Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi'nin
İNSANLIĞA NASİHATI
Alemi sen kendinin kölesi, kulu sanma,
Sen Hakk için alemin kölesi ol, kulu ol.
Nefsin hevası ile mağrur olup aldanma,
Yüzüne bassın kadem her ayağın yolu ol.
Gararsız hem ivazsız hizmet et her canlıya,
Kimsesizin düşkünün ayağı ol, eli ol.
Allah için herkese hürmet et de sev, sevil
Her göze diken olma sünbülü ol, gülü ol.
İncitme sen kimseyi kimseye incinme hem,
Güler yüzlü tatlı dil her ağzın balı ol.
Nefsine yan çıkıp ta Kâbe’yi yıksan dahi,
İncitme gönül yıkma ger uslu ger deli ol.
Güneş gibi şefkatli, yer gibi tevazu’lu,
Su gibi sahavetli merhametle dolu ol.
Gökçek gerek dervişin sanı yoksula baya,
Suçluların suçundan geçüp hoş görülü ol.
Varlığından boşal kim yokluğa erişesin,
Sözünü söyle gerçek HULUSİ’ nin dili ol.
Divan-ı Hulusi-i Darendevi
BULUNDUĞUMUZ İLDE (KARABÜK) DÜN AKŞAM "SOMUNCU BABA SEBİL EKMEĞİ" GETİRDİ EŞİM...HER SENE ZENGİN-FAKİR GELEN GEÇEN HERKEZE DAĞITILAN KÜÇÜCÜK BİR İKRÂM...EŞİM VE ARKADAŞLARINA DA MESAİLERİ SIRASINDA BU İKRAMDAN VERMİŞLER...RAMAZAN DOLAYISIYLA YAPILAN BİR VAKIF YARDIMI YANİ...
DÜN AKŞAM İFTARDA EKMEĞİ ÇOCUKLARA DA PAYLAŞTIRDIM. BEN DE HAMD İLE ŞÜKÜR İLE YEDİM...
EKMEK POŞETİNİN ÜZERİNDEKİ BİLGİLERİ OKUDUM VE DAHA ÖNCEDEN DE DUYDUĞUM O MÜBAREK ZAT'IN"SOMUNCU BABA"NIN TORUNU OLDUĞU YAZILAN VE ONUN HİZMET FİKRİYATINI ÇAĞIMIZA TAŞIYAN EN ÖNEMLİ ŞAHSİYET OLDUĞU BİLDİRİLEN 12.KUŞAKTAN TORUNU "ES-SEYYİD OSMAN HULÛSİ EFENDİ(1914-1990) "NİN "NASİHAT" ADLI BU GÜZEL ŞİİRİNİ, (GÜZEL DE NE KELİME...ANLAYIN İŞTE...)İŞTE, O ŞİİRİNİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...
DAHA SONRA ŞİİRİ DURSUN ALİ ERZİNCANLI'NIN SESİNDEN, ONUN GÜZEL YORUMUYLA DİNLEDİM...İÇİM BAMBAŞKA HİSLERLE DOLDU...NASIL ANLATILIR BİLMEM Kİ?..ANLAYIN İŞTE DOSTLAR...ÇOK HİSLENDİM,ÇOK ETKİLENDİM... PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZLERLE...DOĞRUMUDUR BİLMEM(KURALLARA UYMUYORSA SİTE YÖNETİCİSİ KARDEŞLERİMİZ UYARSINLAR) SİTE ADRESİNİ VERMEK İSTEDİM SİZLERE...
SİZLER DE DİNLEYİN İSTİYORUM...DİNLEYİN VE ...ANLAYIN İŞTE...
RABBİM "O" MANEVİ FETİH ERENLERİNİN CÜMLESİNDEN RAZI OLSUN...
SElÂM ve DUA İLE...