Bir insana ne olursa olsun '' Allah belanı versin '' denir mi? Size dense siz ne düşünürdünüz ? Sizlerle bunu konuşmak istedim .
BELA OKUMAK(fatih)
(24 mesaj) (14 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
zaten bunu söyleyen kişi kendine söylemiş oluyor. çünkü başkası için yapmış olduğun dua sana nasıl fayda sağlıyorsa bedduada aynı zararı veriyor.
18 yıl önce gönderildi # -
Soru
Zararı dokunan kişiden küsmek ve ona beddua etmek caiz mi. Yaptığı kötülüğün aklımdan çıkması için ne yapmam gerekir?
Cevabımız
Değerli Kardeşimiz;
Müslümanın müslümana üç günden fazla küs durması doğru değildir. Ayrıca insan kendine zararı dokunan kişinin ıslah olması için dua etmesi gerekir. Ona dua etmeniz sizin kalbinizden ona olan kin duygusunu silecek ve ona karşı sevgi hissi beslemesine vesile olacaktır.
Zulme uğrayan bir insanın beddua etmesi günah değildir. Ancak sebepsiz beddua etmek doğru değildir.
Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) Buyurur. Bir mü'mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44)
Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45)
Haklı bile olsanız beddua etmenizi tavsiye etmeyiz.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör(http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=16999)18 yıl önce gönderildi # -
Bunu iki gündür paylaşmak istiyordum . İşte böyle bir cevap arıyordum abicim . Teşekkür ederim . Daha fazla bilgi fikir paylaşımın olursa beni çok mutlu edersin abi. Acaba yetim ve öksüzün ettiği bela kabul olurmu ?
NAZMİYE ABLAM HAKLI ABİCİM. EK OLARAK HAZRETİ MUAHMMEDE (S.A.V.) ÜMMET OLABİLMEKSE AMAÇ BEDDUA YAPMAK YAKIŞMAZ Bİ MÜSLÜMANA. ÖĞRENMEK GÜZEL RABBİM İLMİMİZİ ARTTIRSIN KİNLERİMİZİ YOK ETSİN AMİN
kardeşim Fatih,, söylenmemesi gerekir,, söylenmesi onu söyleyen kalbin olgunlaşmadığını gösterebilir,, söyleme mecburiyeti hissedersen o ortamdan mutlaka kaçman gerekir,,kaçamayıp söylersen istiğfar etmelisin,,
eğer sana söylendiyse,,
1-haklı veya haksız da olsan sen de istiğfar et
2-çok gizlice bir sadaka ver acilen,,kendin ve karşıdaki için,,
3-ayet el kürsiyi çok oku
4-içini rahat tut,,ALLAH'IN İZNİYLE gönlün ferahlayacaktır bir süre sonra,,
Allah'ım cümlemizi bildiğimiz ve bilmediğimiz belalardan korusun
selam ile...18 yıl önce gönderildi # -
yetim ve öksüz de olsa cahillikle ve haksızca söylenen sözlerden dolayı Rabbimiz bize azab etmez,, sadece bu bedduanın kalpte ve ruhta bırakacağı kötümserlik - karamsarlık tortularının silinmesi için,,istiğfar,,sadaka,,felak nas,,ayetelkürsi gibi vesileler gerekebilir kardeşim
Abicim bu bilgilere çok ihtiyacım vardı . Allah razı olsun senden ve ailenden . Dediklerini yapacağım . Birde söylemyi unutmadan 3 tane melek var sizin evde onlara ayetel kürsi okuyorum ayrı ayrı . Rabbim onları her türlü kötülüklerden korusun .
seni de kardeşim Allah'a emanet ol
selam ve sevgilerimle....18 yıl önce gönderildi # -
Amin Ecmain abicim sende .
selam ve sevgilerimle ( senin gibi yazdım )18 yıl önce gönderildi # -
,Allah razı olsun çok öenmli bi konu yu aydınlatmışsınız ben de merak ediyordum çok güzel oldu
:)) aslında keşke okadr sabırlı olsakki mazlum ken bile dua edebilsek çünkü biz beddua ettikce ve kabul oldukca zulmeden zulmünde devam edecek
ama biz ona dua etsek mazlum bir haldeyken ki" mazlumla duası arasında perde yoktur "buyrulur ozaman hem o adama iyilik ederiz hem o adam kötülük yapmaktan kurtulmuş olur
evet kurtulur inşallah
rabbim cümlemizi zalim olmaktan korusun
amiiin amiin binlerle amin18 yıl önce gönderildi # -
gerçi açıklama yapılmış ama ben sonradan okudum
Allah'a buğz etmek her halukarda yanlış.Canımız ne kadar yansada.Ya karşıdaki kişinin suçu yoksa o beddualar kimin kapısına bırakılır acaba.Olan yine kime olur.Peygamber(sav) efendimize yapılan eziyet kime yapıldı.O güzel insan(sav) kimseye beddua ettimi.HAYIR.O zaman....
ben Allahdan af ve yardım diliyorum, doğru değil ama yapıyoruz işte..
Çok tşkler dostlarım .
EN SON ÇOK SEVDİĞİM BİRİ HAKSIZ YERE BANA ÇOOK BEDDUA ETTİ VE İNANIN KALBİM GURURUM PARAMPARÇA DAHA 2 GÜN ÖNCE OLDU BU
BU DURUMDA NE DÜŞÜNMEM LAZIM BİLMİYORUM AMA İSTER HAK EDİLSİN İSTER HAKEDİLMESİN HİÇ BİR DURUMDA BEDDUA OKUMAK ÇOK KÖTÜ HEMDE ÇOK KÖTÜ.
BEN BİRİNDEN BİR ZARAR GÖRSEMDE YADA GÖRDÜĞÜMÜ SANSAMDA DİREK ALLAHA HAVALE ETMEKTEN YANAYIM
BENİM BİLDİĞİM BEDDUA SAHİBİNE LAYIK DEĞİLSE GERİ SÖYLEYENE DÖNER DERLER... :(
EN İYİSİ ALLAH(CC)HAVALE ETMEK...
ben sevgılım tarafından hıc haketmedıgım sekılde terkedıldım benım ınsanlık gururumla oynadı kadınlık gururumu rencıde ettı ben cok sevmıstım ama o bır tekmeyle bını attı buda bende hazımsızlık yarattı ofkemden soylemedıgım hakaret beddua kalmadı ve benım ruh halım cok kotu pskolojımı etkıledı su an bıtmıs derumdatım
ne yapmalıyım yardımlarınızı beklıyorum ben dul ve ıkı cocuklu annetım o sahsıyette 4 cocuklu dogulu bırı ve evlı benı kendıne bagladı ve terk ettı18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN İNSALLAH BİŞEYLER YAZMAK İSTERDİM AMA HADDİMİ AŞMAKTAN KORKARIM BU DURUMA NE DENİR NE SÖYLENİR BİLMİYORUM AMA ALLAHA SIĞININ BOL BOL DUA EDİN LÜTFEN..İNSALLAH TEZ VAKİTTE RABBİM YARDIMCINIZ OLUR YARALARINIZI SARARSINIZ.
kardeşlerim bende zulme uğradım eşim cezaevinde ve kaynanamlar beni ortada bıraktı ve sahipçıkmadılar aramadılar bie ya siz olsydızı nasıl davranırdınız ben allaha havale ettim ama beddua da ettim çünkü inanın çok cektim zulum çok kötü allahından bulsunlar
layla kardeşim. aynı şeyi bizde yaşadık. babam vefat ettiğinde ben 1 aylıktım. 2 ablam ben ve annemi 30 yaşında vefat eden babacığımın ailesi dışladı. üzerinden 30 yıl geçti. Ama annem ölmüşlerimize okurken onlarada okuyor. nedenini sorduğumda sonuçta o insanların çocuğu benim kocam sizinde babanızda onlar olmasa babanız olmazdı diyor. Bunun mükafatınıda 25 yaşında dul kalan annemin ona bağlı kafasını yere eğmeyen hep gurur duyduğu 3 kız evladı 2 damadı 5 torunu var. Ama diğerlerinin çocukları ise??????? boşver. Allah herkezin yaptığını görür ve bilir.
nazizmir kardeşim doğru söylüyosun
cok tesekkur ederım allah razı olsun fakat bu cevap benı tatmın etmedı daha genıs bı acıdan bakarsak bıraz daha rahatlamıs olacam
bu arada ıkı gunden berı namaza basladım nette dınımızle ılgılı yazılar okuyorum ayrıca ettıgım beddualar ıcın ıkı rekat namaz kılıp tovbe ettım
allahahaval ettım
ben kotu bı ınsan degılım
sadece esım olmadıgı ıcın sıgınacak guzel bı ınsan aramıstım olmadı yanıldım sasırdım gururum cok ıncıldı yaralarım cok derın sımdı sarmaya calısıyorum bıu konuda bana lutfen yardımcı olun aslında dını butun bırısıyle evlenmek nıyetım ben cok buyuk bosluktayım18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.