HİÇ BİR DUAM KABUL OOLMUYOR ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ BEWLKİ
HAYIRLISI BU PEKİ BÜTÜN İSTEKLERİMİ HAYIRSIZMI YEMİNEDİYORUM 20 YAŞINDAYIM VE HİÇÇBİR DUAM KABUL OLMADI HİÇBİR İSTEĞİM KABUL OLMADI BEN DE OKADAR DUADAN SOĞUDUMKİ 40 GÜNDÜR ELLERİMİ AÇIP ALLAHTAN BİRŞEY İSTMEDİM VERMİYOR ÇÜNKÜ ZERRE KADAR ARTIK DUALARIN KABÜLÜNE İNANMIYORUM BİREDAHA ASLA DA İNANMIYACAM
NİYE DUALARIMIN HİÇBİRİ KABUL OLMUYOR
(17 mesaj) (12 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Kardeşim 1974 1. Barış Harekatı
5 Rum köyü ortasında bir tek Türk köyü
Hertaraftan Türk köyüne bombalar gönderiliyor
Lakin en uzak 4,5 km olan Rumlar 1 tek bomba dahi isabet ettiremiyorlar
24 saat sonra Türk askeri geliyor ve onları susturuyor.İsabet ettiremediler
Köyümüzde o kadar çok dua okuyan vardı ki;Duanın gücü, sözün gücü, Kelamın gücü
İlk Hz. Ademin keşfettiği ve okuyarak Allahtan bağışlanma dilediği kelamın gücüAllah yardımcın olsun inşallah
18 yıl önce gönderildi # -
herşeyin bir zamanı var. belki senin için hayır değildir ettiğin dua, rabbim sana iyisini verecektir.
sakın öyle düşünme inanmıyorum deme duam kabul olmuyor dediğin an rabbim vermez.
imtihamdasın seni sınıyor rabbim, bakalım sabredecekmisin diye seni deniyordur.
ben önce çok dua etmiştim rabbim tıpatıp aynı isteklerimi verdi ama benim için hayır değilmiş olmadı umuyorumki daha, daha iyisini nasip edeceğini umuyorum allahtan.18 yıl önce gönderildi # -
canım ellerin var değilmi ... kolların ve ayakların... saçlarını tarayabiliyorsun gözlerin var görebiliyorsun...şimdi sana bunlar var onlara şükret dicemide biliyorsun ama sadece bunları hatırlatmak değil amacım.
kimilerinin elleri yok ama hayatın iplerinden sıkı sıkı tutmak için ellerine ihtiyaçlarının olmadığının bilincindeler.. sadece tek bi eli olanlar enazından bi ellerinin sağlam olduğuna şükrederler..hepsi böylemi değil tabiki ama şükredenler ve hayata tutunmasını bilenler eksikliklerine rağmen mutlu olmayı basarabilenler her zamnan kazanır... baksana eksik olan bişeyin varmı...bedensel olarak ne kadar şükretsek azdır belki duygusal anlamda dualarımız kabul olmuyor bazen ama buna rağmen şükretmememiz gereken o kadar çok sey varki...ne yaşıyorsan senin için hayırlısının o olduğunu bil yeter... şimdi bi 5-10 dk sunu düşün... aklından geçen her duanın kabul olduğunu bi hayal et... iyi dua kötü dua... ne istiyosan o an kabul olduğunu hayal et... bizim içtenlikle istediğimiz bazı dular hemen kabul olsaydı basımıza ne felaketlerin gelebileceğini düşünebiliyomusun... dua edelimki duamızın bekletilme sresini vermiş Allah bize... Allaha emanet ol
Şartlarına uygunsa dua kabul olur. Hadis-i şerifte, (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten haya eder, edilen duayı kabul eder) buyuruldu. (Tirmizi)
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]İhlaslı ve salih olmaya çalışmalı. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İhlaslı olarak dua edin!) [Mümin 14, 65]
(Allahü teâlâ, ancak takva sahiplerinin [salihlerin amellerini, dualarını] kabul eder.) [Maide 27]Evliyayı vesile ederek, dua etmeli. Buhari’deki hadis-i şerifte, duanın kabul olması için, Peygamberleri ve salihleri vesile etmek gerektiği bildirilmektedir. (Hısn-ül-hasin)
Mesela silsile-i aliyyenin isimleri okunup onların hürmetine dua edilmeli.
Din kardeşine gıyabında dua etmeli.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Müminin din kardeşi için, arkasından yaptığı hayır dua kabul olur. Bir melek, Allah bu iyiliği sana da versin der. Meleğin duası reddedilmez.) [İbni Ebi Şeybe]Beş vakit namazı doğru ve severek kılmalı ve sonra dua etmeli. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari](Gizli-açık çok sadaka verin ki rızkınız bollaşsın, yardıma mazhar olasınız ve duanız kabul edilsin.) [İbni Mace]
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]
(Kim, Yunus aleyhisselamın balığın karnında iken ettiği duayı okursa, duası kabul olur.) [Tirmizi]
(Birinize dert ve bela gelince, Yunus Peygamberin duasını okusun! Allahü teâlâ onu muhakkak kurtarır. Dua şudur: “La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin”) [Tirmizi]
(Duasının kabul olmasını isteyen, darda kalanı ferahlandırsın!) [İbni Ebiddünya]
(Duam kabul olmadı) demek yanlıştır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dua edenin ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, yahut ahirette mükafatını bulur.) [Deylemi]Allahü teâlâ, Kıyamette, duası dünyada kabul edilmeyen kula (Dünyada ettiğin duana karşılık şu sevapları veriyorum) buyuracak, o kadar çok sevap verecek ki, o kimse, (Keşke dünyada hiçbir duam kabul edilmeseydi) diyecektir. (T.Gafilin)
Allahü teâlâ, dua edeni sever, dua etmeyene gazap eder. Dua müminin silahı, dinin temel direklerinden biridir. Duanın faydaları çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Dua, işlenen günahlara kefarettir.) [İbni Hibban]
(Dua, bela gelirken korur.) [Şir’a]Allahü teâlâ, isteyene verir. Dua etmenin, istemenin de şartları vardır. Bu şartlara riayet eden arzusuna kavuşur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, sabra gayret edeni muvaffak kılar, iffet talep edeni de iffetli, istigna edeni de gani kılar.) [Hakim](Hayır isteyen hayra kavuşur. Şerden sakınan da korunmuş olur.) [Hatib]
Demek ki, sabreden başarır, namuslu olmak isteyen ve insanlara muhtaç olmak istemeyen arzusuna kavuşur. Arayan Mevlasına kavuşur
kaynak http://www.huzuradogru.com/contentid16-73.html
burada paylaştığım öğütler ve nasihatler öncelikle kendi nefsimedir
Rabbimiz bizi doğrulardan ayırmasın ve razı olduğu kulların zümresine dahil eylesin inşallah18 yıl önce gönderildi # -
ÇOK SAĞOL ABLAM ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN
canım benim sakın öle düşünme allah sabrını dener insanın canım kardeşim sabırlı ol.
Canım kardeşim,dua teslimiyettir.Biz dua ederiz ve bekleriz duanın neticesi,Allahın arzusudur deriz ve Onu hayır biliriz.Yani bilmeliyiz.çokta kabul olmuyor dersek isyana gitmiş oluruz Allah muhafaza.İnsanlar sevdikleri için herşeyi yapıyorlar.Asla olmaz dedikleri şeyler sevdikleri söz konusu olunca,hiç de öyle sert tepkiler veremedikleri hette sevgiyle razı oldukları şeyler oluveriyor.Bizde Allahı çok seviyoruz Onun her dediği bizim için hayırlıdır güzeldir.O bilir biz bilemeyiz.Onun için Onun bizim için uygun gördüğü herşeyi çok severiz.değil mi ki O uygun görmüştür.Bunun için yeise üzüntüye kapılmayız daha çok dua ederiz.Hatta sen nasıl hayırlı görürsen öyle nasip et Yarabbi deriz.Böylece de işlerimizin neticesinde hiç hüsrana uğramayız.Allah yardımcın olsun kardeşim.Allah hiç ummadığın yerden ferahlandırsın,sevindirsin seni.Artık üzülme ne olur.
ben hanzadeye katılıyorum.duygularıma tercuman olmussun.28 yasındaım bunca yıldır bende dualarıma bır cevap bulamadım.hem neyı sınıyor.nasıl olsa ne olacagını bılyor.herkesın soyledıgı gıbı boylesı daha hayırlıymıs.bu dusuncenın arkasına sıgınıyor gıbı gelıyor.ama ben artık kandırıldıgımı dusunuyorum.belkı kızacaksınız bana o ne demek oyle dıye.lutfen kızmayın.biliyorum allahtan bahsedıyoruz.o cok guvendıgım rab ne zaman ona ınanarak yola cıktıysam.yarı yolda kaldım.hanı baska bır ınsan kazık atsa bıze gercekten uzuluyoruz.kızıyoruz kırılıyoruz.yuce yaradanın adaletlı oldugunu hatırlayıp ona sıgınıyorsunuz. defalarca calıyorsun o kapıyı ama acan yok.kırılıyorsun.paramparca oluyor kalbın.bılıyorsun gıdecek baska yerınde yok.ama bır cevapta yok.nasıl guveneyım.nasıl ınanayım bana soylermısınız???allahım lutfen yardım et ınancımı kaybetmek ıstemıyorum dıye dua ettıgım zamanlarda bıle yapayalnız kaldıgın hıssetmek tarıf edılemez bır acı.bır daha denemenın ne anlamı var.bıraz daha sabret dıye dıye kendımı kandırmısım bunca yıl yada kandırılmısım gıbı gelıyor.hadı dıyelım ettıgım hıc bır dua hayırlıdegıldı vermedı rabbım.ama hıcbır degısımde oldmadı.kızmayın ama ben artık guvenmıyorum.maksadım kımseyı kızdırmak faln degıl.sadece yasadıgım hayal kırıklıgını paylasmak ıstedım
SELAMIN ALEYKÜM KARDEŞLERİM
GÜZELLER GÜZELLERİM
HAAAA LAKİN İKİ KELAMDA BİZ EDELİM HA :)
ŞİMDİ KURBANLAR HEPİMİZ ALLAHUTEALANIN KULLARIYIZ BU KABUL MÜ
( KABUUUUL)
SABRIN MANASI HAKTAN YADA KULDAN GELEN ZORLUKLARA BOYUN EĞMEK DEĞİL
O SIKINTILARIN SONUNA KADAR İSYAN ETMEDEN TAKİBİNE DEVAM ETMEKTİR ACABA HERŞEYDEN AN VE AN HABERDAR OLAN YÜCE SULTAN NE YAPMAK İSTİYOR KONUYU NERELERE TAŞIMAK İSTİYOR .
NASIL HAKTEALA BİZİ TAKİP EDİYORSA GELİN BİZDE ONU TAKİP EDELİM BAKALIM RABBİMİZ NE YAPIYOR HA :)HER NEKADAR KENDİNİ SAKLIYOR OLSA DA ŞU GÖZÜMÜZDEN, AKIL VERMİŞ, BİRDE AKLA GÖZ MONTE ETMİŞ BENİM BÜYÜK ALLAHIM TAKİP EDELİM DİYE BAK BAKALIM ALLAHUTEALA NELER YAPIYOR
VE BİRDE ZATEN DUA NEDİR ?
DUA KARDEŞLERİM DUA BİR İŞ VARSA VEDE HAK NAZARINDA HAYIRLI OLACAKSA O İŞİN DUALARLA ALLAH TARAFINDAN HIZLANDIRILMASININ KUL TARAFINDAN RİCASIDIR
TABİ KUL ALLAHTAN RAZI ALLAHTA KULUNDAN RAZIYSA ALIR, HEMEN KARŞILIĞINI. AMA BU İKİLİNİN ARASINDA BİR ARIZA VARSA O DUA KULUN DÜZELMESİNE BAKAR
ALLAHUTEALA BİZE KALP VERMİŞ İSTEDİĞİ YÖNE DE ÇEVİRİR. ALLAHIM EY KALPLERİ GÖZLERİ İSTEDİĞİ TARAFA ÇEVİREN RABBİM BİZİM KALPLERİMİZİ DİNİNDE SABİT EYLE İNŞALLAH.DUALARINI SEN ZATEN ETMEK ZORUNDASIN ALLAHTAN NİYAZ EDİLEN BİR ŞEY İÇİN OKUNAN DUA BAŞKA
BİRDE KARŞILIKSIZ ANLARDA SADECE '' ALLAH İÇİN OKUNAN DUALAR VAR Kİ ONLARDA İÇERDE BONUS OLARAK BİRİKİR O BONUSLARI KULLANMAYA BAKALIM ÜMİDİMİZİ KESMEDEN TESLİMİYET LAZIM. TESLİMİYETTEN MAKSAT DÜNYAMI DA AHİRETİMİ DE SEN BİLİRSİN AL İSTEDİĞİN GİBİ YÖNETDİYE DÜŞÜNÜYORUM :)
muhammed kardesım ıyı nıyetıne tum kalbımle ınanıyorum.ancak Ey âdem oğlu, dua senden icabet benden; istiğfar senden, bağışlamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden; şükür senden, fazlasıyla vermek benden; sabır senden, yardım benden... Ne istedin ki benden sana vermedim." Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim."
dıyorsunkı kusur sende adam gıbı kulluk et duaların ıcabet bulsun.bız zaten kul olarak yaratılmakla acız olmusuz.kulunun en acız ,en caresız zamanlarımda bıle onu sevgıyle kucakladıgına ınanıyorum(DUM) kullarını asla caresızlıkte bırakmaz olmalı.mumın,kafır veya gunahkar olsun hepsı onun kulu degılmı.rızası olmayan seylerı yapanlara bıle nefes veren o degıl mı.ınanıyorum kı rahmetı bu kadar buyuk olan bır yaradan acılan ellerı bos cevırmez.bu kadar yucelıgının yanında 'hııı ben senden razı degılım gıt kendını duzelt ondan sonra duanı et bende kabul edeyım ' demeyecek kadar yuce bır yardana ınanıyordum ben.ama o kapıdan gerı cevırdı her seferınde.sımdı ellerımı acamıyorum.bır ses ne anlamı var kı dıyor.18 yıl önce gönderildi # -
ASLI KARDEŞİM SÖZLERİMİ İYİYE YORDUĞUNA ÇOK SEVİNDİM YALNIZ ŞÖYLE BİŞEYDE VAR KARDEŞİM
ALLAHUTEALANIN EMRİYLE ABDULKADİR GEYLANİ HZ LERİ 40 SENE ÇÖLLERE ÇEKİLDİ İNZİVAYA
BEDÜZZAMAN HZLERİ GİBİ BİR MÜBAREK ZİNDANLARA ATILDI
MUHAMMED RAŞİT HZ Nİ ADAYA SÜRDÜLERBAZI KULLARINI AÇLIKLA BAZI KULLARINI ZENGİNLİKLE İMTİHAN ETTİ BAZILARININ OKADAR NAMAZ KILMASINA RAĞMEN AYAKLARINI ALDI
ALEVLERİNE RÜZGAR OLDU ATEŞİ ARTSIN DİYE
Kİ RESULULLAHA BİLE S.A.V HABİBİM DERKEN TAYİFLİLERE GÖNDERİP TAŞLANMASINA İZİN VERDİ
İŞTE BUNLAR HEP İMTİHAN BEN ARTIK BIKTIM DESEYSİ O DERDİ HAŞA
AMA EMİNİM BU BOŞLUKTAN KURTULURSUN BENCE TEVBE ET VE ONA YÖNEL TAMAM HADİ ARTIK İNANMIYORSUN DİYELİM PEKİ YARININ NASIL GEÇECEK YARINLARDAN NE ÜMİDİN OLACAK Kİ ARTIK YAŞAYIŞIN NE ANLAMI KALDI Kİ İNSAN HAKKI HİSSEDDİKÇE İNSANDIR HAKKI HİSSETMEDEN NASIL BİR ÖMÜR GEÇERKİ YARIN YENİ GÜNE UYANIRKEN İNSANCA YAŞAMAYI İSTERSEN KENDİNİ ONA BIRAK MUTLAKA BU SIKINTILARIN ARKASI SELAMET OLUR İNŞALLAH18 yıl önce gönderildi # -
hanzade kardeşim sana bazı konularda katılıyorum benim de dualrım kabul olmuyor ama ben hiç vazgeçmedim dua etmekten çünkü verende alan da allahtır
ihşaalah duaların kabul olur sen ümidi kesme lütfen dua etmeye devam et18 yıl önce gönderildi # -
BENDE ASLI ABLAYA SONUNA KADAR KATILIYORUM ARTIK KİM NE DERSE HEP KALBİMDE BİR SES DUAN ASLA KABUL OLMUYOR ALLAH SENİ HEP BOŞ ÇEVİRİYOR NE DİYE DUA EDECEKSİN BEN İNAN BU DURUMDA ÇOK SIKILDIM DAYANAMIYORUM ARTIK bazen diyorumki
allahım sana isyan etmek istemiyorum yalvarıyorum sana duamı kabul et inanarak ediyorum ağlayarak ediyorum ama yine kabul olmuyor18 yıl önce gönderildi # -
Allah'ı sevmek lazım, sevgisini kalbinde hissetmek lazım,
O'nun rızası için bir yetimin başını okşamak lazım,
en nefret ettiğin kişinin dahi dara düşmemesi için dua etmek lazım,
O'nunla pazarlık yapmamak lazım,
O'nu denememek lazım,
gerçekten inanarak güvenerek O'na yöneldim mi diye sormak lazım,
olayların bizim matemetiksel hesaplarımızla değil O'nun belirlediği sebepler zinciriyle gerçekleştiğini unutmamak lazım,
O'nu sadece kapısına gidilip birşeyler istenen bir makam gibi görmemek lazım,
gerçek aşkın kaynağı olduğunu unutmamak lazım,
insanların hayatı çekilmez hale getirdiğini,O'nun emirlerinin böyle olmadığını hatırlamak lazım,
umutsuzluğa prim vermemek lazım,
dua dostluğunda bulunmamız bu ortamda biraraya gelmemiz boşuna mı diye sormak lazım,
üstümüze düşenleri yapmamız illa da bir takım ücretler bekleyerek olması mı lazım,
gerçek sevgiyi tanımak lazım,
O'nu tanımak lazım ama O'nu O'ndan tanımak lazım,
gerekirse bazan dua etmemek lazım, sadece O'nun rahmetini kudretini tefekkür edip zikretmek lazım,
Cihan abiniz bunları yazdı diye kırılmamak lazım,
gecenin derinliklerinde herkesler uyuduğunda başını secdeye koyup kudretine teslim olmak ve bize de dua etmek lazım
selam ve dua ile.....18 yıl önce gönderildi # -
SELAMÜN ALEYKÜM SEVĞİLİ KARDEŞLERİM HEPİNİZ YERİNİZE OTURUP BİR GÜZEL HALİNİZE ŞÜKREDİN HELE HELE HANZEDEE KARDEŞİM SENDE BİR DAHA SAKIN OLA DUAM KABUL OLMUYOR DİYE YAKIN MA HALİNE ŞÜKRET BELKİ OKURSUNDA İBRET OLUR IŞALLAH BEN KENDİM KONYALIYIM İZMİR DE OTURUYORUM SİZLERDEN RİCAM BUNU MUTLAKA OKUYUN BEN KENDİM BEHCET HASTASIYM.SÜREKLİ DOKTORA GİDİYORUM EŞİM İSE BAYA BİR RAHATSIZ İKİ GÖZÜ GÖRMÜYOR DENECEK KADAR BUZUK + DENGE BOZUKLUĞU VAR + PİKOLOJİK BUZUKLUĞU VAR+SÜRELİ BAŞ AĞRISI VAR + HER TARAFI YARA BERE İÇİNDE ALLAH SONLARINI HAYIRLI ETSİN BİRİSİ SÜREKLİ RAHAT SIZ CÜNKÜ AKDENİZ ATEŞİ HASTASI İKİ HAFTA DA BİR RAHATSIZLANIYOR SÜRELİ KARNI AGRIYOR ATEŞİ 40 DERECEYE KADAR CIKIYOR İKİNCİ KÜCÜK OĞLUM İSE DAHA 12 YAŞINDA BEYİNDE KİTLE VAR 3 DEFA AMALİYAT OLDU +45 GÜN IŞIN AL TAM 1 YIL KEMOTARAPPİ ALDIK EVİMİN İÇİ ECZANE ĞİBİ AYLIK 4000000 LİRALIK İLAÇ KULLANIYORUM + 500 YTL YE YAKIN DA BİTKİSEL İLAÇ KULANIYORUM ALLAHIMA BİN ŞÜKÜLER OLSUNKİ KESİNLİKLE ŞİKAYETCİ DEĞİLİN BİLİYORUMKİ ALLAHIM ŞİFASINI VERECEK HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN.
konnyalı rümuzlu kardeşim Allah yardımcınız olsun ağır sınavlardan geçiyorsunuz.
dilerim sabrınızın mükafatını alırsınız.
site kurallarımızda cep telefonu ve msn bilgisi paylaşımı uygun görülmediği için ben cep telefonu numaranızı sildim
anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum
selam ve dua ile...18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.