Savaşın çok kızıştığı bir anda yiğitliğin sembolü hazret-i Abdullah bin Cahş ile okçuların piri Sa'd bin Ebi Vakkas hazratleri karşılaştılar. Çeşitli yerlerinden yaralanmışlardı.
Sa'd bin Ebi Vakkas hazretleri bu karşılaşmayı daha sonra şöyle anlatır: Uhud'da, savaşın şiddetli bir anıydı. Birdenbire Abdullah bin Cahş yanıma sokuldu, elimden tuttu ve beni bir kayanın dibine çekti. Bana; "Şimdi burada sen dua et, ben "amin" diyeyim. Ben dua edeyim, sen "amin" de! dedi. Ben de; "Peki" dedim.
Ben şöyle dua ettim: "Allah'ım, bana çok kuvvetli ve çetin düşmanları gönder. Onlarla kıyasıya vuruşayım. Hepsini öldüreyim. Gazi olarak, geri döneyim."
Benim yaptığım bu duaya bütün kalbiyle; "Amin" dedi. Sonra kendisi dua etmeye başladı; "Allah'ım, bana zorlu düşmanlar gönder, kıyasıya onlarla vuruşayım. Cihadın hakkını vereyim. Hepsini öldüreyim. Sonunda biri beni şehid etsin.Sonra dudaklarımı,burnumu,kulaklarımı kessin.Kanlar içinde senin huzuruna geleyim.Sen "Abdullah!Dudaklarını,burnunu,kulaklarını ne yaptın?" diye sorduğunda "Allahım,ben onlarla çok kusur işledim,yerinde kullanamadımm.Huzuruna getirdmeye utandım.Sevgili Peygamberimin bulunduğu bir savaşta bıraktım da geldim"diyeyim"dedi.
Gönlüm böyle bir duaya "amin" demeyi arzu etmiyordu. Fakat o istediği ve önceden söz verdiğim için, istemeyerek; "Amin" dedim.
"Allahü ekber! Allahü ekber!.." diye çarpışırken kılıcı kırıldı. O anda sevgili Peygamberimizin uzattığı hurma dalı ile savaşa devam etti. Bu dal bir mucize olarak kılıç oldu bununla pek çok düşman öldürdü. Savaşın sonuna doğru Ebü'l-Hakem isminde bir müşrikin attığı oklarla arzu ettiği şehadete kavuştu. Kafirler cesedine hücum ederek,burnunu,kulaklarını, dudaklarını kestiler.Her tarfı kana boyandı.
DUALARIMIZ PAYLAŞALIM AMİN DİYELİM
(19 mesaj) (12 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Yaradanım! ya hayyu ya kayyum ya hannan ya mennan ya zel celali vel ikram
ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab
şükürler olsun verdiğin nimetlere.eksikliğini gösterme Rabbim!
bana aileme sevdiklerime dua doatlarıma ümmeti muhammede sağlıkla sevdiklerimizle uzun hayırlı sağlıklı ömürler ihsan eyle
her kimin yüreğinde ne muradı varsa şu vakitte hayırla kabul eyle
benim de senden acizane bir muradım var beni sevdiğime kavuştur hakkımda hayırlı eyle yüce katında bizi birbirimize nasip eyle sevgime karşılık bulmamı artık nasip eyle yaradanım
biliyoruz ki sen dualara icabet edensin
dilimizle söylediğimiz gönülden dilediğimiz dualarımızı hakkımızda hayırlı eyle
benim ve çıkarsızca amin diyen dostlarımın muradımızı dünyada hasıl eyle ahırette sevabına nail eyle mevlam
sen cebbarsın olmayanı olduracak güçtesin bizi mucizelerinden mahrum bırakma
la ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin
sığındığımız kapından bizleri eli boş çevirme ya Rabbel alemin
AMİN AMİN AMİN ECMAİN18 yıl önce gönderildi # -
AMİN AMİN AMİN
YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB YA VEHHAB18 yıl önce gönderildi # -
ya hayyu ya kayyum ya hannan ya mennan ya zel celali vel ikram
ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab ya vehhab
...18 yıl önce gönderildi # -
AMİN AMİN AMİN
18 yıl önce gönderildi # -
aminnnnnnnnnnnnnnnn amin amin
amin amin amin insallah tez vakitte sevdiğinle buluşur ahirete kadar tasıyacagınız Allah indinde bir yuvanız olur.AMİN
AMİN AMİN AMİN
Merve kardeş Rabbim inşallah bu güzel dualarını geri çevirmeyecektir.Tez zamanda muradına nail olasın Rabbimin izniyle inşallah.Dualarım seninle,ben de senin gibi aynı derdi paylaşıyorum ben de sevdiğime tez zaman da kavuşmayı ve onunla hayırlı,mutlu,huzurlu bir yuva kurmayı diliyorum.Rabbim bütün sevenleri kavuştursun inşallah.amin amin amin.
amin dostlarım mübarek günlerde Rabbim yüzümüze güler inşallah
Amin Amin Aminnn.............
Merwe inşallah dualarımız kabul olur inşallah seviniriz bu bayram çocuklar gibi amin
:) amin canım inşallah benim gibi düşünen Rabbe umud eden insanlarla bir arada olmak ne kadar güzel Allah'ım hepimizin yüzünü güldürsün inşallah tüm sayfalar şükürlerle dolsun tez vakitte
amin amin amin ecmain18 yıl önce gönderildi # -
amin amin amin
inşaallah merve18 yıl önce gönderildi # -
böle elim kolum bağlı oturup beklemek sabretmek sadece çaresi Allah tarafından gelecek olan bu hayrı beklemekten başka birşey yapamamak......ne bilim işte hani başın ağrır ağrı kesici alırsın geçer grip olursun antibiyotik alırsın geçer Ama bu kalbimin ağrısını geçirecek bi ilacın olmaması gerçekten ama gerçekten beni çok yormuştu taki bu siteyi sizleri tanıyana dek.Sizleri tanıdım yha dedim ki kendi kendime Allah'ım demekki benim gibi olanlarda var sen bizleri beterinden sakla.Ama şimdi kendi ilacı mı buldum sizlersiniz. şöle ki sizlersiniz; beni anlayan beni teselli eden benimle aynı duaya amin dien kısacası benim derdime ortak oldunuz Allah hepinizden razı olsun.
katılıyorum sana ama dualara devam inşallah el ele dualarla mevla hayır versin
AMİİİN....!
aynen bende katiliyorum Amin.Amin,amin yüzlerce amin dökülüyor dudaklarimdan ve yüregimden ...ya hayyu ya kayyum ya hannan ya mennan ya zel celali vel ikram..her seye kadirsin...sen ol dersin olur...bizlere sana tefekkür etme sabri ver yolundan ayirma yarabbi...yarabbi....ya rahman ve rahim olan .
AMİN ARKADAŞLAR RABBİM HEPİMİZİN DUALARINI VE GÖNÜL MURATLARINI TEZ GÜNDE VERSİN RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIM SENİN RAHMETİN SENİN MERHAMETİN SENİ KEREMİN SENİN MUCİZELERİN SONSUZDUR VE SENİN İÇİN İMKANSIZ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR SEN YERLERİ VE GÖKLERİ YARATANSIN VE ALLAHIM SENDEN BÜTÜN MUHAMMET ÜMMETİNİN DUALARINI KABUL ETMENİ DİLİYORUM AMİN AMİN AMİN ALLAH YARDIMINA MUHTAC BÜTÜN MUHAMMET ÜMMETLERİN İÇİN HER NE KONUDA SENİN YARDIMA İHTİYACI OLAN BÜTÜN MUHAMMET ÜMMETLERİN İÇİN AMİN
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.