"""""""
Peygamber Efendimiz(s.a.s.) buyuruyor ki : ""öfkelenme,, öfkelendiğinde otur,, ALLAH'IN,, BÜTÜN KUDRETİNE RAĞMEN KULLARINA NE KADAR MERHAMETLİ DAVRANDIĞINI DÜŞÜN"""
bir başka hadiste de : ""öfke deliliğe benzer,,ama geçicidir,,geçmezse deliliktir""" buyuruluyor
Allah cümlemize öfkemizi yenebilmeyi nasib etsin
""GERÇEK PEHLİVAN GÜREŞTE RAKİBİNİ YENEN DEĞİL ÖFKESİNİ YENENDİR"""
Allah razı olsun kardeşim
selam ile...18 yıl önce gönderildi # -
:) BUNA KENDİ KAZDIĞI KUYUYA KENDİ DÜŞTÜ DERLER DEĞİL Mİ CİHAN ABİ...
TAMAM İKİ GÜN ÖNCE YANLIŞ BİRKAÇ KELİME KULLANMIŞ OLABİLİRİM AMA KIRILAN BAŞKA KALPLERDE VARDI...
KİMİN KALBİNİ KIRDIYSAM HAKKINI HELAL ETSİN.BEN KUL HAKKI İLE GİTMEK İSTEMEM... :(
hayır Behnan kardeşim dostlar arasında kuyu da olmaz kuyuya düşürme de olmaz,,
ama bir mesele varsa soğukkanlılıkla ve sabırla gerekirse bir süre geçmesini bekleyip konuşmak her zaman faydalıdır ALLAH'IN İZNİYLE,,,
acele kararlar ve çıkışlar çoğu zaman beklemediğimiz sonuçlara sebep olabilir
Rabbim herşeyin hayırlısını versin,,
benim herhangi birşeyi hatırlatma kastım yoktu ama bilmenizde fayda var
selam ve dua ile18 yıl önce gönderildi # -
BEN HİÇ DÜŞÜNMEDEN YAZMIŞTIM 'ÇİVİ VE İZİ' YAZISINI SİZİN BU KADAR KIRILDIĞINIZI DÜŞÜNEMEMİŞTİM.
MERAK ETMEYİN SAVUNDUĞUM ÇOK SEVDİĞİM HALA DA SEVMEYE DEVAM ETTİĞİM 'O ' KİŞİ İLE ARAMIZDA RÜZGARLAR ESİYOR ... :(
....
allah razı olsun
sizden de razı olsun
Allah razı olsun behnan ve cihan abi birer fatiha size
ablacım üzülme ne olur ya emin ol o da seni hayla çok seviyor
Çok güzel bir yazı. Allah razı olsun
ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL DERYAM... :(
....
Gerçek dostlar kolay kolay bırakmaz.Öfkeye hakim olabilmek her yiğidin harcı olmasa gerek.
SEN NİYE ÜZÜLÜYORSUN BEHNAN BEN ANLAMADIM O SEVDİĞİN KİŞİYEMİ
EVET FATİH ÇOK SEVDİĞİM KİŞİYE....
BENİ YANLIŞ ANLAYAN KİŞİYE....
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.