her zaman dıyordum ki keşke asr-ı sahadet donemınde yaşasaydım peygamber efendımız (s.a.v) yanında olsaydım,keşke dıyorum ama
Birde duşunuyorum ki o zaman da yaşamak büyük iş duşunun bir yıllardan berı sure gelen belırlı bır ınancınız var bir gun yeni bir peygamber gelıyor...
hz. ali (r.a) hayatından
Peygamber efendimiz (s.a.v) toplulukda oturrken daha ilk islama cağırır mekkelileri
kimse yanaşmıyor hz. ali(r.a) ayağa kalkıyor efendimiz (s.a.v) otur diyor,efendimiz (s.a.v)tekrar islama davet edıyor hz. ali(r.a) ayağa kalkıyor efendimiz (s.a.v) yine otur diyor bu olay tekrarlanıyor efendimiz (s.a.v) ya ali baban izin vermıyor sana deyince hz. ali (r.a)Rabbım beni yaratırken Babamı sordu ki ben ben Rabbımın dini secerken babama sorayım diyor.
evet KENDI DUŞUNCEM İLK MUSLUMAN OLMAK ZOR İŞMİŞ BENCE BİRDE H.Z ALİ (R.A) OLABİLMEK COK ZOR İŞ BENCE SİZCE ...
kendi duşuncem(akayacan)
(5 mesaj) (4 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
EVET HAKLISIN KARDEŞ.OZAMDA NE ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIKLARI HALDE DİNİMİZE SAHİP ÇIKMIŞLAR.ŞİMDİKİ DEVİRDE HERŞEY ÇOK KOLAY OLMASINA RAĞMEN DİNİMİZİ ÇOĞU ZAMAN YAŞANTIMIZA UYDURMAKTA OLDUĞUMUZDAN HEP ALDANIYORUZ.KEŞKE YAŞANTIMIZI DİNMİZE UYDURSAK NE GÜZEL OLUR DU.ÖRNEKLEYECEK OLURSAK İŞE GİREN KARDEŞİMİZE BURDA KAPALI ÇALIŞMAK YASAK DENİLDİĞİNDE VEYA NAMAZ KILMAK YASAK DENİLDİĞİNDE KABUL EDEN KARDEŞLERMİZ VAR..B BAŞKA ÖRNEK DE EVENME KONUSUNDA PEYGAMBERMİZ DİNDAR EŞLER ALINIZ DİYOR.ÇOĞUMUZ GÜZEL OLSUN ZENGİN OLSUN ONA BAKIYORUZ.SONUCUDA DA HUZURSUZ BİR EVLİLK YAŞIYORUZ...BAŞIMIZA GELEN ÜZÜNTÜ STRES DERT HEP DİNDEN UZAK YAŞAMANIN SONUCU.ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN İNŞALLAH..ALLAH BİR ŞEYİ EMREDİYORSA YARARIMIZADIR....İNŞALLAH ANLAYANLARDAN OLURUZ.SELAM VE DUA İLE
18 yıl önce gönderildi # -
haklısınız kardeşim,ben de bazen ağlıyorum o dönemlerde yaşasaydım herşeyimi gider peygamberimize danışırdım diyorum.işte cahillik sanki bu dönemde onun hayatından kesitler,örnekler,kitaplar yok..ve o dönemde belki iman etmek daha mı zordurki? ama şu gerçek bizim için hayırlı olan dönem buymuş..
18 yıl önce gönderildi # -
bu konuyu bende cok dusunmusumdur hep.1400 küsur sene önece birisi cıkyo ve ben allah rasuluyum diye.inanırmıydım bilmiyorum.inanmazdım herhalde. iyiki o zamanda yaşamammısın.yoksa inançsız biri olarak ölme şansım cok yüksek olurmus gerçi her an hersey değişebilir.allah kendine seçtiklerinden eylesin her zaman .amin.
zaten her insan cennete en kolay girebileceği zamanda dünyaya gelirmiş.bizim için böylesi daha kolay demekki.
rabbim doğru yoldan ayırmasın.18 yıl önce gönderildi # -
zaten peygamberimiz bir hadsinde benden sonra bir ümmet gelecek ve beni görmeselerde benm sünnetlerimi ifa edecekler şefaatimn çoğu onların üzerinedir demektedir hatırladığım kadarıyla.allaha kul peygamberimize ümmet omak dileğiyle inşallah
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.