dostlarım,, çok arabesk bir tablo çizeceğim şimdi size izninizle :
Fatih diye bir arkadaşım var,,evli 1 çocuğu var,, yapmak istediği bütün işlerde problem çıkmış ve herşeyini kaybetmek üzere,,
eşi ve eşinin ailesi de alabildiğine uzaklaşmışlar kendisinden evliliği bitme noktasına bile gelmiş olabilir,,
bir süre önce çalıştırdıkları taksi ağır bir kazaya sebep oldu bu da büyük bir maddi külfet getirdi,,
maddi olarak yapmak istediği bütün şeylerin önü kapanmış durumda
ve çocukları MS = multipl skleros denen bir hastalık taşıyor hastalığın maddi külfeti de ayrı bir olay,, bir diğeri belki yetişkinlikte belki daha önce çocuğun ölebileceğinin beklenmesi.....
bu kadar sıkıntı,,zorluk,,acaba dua ile değişir mi,, Rabbim bir mucize lutfedip bu aileyi biraz olsun sevindirir mi,,
ne dersiniz,,,
dualarla değişir mi acaba....(cihan)
(39 mesaj) (31 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
BAŞLANGIÇ İÇİN 11 AYETEL KÜRSİ OKUYORUM BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN............11 AYETEL KÜRSİ
ALLAHIM ÖNCELİKLE YAVRULARINA TEZ ZAMANDA ŞİFA VERSİN İNŞALLAH.ALLAH YARDIMCISI OLSUN FATİH KARDEŞİMİZİN.10 HZ.YUNUS DUASI.
Allah herşeye kadir değil mi.İnşallah değişir.Allaha sığınsın kardeşimiz.Bizde bu mubarek günler hürmetine Rabbimizden isteyelim.21 Yunus duası okudum kardeşime Allah yar ve yardımcısı olsun.Amin
ABİM... BENDE FATİH KARDEŞİMİZE CENNET MEYVASINA VE EŞİNE RABBİM RAHMET VE MERHAMET EYLESİN DİYE 100 İHLAS 100 FATİHA OKUYACAGIM İNŞAALLAH......
HER ZORLUKLA BERABER BİR KOLAYLIK VARDIR ELBET......SELAM VE DUA İLE.
Geniş-imkanları olan, nafakayı geniş imkanlarına göre versin. Rızkı kısıtlı tutulan da, artık Allah'ın kendisine verdiği kadarıyla versin. Allah, hiçbir nefse ona verdiğinden başkasıyla yükümlülük koymaz. Allah, bir güçlüğün ardından bir kolaylığı kılıp-verecektir. (Talak Suresi, 7)
Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi? Ve yükünü indirip-atmadık mı? Ki o, senin belini bükmüştü; Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi? Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır. (İnşirah Suresi, 1-6)
100 ya zel celali vel ikram okumuştum inşallah hayrı olur onlaara
Allah hepinizden razı olsun dostlarım,,
bu mübarek günler hürmetine,,cümle dua dostlarımızın dertlerine derman vesileleri nasib etsin
YA RAHMAN YA RAHİM YA KERİM YA RAUF AFUVV YA SETTAR YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH18 yıl önce gönderildi # -
NASIL DEĞİŞMEZ Kİ CİHANIM NASIL,BU HİKAYEYİ BURAYA GETİRTEN KİM,DUA DUA DOSTLARI TESBİH TANESİ GİBİ DİZEN KİM,O TABLONUN SAHİBİ KİM,TAŞIYAN KİM TAŞITTIRAN KİM.
SUBHANALLAH.
RABBİM SANA SIĞINDIRIYORUZ KARDEŞİMİZİ,SEN AZEMETİNLE ONLARIN SIKINTILARINI GİDER VE MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINA SEVİNÇLE GİRMELERİNİ SAĞLA İNŞALLAH.AMİN.AMİN.AMİN.18 yıl önce gönderildi # -
allahım allahım allahım allahım çoook üzüldüm ne olur allahım yardım et o aileye çıkış yolu göster allahım hayırlar ver allahım çocuklara şifalar ver allahım bol rızklar ver allahım ne olur sen istersen her şey olur rabbim lütfen yardım et o aileye lütfen allahım senin herşeye gücün yeter keşke bişey yapabilsek sevindir allahım ne olur sevindir yardım et amin amin
allahümme salli ala seyyidina muhammed18 yıl önce gönderildi # -
YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH
İnşallah Rabbimiz yardım eder Cihan kardeşim. dua edelim bu kardeşimize mubarek günler geceler hürmetine Yüce Allahım duaları kabul eder.
allah yar ve yardımcısı olsun.inşallah tez zamanda sorunları biter
500 tane HZ.YUNUS DUASI. rabbim yardımcıları olsun
RABBİM İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ RAMAZAN AYININ HÜRMETİNE BU KARDEŞİMİZİN SIKINTISINI GİDERSİN...HZ. YUNUS A.S. DUASINI OKUYACAĞIM BU AİLE İÇİN...ALLAH YARDIMCILARI OLSUN...
içim parçalandı resmen...dua edeceğim onlara..rabbim tez zamanda feraha çıkarır inşallah borçlarına eda hastalarına şifa yuvalarına huzur nasbi eder inşallah..
:(((
(alıntı)
Uzmanlık eğitimi yaptığım hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesinde çalıştığım sıralardaydı.Hastanede doğan bir kiloğram civarında ağırlığı olan bir bebek yoğun bakıma yatırıldı.Bebek premetür doğduğu için tabiki gelişimini tamamlayamamıştı.bebek solunum cihazına bağlanarak ve diğer gerekli tedaviler başlanarak bebek takibe alındı.Ancak bilindiği gibi bu şekilde doğan bebeklerin (özellikle de akciğerlerinin gelişimi cok geri ise) yaşama şansları en iyi yoğunbakım şartlarında bile cok azdır.
Bu bebeklerde solunum yetmezliği vardır, infeksiyonlara yatkındırlar, intrakranial (beyin) kanamalar sık görülür, NEC dediğmiz (barsakların ağır bir enfeksiyonu) tablo sık görülür.
Ve bu durumlardan herhangi biri bile gelişirse genellikle sonuç kötüdür . ( bebeğin kaybedilme ihtimali çok fzladır)
(Çalışmakta olduğum yoğunbakımda çalışan doktorlar her gün saat 13:00 çocuklar hakkında ailelere bilgi verirdi.anneler de sadece emzirme saatlerinde bebeklerini görebilirlerdi.)
Yukarıda bahsettiğim bebeğin takibini ben yapıyordun.Bebek solunum cihazına bağlı hayat mücadelesi verirken biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Ancak bebekte sepsis gelişti , daha sonra intrakranial kanama ve son olarakta NEC gelişti.Yani yoğunbakımda yatan bir bebeğin başına gelebilecek tüm kötü durumlar gerçekleşti. Bebeği takip eden tüm doktorlar olarak bizler yapılabilecek her şeyi yapıyoruz ama bir taraftandan da her an bebeği kaybedebileceğimizi düşünüyorduk ve aileyi bu şekilde bilgilendiriyorduk.
Bu süreç devam ederken gözümüzden kaçmyan bir durumda oluyordu.Bebeğin annesi her emzirme saatinde ( üç saatte bir) yoğun bakıma geliyor ve pencereden bebğinin karşısına durup devamlı dua ediyordu.Bizde bunu gördükçe çok üzülüyor ve keşke birşey yapabilsek diye düşünüyorduk.
Her bilgi verme saatinde aileye söylediğimiz aynıydı. HER AN ÖLEBİLİR!!!
Çocukta kansızlık gelişti ve aileden kan istedik ama isterken söylediğimiz pek yararının olacağını zannetmiyoruz ama doktor alarak ta gerekeni yapmak zorundayız diye söylüyoruz.
Yukarıdaki hastalıkların birine bile yakalanan bebeklerin çoğu ölürken bu hastalıkların hepsine yakalanan bu bebek yavaş yavaş kendini toparladı ve nihayet taburcu oldu.
Bebek kontrole geldiğinde gelişiminin de gayet iyi olduğunu gördüm.
BİZİM BEBEĞİN ÖLÜMÜNÜ BEKLERKEN BELKİDE UNUTTUĞUMUZ BİR ŞEY VARDI.
YOKTAN VAR ETMEYE GÜCÜ YETENİN HAŞA VERDİĞİ HASTALIĞI İYİLEŞTİRMEYE Mİ GÜCÜ YETMEYECEKTİ.
HERKESİN UMUDUNU KESTİĞİ BİR ANDA ANNENİN YÜCE YARTICIDAN ÜMİT KESMEYEREK DUASINA DEVAM ETMESİ VE BİZLERİNDE TIBBEN GEREKLİ HER ŞEYİ YAPMAMIZ (HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ) ÇOCUĞUN YAŞAMASINA VESİLE OLMUŞTU.
BİZ GENELLİKLE ÇARESİZ KALDIĞIMIZI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ZAMAN BAŞVURDUĞUMUZ DUANIN GÜCÜNÜ SON ZAMANLARDA ABD DE YAPILAN BİR ARAŞTIRMADA DA ORTAYA KONMUŞTUR.DUA EDİLEN HASTALARIN DİĞERLERİNE GÖRE DAHA ÇABUK İYİLEŞTİĞİ TESBİT EDİLMİŞTİR.
TABİKİ SADECE DUA EDELİM BAŞKA HİÇBİR ŞEY YAPMAYALIM DEMİYORUM,
ZATEN BÖYLE BİR DURUM DİNİMİZCE DE UYGUN KARŞILANMAMAKTADIR.
YÜCE YARATICIYA DUA ETMEYİ VE ALLAH'TAN İSTEMEYİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYALIM
100 selavat okuyorum Allah yardımcısı olsun..bizde böyle olaylar için denirki acaba adanmış ama unutulmuş kurbanları mı varki denir? bu dediğiniz olaylar bizim sülalede 2 kişinin başına sürekli geliyor ve herkes kesin böyle bişeyleri var diyor,kendisinin yoksada ailesinden birinin vs. şeklinde..
rabbim yardım etsin.10 tane ayetel kürsi okuyorum.umarım sıkıntılarından kurtulur
ya rabbim ya rabbim ya rabbim
sen bu yardıma ihtiyacı olan fatih kardeşimizin ve ailesin elinden tut allahım amin onlara sabır ve güç ver allahım amin rabbim yar ve yardımcıları olsun amin amin amin18 yıl önce gönderildi # -
Sana bir dua eden olsun
Sen birine dua et!
Duasız üsür yürekler...Biliyor musun?..
Baskasına dua ettiginde, aslında sen kendine dua ediyorsun!
Ne kadar çok kimse için dua edersen, o kadar çok KAZANIYOR YA DA
KAYBEDIYORSUN!Çünkü melekler,
Duan, rahmet ve hayr ise: " Bir misli de sana olsun, amin",
Duan zulmet ve ser ise: " Bir misli de sana olsun, amin" derler...Dua: içimizle muhasebe olunacagimiz bir SIR dır..
Bir ayna gibidir tıpkı, içimizi yansıtır bize..
Rabb'e sunulan bir arzuhaldir dua, geri döner bize o kapılardan
yüregimizce..Hep hayra dua edenlerin, maddeten ve manen hayırlara ermesi, serre
dua edenlerinse, rahmetten mahrum kalması bundandır iste..Duasız üsür yürekler bil!..
Sana bir dua eden olsun
Sen birine dua et!Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanliklarını aydınlatan,
sana ummadık kapılar açan..
Bilmezsin kimin için ettigin duadır, seni böyle ayakta tutan...Hiç üsümesin yüreklerimiz için,
Dualarda bulusalım..18 yıl önce gönderildi # -
Allah cümlenizden razı olsun dostlarım,,
duasız ve dostsuz bırakmasın hiçbirimizi
selam ve dua ile....18 yıl önce gönderildi # -
DUALARLA DEĞİŞMESE BİLE
ALLAH HEDİYELERİMİZİ MUTLAKA ONLARA İKRAM EDECEKTİR KARDEŞİM500 LAİLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN
500 SELAMÜN GAVLENMİN RABBİRRAHİM
500 HASBÜN ALLAH RABBÜN ALLAH DİYORUMALLAH KABUL ETSİN İNŞALLAH
RABBİM DERTLERİNE DERMAN OLSUN İNŞALLAH...
ALLAH BİR ŞEYE OL DER VE O HEMEN OLUVERİR
YAA ERHAMER-RAHİMİİN YAA ERHAMER-RAHİMİİN YAA ERHAMER-RAHİMİİN
EYYY RABBİMMM YUVALARINA HUZUR BOLLUK VE BEREKET VER VE ÇOCUKLARINDA BULUNAN BU HASTALIĞI N ŞİFASINI BULMAYI NASİB EYLE
ONLARI FERAHA ÇIKAARR EEEYY ZÜL CELALİ VEL-İKRAAMM
AMİN AMİN BİNLERLE AMİN18 yıl önce gönderildi # -
CIHAN ABICIM.
NE OLURSUN BU SORUYU SEN SORMA.
TABIKI DUALAR HER ŞEYI DEGIŞTIRIR.
RABBIM SANA YALVARIYORUM.FATIH ABIMIN YUVASINA HUZUR EVLADINA SAGLIK VER ALLAHIM.
SEN MERHAMET EDENSIN.NE OLUR ABICIGIMIN YUVASINDANDA MERHAMETINI ESIRGEME ALLAHIM.
AYETEL KURSI OKUYORUM.SEN KABUL ET ALLAHIM.AMIN AMIN AMIN.18 yıl önce gönderildi # -
ABİCİM YAPACAK OLAN ALLAH.ONA HİÇBİRŞEY ZOR DEĞİL.O NEDENLEKİ DUAYLA KIYAMET SAATİ BİLE DEĞİŞİYORSA BU BAHSİNİ ETTİĞİNİZ KİŞİNİN HAYATIMI DEĞİŞMEYECEK
RABBİM HERŞİEYE KADİRDİR
1 AYETEL KÜRSİ YOLLUYORUM18 yıl önce gönderildi # -
"" O zaman havariler, ey Meryemoğlu İsa dediler, Rabbin bizim üzerimize gökten bir sofra indirebilir mi?""(maide suresi-112.ayet)
Bu deyim, dış görünüşüne göre Allah'ın kudretinden bir şüphedir. Bu da havarilerin gerçekten samimiyetle iman etmemiş olduklarını ifade eder. o halde, ya o zaman imanları daha tahkik ve bilgi üzere değildi veyahut "gücü yeter mi?"den kastedilen mânâ başkadır. Nitekim bazı tefsirciler demişlerdir ki, burada istitâat (güç yetme) den maksat, güç yetmeyi gerektiren değil, hikmet ve iradeyi gerektiren istitâattır. Yani "Gökten bize bir sofra indirmek Rabbinin hikmet ve iradesine uygun olabilir mi?" demektir.
Süddî gibi diğer bazı tefsirciler ise "duayı kabul etme" ve "cevap verme" gibi, 'nun mânâsına geldiği, yani "Gökten bir sofra indirmek isteğine Rabbın rıza gösterir mi?". Kısaca "istersen indirir mi?" demek olduğunu söylemişlerdir. Kisâî kırâetinde okunur ki: "GÖKTEN BİZE BİR SOFRA İNDİRMESİNİ RABBİNDEN İSTEYEBİLİR MİSİN?" demek olur.(http://www.kuranikerim.com/telmalili/maide.htm)
ALLAH'IN İZNİYLE benim bu duaya attığım başlıkta da böyle bir anlam vardır dostlarım :
yani bu kadar sıkıntıları bile Rabbimin değiştirmeye gücünün yeteceğine inanırken,,daha azını,,çoğunu veya daha değişik sıkıntıları da değiştirmeye gücü yeter elbette anlamında bir soruydu....
selam ve dua ile....18 yıl önce gönderildi # -
ALLAHIM BU MÜBAREK GÜN HÜRMETİNE FATİH ABİNİN SIKINTILARINI GİDER YAVRUSUNA SAĞLIK VER ALLAHIM
18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.