ey -Mısır- kervanını Yusuf-u kurtarmak- için Kafr çölünde tutup onu kuyudan çıkaran, ey Yusuf'u kölelikten sonra padişah yapan, ey üzüntüden gözleri ağardıktan sonra üzüntüsünü sabırla gizleyen Yakub'a Yusuf'u döndüren, ey Eyyub'tan zorluk ve sıkıntıyı gideren ve yaşlandıktan sonra -çocuk sahibi olan- İbrahim'in elini, oğlunu kesmekten alıkoyan, ey Zekeriyya'nın duasını kabul ederek ona Yahya'yı veren ve onu yalnız ve kimsesiz bırakmayan, ey Yunus'u balığın karnından dışarı çıkaran, ey denizi İsrailoğulları için yarıp onları kurtaran, Firavun ve ordusunu boğan, ey rüzgarları rahmet -yağmuru- müjdeleyicisi olarak gönderen, ey kendine karşı günah işleyen kullarını cezalandırmada acele etmeyen,
ya Allah, ya Allah; ey kainatı yoktan var eden, ey eşi olmayan yaratıcı, ey hiçbir zaman fani olmayacak sürekli, ey hiçbir diri olmadığı zaman diri olan, ey ölüleri dirilten, ey herkesin başına kazandığını getiren, ey kendisine az şükrettiğim halde beni mahrum etmeyen, hatalarım çok olmasına rağmen beni rezil etmeyen, beni günah işlerken gördüğü halde insanlara tanıtarak haysiyetimi dökmeyen, ey bana sayısız bağışlarda bulunan ve nimetlerini telafi edemediğim; ey bana hayır ve ihsanla yönelen, benim ise kendisine günah ve isyanla yöneldiğim, ey nimetine şükretmeyi öğrenmeden beni imana hidayet eden, ey hastayken çağırdığımda bana şifa veren, çıplakken beni giydiren, açken beni doyuran, susuzken beni suya doyuran, zelilken bana izzet veren, cahilken beni bilgilendiren, yalnızken -yalnızlığımı- çokluğa dönüştüren, gayıp ve vatanımdan uzakken beni geri döndüren, fakirken beni zenginleştiren, yardım istediğimde bana yardım eden, zenginken nimetini benden almayan ve bütün bunları senden istemekten sakındığım halde kendiliğinden vermeye başlayan; o halde hamd ve şükür sana mahsustur; ey sıkıntılarımı gideren, duamı kabul eden, kusur ve ayıbımı örten, günahımı bağışlayan, beni isteklerime kavuşturan
ya Allah ya Allah eğer senin nimetlerini, bağışlarını ve değerli ihsanlarını saymaya kalkışsam, sayıp bitiremem. Ey mevlam! Bağışta bulunan sensin, nimet veren sensin, ihsanda bulunan sensin, güzelleştiren sensin, üstün kılan sensin, mükemmelleştiren sensin, rızıklandıran sensin, muvaffak kılan sensin, zengin yapan sensin, sermaye veren sensin, sığınak veren sensin, yeterli olan sensin, hidayet eden sensin, -hatalardan- koruyan sensin, -ayıbımı- örten sensin, bağışlayan sensin, mazeretimi kabul eden sensin, güç veren sensin, izzet veren sensin, yardım eden sensin, destek veren sensin, teyit eden sensin, zafer veren sensin, şifa veren sensin, afiyet veren sensin, ikram eden sensin, üstünsün, yücesin; o halde hamd sürekli sana hastır, sabit ve ebedi şükür sana mahsustur.
Ben ise ya Rabb'im! Günahlarımı itiraf ediyorum, günahlarımı bağışla; kötü yapan benim, hata yapan benim, günahına ısrar eden benim, cahillik yapan benim, gaflet eden benim, yanlışlık yapan benim, kendine dayanan benim, -günahında- kasıtlı olan benim, söz veren ve sözünde durmayan benim, ahdini bozan benim, -misakını- ikrar eden benim, nimetlerini itiraf eden ve sonra yine günahlarına dönen benim; o halde günahlarımı bağışla; ey kullarının günahları kendisine zarar vermeyen, kullarının itaatine ihtiyacı olmayan ve kullarından iyi amel yapanı kendi yardım ve rahmetiyle ona muvaffak kılan!
amin amin amin
dua.......................(cihan)
(13 mesaj) (12 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Bütün bunları her daim hatırlamayı nasip etsin rabbim bizlere.
Eline sağlık Cihan kardeşim.
Allaha emanet ol.
Amin.18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun Cihan kardeşim.
18 yıl önce gönderildi # -
Fallahü hayrun hafizan ve hüve Erhamürrahimin.Allah en hayırlı koruyucudur merhametlilerin en merhametlisidir.
Rabbim razı olsun kardeşim.
selam ve dua ile..............18 yıl önce gönderildi # -
ABİM BU SİTEDE OKUDĞUM EN GÜZEL DUALARDAN .. ALLAH RAZI OLSUN ABİM . BİR RİCAM OLACAK SENDEN AMA ÇEKİNİYORUM .
ALLAH RAZI OLSUN CİHAN KARDEŞİM AMİN AMİN AMİN
RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH.18 yıl önce gönderildi # -
YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH ......
allah razı olsun cihan abi gözlerim doldu okurken allah yardımcımız olsun nefsimize uydurmasın bizi amin
Allah cümlemizden razı olsun dostlarım,,
Fatih kardeşim hayırdır inşallah??18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun Cihan kardeşim.
YA ERHAMERRAHİMİN YA ERHAMERRAHİMİN YA ERHAMERRAHİMİN
Ya Rabbi Ya Rabbi icabet ettiğin dualardan eyleYa bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram
Ya bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram
Ya bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram
amin amin aminRabbim razı olduğu kullarından kılsın inşallah
AMİN AMİN AMİN YA ERHAMERRAHİMİN.
YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB VEHHAB
Allah razı olsun abicim.18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH RAZI OLSUN CİHAN ABİ....
RABBİM DUALARINI KABUL ETSİN....
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.