Kardeşlerim,Hanzade'nin açtığı forumu okuyunca aklıma geldi,birden şimşekler çaktı..Aslında farkında olduğum ve hiç bu kadar kıymetini bilemediğim başımdan geçen hikayelerim var.Hala aklıma geldikçe ürperiyorum!!
Yıl 2003,Sabah 7:00 suları ve ben işe giderken maçka parkından yürümeye karar verdim,3 tane tinerci çocuk döner bıçağıyla yolumu kesti!!'çantanı ver git'dediler ben paşa paşa çantamı verdim ,içim rahattı çünkü zaten param yoktu :)) cep telefonumda cebimdeydi.Ama küçük olan çocuk akıl edip elini cebime daldırıp ceptelimi aldı.Çok üzüldüm,ağlamaya başladım çünkü bütün maddi manevi bağlantılarım o telefondaydı,ağlamaya başladım ve içimden öyle bir içimden "LA İLLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTİ MİNEZ ZALİMİYN "dedim ki;Çocuklardan büyük olanı 'verin çantasını telefonunu gitsin'dedi..sonra çocuklarla dertleştim (Beni teselli ettiler tamam abla ağlama diye,küçük olan sarıldı falan :))hatta üzüldüm keşke param olsaydıda verseydim onlara diye çünkü sokakta yatıyorlar açlar,birdaha rastlayamadım..(BUNU ANLATTIĞIMDA ÇOK GÜLÜYOLAR)
2 HAFTA SONRA;Bakırköy(mezarlığın olduğu cadde) akşam 19.00(saat yine 7 anlamadım)bu sefer arkadaşıma iftara gidiyorum veeee arkadamda yaklaşan biri omzuma arkadaşımmış gibi sarılıp bıçağı gösterdi 'Cep telefonunu ver git'(aynı kelimeler ve o telefonu verirsem mahvolurum)bu sefer tecrübeli olduğumdan soğuk kanlı birşekilde oyalamaya başladım belki yoldan geçen birisi durumu farkeder ve yardım eder diye...Ama kimse farketmedi hatta çok belli ettim gasp durumu olduğunu ama kimse iplemedi!! ben yine ALLAHIMA sığınıp(ki bu seferki çok insafsızdı)"LA İLLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTİ MİNEZ ZALİMİN' Dedim.Elimde projelerimin bulunduğu çantam vardı onu verdim ve kusuyo numarası yaptım beni bırakmadı ama inanmıştı kafamı usulca kurtardım ve çığlıklarla tabana kuvvet kaçtım.Oda çantayı silkeleyip kartvizitlerin olduğu cüzdanı almış kaçmış(çevredekiler öyle anlattı)ve ceptelim yine cebimdeydi :))
En son hatırladığım mucize,ben yine çok fenayım ve kriz şeklince ağlıyorum bir olaya...
gerçekleşmesi imkansız bir kurtuluşum var ama gerçekten imkansız!! ve ben yine eeeen içten "LA İLLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTİ MİNEZZALİMİYN' Dedim.Kardeşlerim inanmazsınız 1 saniye geçmedi ve o beklediğim Mucize oldu....
İŞTE BEN O YÜZDEN HEP UMUTLU KONUŞUYORUM ÇÜNKÜ İÇTEN HİSSEDİN ALLAH YANIMIZDA!!!