*****bismillahirrahmanirrahim****
""kendimi,,ailemi,,tüm sevdiklerimi,,malımı,,canımı,,dinimi,,Allah'ın bana verdiği tüm nimetleri,,
bütün insan ve cinlerin şerrinden,,bilinen ve bilinmeyen afetlerden,,yere girenlerin ve ondan çıkanların şerrinden,,gökten inenlerin ve ona çıkanların şerrinden,,bildiğim ve bilmediğim her şerden
Allah'ın kudretine,,rahmetine,,keremine,,affına,,gücüne,,şefkatine,,affına,,korumasına bağışlamasına sığındırıyorum
Allah bana yeter
yaratılmışlar yerine yaratan Rabbim bana yeter
rızık verilenler yerine rızık veren Rabbim bana yeter
alemlerin Rabbi olan Rabbim bana yeter
O'na tevekkül ederim
O büyük arşın sahibidir
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMEDİN VE AL'İ MUHAMMED
La havle ve la kuvvete illa billahil Aliyyül Aziym"""
--ayetel kürsi,, felak nas,, ihlas,, fatiha ,, salavat okumak,, abdestli yatmak,, sağ yanına yatmak,, mümkün olduğunca güzel şeyler düşünerek yatmaya çalışmak,, Allah'ın izniyle huzurlu bir uyku için faydalıdır ve korunma vesilesidir--
Rabbim cümlemizi gecelerin ve gündüzlerin afetlerinden muhafaza buyursun
amin amin
Yatmadan önce dua.............(cihan)
(7 mesaj) (4 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
*****düşünülecek güzel şeylere örnekler*****
10/9- (Fakat) iman edip salih ameller işleyenlere gelince, Rableri onları imanları sebebiyle, hidayete erdirir. Nimetlerle dolu cennetlerde altlarından ırmaklar akar.
13/35- Allah’a karşı gelmekten sakınanlara va’dolunan cennetin durumu şudur: Onun içinden ırmaklar akar, yemişleri ve gölgeleri devamlıdır. İşte bu Allah’a karşı gelmekten sakınanların sonudur. İnkar edenlerin sonu ise ateştir.
14/23- İnanan ve salih ameller işleyenler, Rablerinin izniyle, ebedi kalacakları ve içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokulacaklardır. Oradaki esenlik dilekleri “selam” dır.
16/30- Allah’a karşı gelmekten sakınan kimselere, “Rabbiniz ne indirdi?” denildiğinde, “Hayır indirdi” derler. Bu dünyada iyilik yapanlara bir iyilik vardır. Ahiret yurdu ise daha hayırlıdır. Allah’a karşı gelmekten sakınanların yurdu ne güzeldir.
16/31- İçinden nehirler akan Adn cennetlerine gireceklerdir. Kendileri için orada diledikleri her şey vardır. Allah kendine karşı gelmekten sakınanları böyle mükafatlandırır.
18/31- İşte onlar için içlerinden ırmaklar akan Adn cennetleri vardır. Orada tahtlar üzerine kurularak altın bileziklerle süslenecekler, ince ve kalın ipekten yeşil giysiler giyeceklerdir. O ne güzel karşılıktır! Cennet de ne güzel bir yaslanacak yerdir!
19/60,61- Ancak tövbe edip inanan ve salih amel işleyenler başka. Onlar cennete, Rahmân’ın, kullarına gıyaben vaad ettiği “Adn” cennetlerine girecekler ve hiçbir haksızlığa uğratılmayacaklardır. Şüphesiz onun va’di kesinlikle gerçekleşir.
19/62- Orada boş söz işitmezler. Yalnızca (meleklerin) “selam!” (deyişini) işitirler. Orada sabah akşam rızıkları da vardır.
19/63- İşte bu, kullarımızdan Allah’a karşı gelmekten sakınanlara miras kılacağımız cennettir.
2/25- İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, “Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!” diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır.
20/75,76- Her kim de O’na salih ameller işlemiş bir mü’min olarak varırsa, işte onlar için en yüksek dereceler, içinden ırmaklar akan, içinde ebediyyen kalacakları Adn cennetleri vardır. İşte bu günahlardan temizlenenlerin mükafatıdır.
22/14- Muhakkak ki Allah iman edip salih ameller işleyenleri içinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Şüphesiz Allah dilediğini yapar.
22/23- Şüphesiz, Allah iman edip salih ameller işleyenleri içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacak, orada altından bileziklerle, incilerle süsleneceklerdir. Oradaki giysileri ise ipektir.
25/15- De ki: “Bu mu daha hayırlıdır, yoksa Allah’a karşı gelmekten sakınanlara vadedilen ebedilik cenneti mi?” Orası onlar için bir mükafaat ve varılacak bir yerdir.
25/16- Ebedi olarak kalacakları orada onlar için diledikleri her şey vardır. Bu Rabbinin uhdesine aldığı, (yerine getirilmesi) istenen bir va’didir.
29/58- İman edip salih amel işleyenler var ya, onları içinden ırmaklar akan ve içinde ebedi kalacakları cennet köşklerine yerleştireceğiz. Çalışanların mükafatı ne güzeldir!
3/133- Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.
3/136- İşte onların mükafatı Rab’leri tarafından bağışlanma ve içinden ırmaklar akan cennetlerdir ki orada ebedi kalacaklardır. (Allah yolunda) çalışanların mükafatı ne güzeldir!
3/15- De ki: “Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah’ın rızası vardır.” Allah, kullarını hakkıyla görendir.
3/195- Rableri onlara şu karşılığı verdi: “Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz. Hicret edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda eziyet görenler, savaşanlar ve öldürülenlerin de andolsun, günahlarını elbette örteceğim. Allah katından bir mükafat olmak üzere, onları içinden ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Mükafatın en güzeli Allah katındadır.”
3/196- Kafirlerin refah içinde diyar diyar dolaşmaları sakın seni aldatmasın.
3/197- (Onların bu refahı) az bir yararlanmadır. Sonra onların barınağı cehennemdir. Ne kötü bir yataktır orası.
3/198- Fakat Rablerine karşı gelmekten sakınanlar için, Allah katından bir konaklama yeri olarak, içinde ebedi kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler vardır. Allah katında olan şeyler iyiler için daha hayırlıdır.
35/33- Onlar, Adn cennetlerine girerler. Orada altın bilezikler ve incilerle süslenirler. Oradaki elbiseleri de ipektir.
35/34- Şöyle derler: “Hamd, bizden hüznü gideren Allah’a mahsustur. Şüphesiz Rabbimiz çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir.”
35/35- “O, lütfuyla bizi kalınacak yurda yerleştirendir. Bize orada bir yorgunluk dokunmaz. Bize orada usanç da gelmez.”
39/20- Fakat Rabbine karşı gelmekten sakınanlar için (cennette) üst üste yapılmış ve altlarından ırmaklar akan köşkler vardır. Allah gerçek bir vaadde bulunmuştur. Allah vadinden dönmez.
4/122- İman edip salih ameller işleyenleri de ebedî olarak kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Allah gerçek bir va’dde bulunmuştur. Kimdir sözü Allah’ınkinden daha doğru olan?
4/13- İşte bu (hükümler) Allah’ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah’a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte bu büyük başarıdır.
4/57- İman edip salih ameller işleyenleri ise, içinden ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacakları cennetlere koyacağız. Onlara orada tertemiz eşler vardır. Onları, koyu gölgeler altında bulunduracağız.18 yıl önce gönderildi # -
55/48- İki cennet de (ağaçlar, meyveler, rengarenk bitkiler gibi) çeşit çeşit güzelliklerle bezenmiştir
55/50- İçlerinde akan iki pınar vardır.
55/52- İkisinde de her meyveden çift çift vardır.
55/54- Onlar astarları kalın ipekten olan döşeklere yaslanırlar. Bu iki cennetin meyveleri (zahmetsizce alınacak kadar) yakındır.
55/56- Oralarda bakışlarını sadece eşlerine çevirmiş dilberler vardır. Onlara eşlerinden önce ne bir insan, ne bir cin dokunmuştur.
55/58- Onlar sanki yakut ve mercandır.
55/60- İyiliğin karşılığı, yalnız iyiliktir.
55/62- Bu iki cennetten başka iki cennet daha vardır.
55/64- O iki cennet koyu yeşil renktedir.
55/66- İçlerinde kaynayan iki pınar vardır.
55/68- İçlerinde her türlü meyve, hurma ve nar vardır.
55/70- Onlarda huyları güzel, yüzleri güzel dilberler vardır.
55/72- Onlar, çadırlara kapanmış hurilerdir.
55/74- Onlara, eşlerinden önce ne bir insan ne bir cin dokunmuştur.
55/76- Onlar yeşil yastıklara ve güzel yaygılara yaslanırlar, (nimetlenirler).
*******55/77- O HALDE RABBİNİZİN HANGİ NİMETLERİNİ YALANLIYORSUNUZ?*********18 yıl önce gönderildi # -
bütün bu cennet sahneleri ve tasvirleri ALLAH'IN İZNİYLE hepimizin ulaşmak istediği yer olduğuna göre bunları tefekkür ederek negatif duygularımızı düşüncelerimizi azaltabiliriz
negatif duygu ve düşünceler azalınca da iyilikler,,güzellikler,,huzur ve şükür hali geçerli olur ruhumuzda ALLAH'IN İZNİYLE
ya nasib....18 yıl önce gönderildi # -
amin inşallah Allah ruhu daralıp uyuyamayanlara huzur nasip etsin.
18 yıl önce gönderildi # -
Allahım Allahım kimbilir bizim beyin normlarımızın henüz tasavvur dahi edemiyceği ne güzellikler vardır ırmaklar çok güzel çiçekler en güzel vadiler..Allahım hak eden kullarından yaz bizleri,iyi ameller sevaplar kazanmamıza yardım et Allahım cennetin kokusunu duyabilcekmiyiz.ben naçizane uykuya dalmadan önce çoğunlukla hayal ederim cenneti.
Allah razı olsun kardeşim rabbim sizi cennetlik kullarından yazsın.18 yıl önce gönderildi # -
Küçücükken bir ninem vardı,o kadar severdim ki Onu.
koynunda yatardım,sığınağım olurdu,
Sonra,bir gün rahmetli oldu.Allaha nasıl dua ederdim bende öleyim diye.
Çünkü O bana hep sevgi verdi.
Onun olduğu yerde,sevgi orayı cennet ederdi.
Şimdi,hüzünlü bir gülüşle hatırlıyorum o günleri.
Ve,Allah'ımın,Rasulümün olduğu yere gitmek,bide ninemin,
Hala heyecanlandırıyor,umutlandırıyor beni.18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.