KARDEŞLERİM NERDEN BAŞLASAM NE YAZSAM BİLEMİYORUM, KENDİMİ NASIL ANLATSAMDA BENİ ANLASANIZ UZUN ZAMANDIR SİTEYE GİREMİYORUM VE HERGÜN GEÇTİKCE CESARETİMİ KAYBEDİYORUM SİTEYE GİRMEK İÇİN, HANİ BİR GELİP BİR GİDİYOR DENMESİN, BELKİ BİR KİŞİDE OLSA BENİM VARLIĞIMIN FARKINDADIR DİYE. BU SİTEYE NE UMUTLA GELDİM DUALARIMIN KABUL OLMASINA BİR VESİLE OLUR DİYE AMA DEMEKKİ BİR YERLERDE BİR ŞEYLER EKSİK OKADAR ÇOK YAZMAK İSTEDİĞİM ŞEYLER VARDIKİ KAFAMDA AMA HİÇ BİR ŞEY KALMADI NERDEYSE PARMAKLARIM KLAVYEDE BOŞ BOŞ GEZİNİYOR ŞUNUDA YAZAYIM BUGÜN BURDA YAĞMUR YAĞARKEN SİZLERE DUA ETTİM İNŞALLAH KABUL OLUR SİZİN VARLIĞINIZI HEP HİSSEDİYORUM SİZE KARŞI BİR SORUMLULUĞUM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM AMA DEDİĞİM GİBİ NEDENİNİ BİLMİYORUM İÇİMDEN HİÇBİRŞEY YAPMAK GELMİYOR NE İŞ NE UMUTLARIM YOK ARTIK SADECE AİLEMİN VARLIĞI VE SİZ ÖNEMLİ OLANSINIZ VE ŞUNUDA YAZAYIM KİMİN DUAYA İHTİYACI VARSA TAMAMLANMASI GEREKEN DUALAR BEN HAZIRIM ALLAH İZİN EDERSE YARIN AKŞAM GELDİĞİMDE NOT ALIP OKURUM BURAYA YAZARSANIZ SEVİNİRİM ALLAHA EMANET OLUN
OKURSANIZ SEVİNİRİM (NUR)
(22 mesaj) (19 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Önemli olan kalpler bir olsun.
Seni herzaman vakit buldukça aramızda görmek isteriz...
Sana 3 İhlas hediyem olsun Nurcuğum.18 yıl önce gönderildi # -
BİZ DUALARIMIZI TÜM DUA DOSTLARIMIZA YAPIYORUZ SEN MERAK ETME NURCUM...
18 yıl önce gönderildi # -
Bugün cennet kapıları açıldı ve Allah(C.C) biz kullarına,Berat kandilinde sorduğu gibi yine sormaya başladı'tevbe etmek isteyen yokmu onu affedeyim,isteği olan yokmu ona cevap vereyim,derdi olan yokmu onu derdinden kurtarayım'O yüzden dua etmeye devam et,Allah büyük ve inan dualarımızı geri çevirmiyor.
“Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar.” (Bakara Suresi, 186)
Hangi bir kulum borçlu olarak namaza durursa, o hakkı ödemedikçe namazını kabul etmem. Amma, sahibine hakkı ödenince, onun işitir kulağı, gören gözü olurum. O benim sevgili bir dostumdur. Peygamberler, Şehidler, Sıddıyklar, Salihlere onu komşu yaparım.
Allah'ın vasiyeti: Kulum, abdestini bozar da abdest almazsa, bana cefa etmiştir. Abdest alır da namaz kılmazsa, yine bana cefa etmiştir. Namazlarda dua etmezse, yine bana cefa edilmiştir. Eğer dua eder de
ben de onun duasını kabul etmezsem, muhakkak ben de ona cefa et mişimdir. Halbuki, ben cefa eden Rab değilim. Ben cefa eden Rab değilim. Ben cefa eden Rab değilim.YANİ DOSTUM,ALLAH DUALARI KABUL EDENDİR YA MUCİB,O YÜZDEN HİÇÇÇÇ UMUDUNU YİTİRME.ZAMANI BEKLE!!
ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN
MÜEZZA DUYGULANDIM YAZINI GÖRÜNCE ALLAH RAZI OLSUN.
NUR KARDES YAZINDA KENDİMİ BULDUM YALNIZ DEĞİLSİN HERKES KİMİ ZAMAN AYNI DÖNEMLERDEN GEÇEBİLİR.
HERSEY DÖRT DÖRTLÜK OLMUYOR İŞTE. DAHA ÖNCE SENİ GÖRMEDİM BENDE YENİ SAYILIRIM
RAMAZAN-I ŞERİF HÜRMETİNE RABBİM SENİN SIKINTILARININ GEÇİP GİTMESİNE VESİLE ETSİN OKUDUĞUM 3 AYETEL KÜRSİYİ. DUA İLE NUR KARDES18 yıl önce gönderildi # -
SLM NURCUM ALLAH SIKINTILARDAN KURTARSIN DAİMA YANINDA OLSUN İNŞ. BENDE KENDİMİ ÇOK YALNIZ HİSSEDİYODUM AMA İNAN DUA DOSTLARI HEP YANIMDA ONLARA EN AZINDAN DUA OKUMAK BİLE ÇOK SEVİNDİRİYO HOŞUMA GİDİYO ALLAHA ÇOK ŞÜKÜRKİ İÇİM ÇOK RAHAT. SENDE ALLAHA SIĞIN. ELİNEN GELDİĞİNCE DERTLERİNİ BİZLERLE PAYLAŞ İNAN DUALARIMIZLA HEP YANINDAYIZ ALLAHA EMANET OL. YİNEDE BİRİSİYLE ÖZEL KONUŞMAK İSTERSEN MSN ADRESİMİ VERİRİM KONUŞURUZ K.İ.BK. KARDEŞİMM
BIZDE COGU ZAMAN GIREMIYORUZ SITEYE AMA EMINIMKI SIZIN GIBI HERKES BURDAKI INSANLARI DUSUNUP DUA EDIYOR ONEMLI OLANDA BU DEGILMI ZATEN OLMASAN BILE UNUTMAMAK HEP BI YERLERDE DUADA BULUNMAK BILMEDIGIN TANIMADIGIN INSANLARA...EMINIMKI BURDA BIRBIRINI TANIYAN COK AZ INSAN VAR ONEMLI OLAN ZATEN TANIMADAN YARDIMCI OLABILMEK INSALLAH BUNDAN SONRA YARDIMCI OLABILIRIZ..BENIMDE CANIM SUNDAN 1 HAFTA ONCE HICBIRSEY ISTEMIYODU SITEYE BILE GIRMEK ISTEMIYODUM AMA NOLDU DURAMADIM GIREMEDIGIM ZAMANLAR BILE AKLIMDALARDI VE BEN HEMEN BI DUA ALABILMEK ICIN KOSSTUM RABBIMDEN DILEGIM ODURKI YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SIZI IKI CIHANDA SEVDIGI KUL EYLESIN VE ETTIGINIZ ETTIGIMIZ DUALARI KABUL ETSIN
100 BESMELE CEKIYORUM SIZIN ICIN...
TANIMADAN BILE DUA ETMEKTIR DUA DOSTLUGUNDA SEVGI.....
SEVGİLİ DUA DOSTUM.ELBETTE HER İNSAN ZAMAN ZAMAN YANLIZDIR VE YANLIZLIK HİSLERİNİ ÇOK DERİNDEN HİS EDER FAKAT İNAN HİÇ BİRİMİZ ZAN ETTİĞİMİZ KADAR YANLIZ DEGİLİZ....
CANIM BİZLER BURDA BİR DUA ORDUSU KURDUK ÇOK ŞÜKÜR RABBİME SAYIMIZ 730 KİŞİ OLDU....
BU DUA ORDUSUNDA OLMAK BENCE AYRICALIKTIR. BUNUN DEGERİNİ BİLMEK VE HAKKINI VERMEYE ÇALIŞMAK GEKEKMEZMİ.......
*********VERMEYİ DİLEMEZSE DİLEMEYİ VERMEZDİ*********
DUAYA DEVAM YAZMAYA DEVAM YAZMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ ZAMANDIR
RAMAZANIMIZ MÜBAREK OLSUN......YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH....SELAM VE DUA İLE...
NEDEN KENDİNİ YALNIZ HİSSEDİYORSUN Kİ.BİZLER VARIZ.EN ÖNEMLİSİ SENİ HER DAİM KORUYUP GÖZETEN RABBİN YANINDA.İNAN BANA BURADAKİ HERKESİN KENDİNE GÖRE ÇOK BÜYÜK SIKINTILARI VAR.AMA BEN İNANIYORUM Kİ DUA İLE BÜTÜN SIKINTILAR YOK OLACAK.
RABBİM RAMAZAN AYI HÜRMETİNE SIKINTILARINI YOK ETSİN18 yıl önce gönderildi # -
canım kardeşim allah yardımcın olsun allah tüm dualarını kabul etsin biz senin varlığının farkındayız ve seni seviyoruz allah herşeyi gönlüne göre versin allah her daim yardımcın olsun .
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :LUTFEN ALLAHIM NİMET,BEHNAN,MEZZA, GULEYSA, ESİNN,ARMAĞAN,KARTANESİ,GUL,NURCAN ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN ÇOK MUTLU OLDUM ANLATAMAM ÇOK ÖZLEMİŞİM SİZİ İNŞALLAH AYRI KALMAYIZ BİRDAHA, KESİNLİKLE BURASI BİR MANEVİ İLAÇ GİBİ.. HAYIRLI GECELER HEPİNİZE
EVET BAZAN İNSAN İÇİNDEN GEÇENLERİ DİLE GETİRMEK İSTESEDE OLMUYOR,KELİMELER KİFAYETSİZ KALABİLİYOR."UMUTLARIM YOK ARTIK"DİYORSUN,NEDEN UMUTSUZ YAŞANMAZKİ.SİTEYE GİREMEDİĞİNDEN BAHSEDİYORSUN,OLSUN BEN BİLİYORUMKİ BİRYERLERDE BİRİLERİ YÜREĞİNİ VE ELLERİNİ AÇMIŞ BİZLER İÇİN DUA EDİYOR VE BİZLERDE O DUALARLA BAZI ŞEYLERİ DAHA KOLAY ATLATABİLİYORUZ,ÖRNEK Mİ EVİME VE İŞİME ÇOK YAKIN OLAN BOMBA VE TAM İŞE GİDİŞ SAATİ BELKİ ÇOK KÖTÜ ŞEYLER OLABİLİRDİ.NE ALAKA DEME BEN BAZI ŞEYLERİN BAZI ŞEYLERE VESİLE OLDUĞUNA,DUANINDA (BENİM HAYATIMDA ÇOK ÖRNEKLERİ VAR)BİR ÇOK BELAYI ÖNLEDİĞİNE İNANIYORUM.100 İHLAS 100 BESMELE O GÜZEL YÜREĞİNE.ALLAHA EMANET OL.
Ya Veliyy!
Sana tevekkül ettim vekilim sensin
Sana iman ettim sahibim sensin
Sana sigindim sirdasim sensin
Sana güvendim veliyyim sensin
Sana baglandim dostum sensin
Sana tutunuyorum bütün varligimla
Kimsenin yere yikmasina izin verme beni18 yıl önce gönderildi # -
sen hep bizlerlesin emin ol bizim dualarım genel çünkü 1 adet fatiha hediyem olsun san a
Bismillahir Rahmanir Rahim
Elhamdu lillahi Rabbil alemin.
Es salatu ves selamu ala Rasulina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain."Dualarım kabul olmuyor" demek, pek uygun bir düşünce tarzı değildir.
Bir hasta doktora gidip ondan belli bir ilaç isterse, doktor hemen o ilacı ona vermez. Muayene eder. İhtiyaca göre ya hiç ilaç vermez, ya istenen ilacı verir, ya da daha iyisini verir.
Dualar da buna benzer. Her istediğimiz her zaman verilmeyebilir ama bu bizim iyiliğimiz içindir. Rabbimiz bizim dualarımıza icabet eder ama, ihtiyacımıza göre, tam istediğimiz şeyi hemen vermeyebilir.
"Asa en tekrahu şey'en ve huve hayrun lekum"
Olabilir ki bir şey hoşunuza gitmez ama sizin için hayırlıdır.Allahu Teala'ya emanet olun.
(alıntı)18 yıl önce gönderildi # -
seni çok ii anlıyorum inan ben de öyleyim içim bomboş.inşallah yakın zamanda hayat sevincini geri kazanacağın güzel şeyler yaşarsın.
Dua bir ubudiyettir. Bizim dualarda ki ana prensibimiz ibadet kastı ve gayesi hakim olmalıdır. Yoksa duayı sırf kabul edilmesi gereken ve ihtiyaç dilekçesi olarak görmek yanlıştır.
Bazen bir şey için dua edilir. Fakat istediğimiz bu şey, zahiren kabul edilmez. Buna rağmen bizim duayı bırakmamamız lazımdır. Şayet istediğimiz şey elde edilse ve Cenab-ı Hak duamızı kabul etse nurun ala nur. Ama zahiren kabul edilmese bile biz “ duam kabul olmadı” demeyeceğiz. Aksine “ Allah bu duamı ahiretim için veya dünyada daha iyi bir şekilde kabul etti” denilir.
Hakikaten bu dua boşa gitmedi, ibadet olması dolayısıyla ahirette mükafatını göreceğim diye duasını bırakmak değil, aksine daha fazla dua etmeye gayret ve şevk taşımalıyız.
Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerimde “bana dua edin size cevap vereyim” ( mü’min,60) buyurmaktadır. Bazıları bu ayet-i kerimeyi öne sürerek şöyle demektedirler: madem Allah “bana dua edin bende kabul edeyim” demiştir. Neden çokça dua ettiğimiz halde bazıları kabul edilmiyor. Bu hususta alimlerimiz ittifakla bu ayette Allah “cevap veririm” demektedir, “ Kabul ederim” dememektedir. Nasıl ki, sen bir hekime gitsen ve desen “ ey hekim bana şu ilacı ver” elbette hekim sana cevap verir ve “ buyurun” diye cevap verir. Fakat istediğin şey ya hikmetsiz, ya faydasız veya sana zararlı bir ilaç ise, onu değil de daha güzelini sana verir.
Aynen onun gibi, mutlak hikmet sahibi Cenab-ı Hak “ bize ve dualarımıza cevap verir. Ama kabul etmek hikmetine tabi olduğundan bazen istenen şeyin aynısı bazen de daha güzelini bazen de zararlı olduğunu bildiği için hiç vermez.
Bu kısa açıklamadan sonra duaların kabul şartlarına geçelim. Evvela dua kabul çerçevesi dahilinde olacak. Sonra samimi ve günahsız bir ağızla olacaktır. Mümkünse abdestli ve helal lokma alınmak suretiyle bereketlenecektir. Mübarek mevkilerde özellikle mescit ve camilerde, mübarek zamanlarda özellikle ramazan ayı ve kadir gecesi, berat gecesi gibi mübarek gecelerde, namazlardan sonra özellikle sabah namazından sonra dua edilmesi kabule karin olması hikmet-i ilahiye ve rahmet-i ilahiyece matluptur. Bu şartlardan uzaklaşıldığı taktirde de duanın tesiri azalacaktır
http://www.sorularlaislamiyet.com18 yıl önce gönderildi # -
GÜZEL KARDEŞİM.HEPİMİZ ZAMAN ZAMAN SENİN HİSSETTİKLERİNİ HİSSEDEBİLİYORUZ.BU İNSANIN DOĞASINDA OLAN BİRŞEY.SANA YAKIŞAN KISA ZAMANDA SİLKİNİP HERŞEYDEN BOŞVERMİŞ,UMUTSUZ HALİNİ BİR KENARA BIRAKMAN.UMUDUMUZUN SEBEBİ YÜCE MEVLAM.HİÇBİRİMİZ YALNIZ DEĞİLİZ.SANA EN YAKIN RABBİN VAR.BİZLER DUA DOSTLARIN,ABLALARIN,ABİLERİN,KARDEŞLERİN VAR.DUALARIMIZ HEPİMİZE.''RABBİN SENİ NE UNUTTU NE DE DARILDI.''BEN SIKINTILI ZAMANLARIMDA BU AYETİ SÜREKLİ TEKRARLARIM.İÇİM ÜRPERİR.RABBİN SENİ NE UNUTUR NE DE DARILIR.HER GECENİN SONUNDA BİR SABAH MUTLAKA VARDIR.ALLAHA EMANET OL GÜZEL KARDEŞİM...
senin o güzel yüreğin yeter..ama lütfen umudunu yitirme sarıl duaya..bizlerde sana dua ederiz..hep beraber bir yürek oluruz..o güzel yüreğinde şenlik olduğu günleri bekliyorum...
ABLACIM RABBİMDEN HER NE İSTİYORSAN TEZ VAKİTE SANA VERSİN YETERKİ SEN İSTE İSTEMEK BİZDEN VERMEK RABBİMDEN
dualarımız elbette kabul oluyordur ama istediğimiz gibi olmayınca olmadığını düşünüyoruz ama hepimizde biliyoruzki ya öbür dünyada verilcek mükafatı yada en az zararla atlatıyoruzdur yaşanacakları.Rabbim bize herşeyin en hayırlısını versin ve bunuda kalbimiz dinlesin.tubik bende o yüreğimdeki şenliği bekliyorum sabırla. benimkisi böyle bir kötü dönem geçer sizinde söylediğiniz gibi. bana burda yazı yazan kardeşlerimin her saniyesine rabbim bir mükafat versin inşallah ALLAH razı olsun kaza beladan korusun ne diyebilirmki başka hep duacıyım size Meralcim kesinlikle ne alaka demem bende çok inanırım duaların gücüne muhakkak korumuştur seni. dara düştüğünde duanın kabul olmasını istiyorsan iyi zamanında dua ediceksin bunu duydum biryerden o yüzden herzaman dua etmek lazım MERAL MAHSUN DERYA REYHAN MEHMET BEY SEMA TUBİK HANZADE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER VE DUALARINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
canım benim üzülme ne olur ben her zaman sana dua ediyorum hep aklımdasın canım.
Allah yardımcın olsun inşallah.18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.