Parlayan Yıldız Kardeşim,
Evet...Gerçekten de komik olmuş bazı yerleri:)Tebessüm ettiriyor yani..Rumuz kullanıldığında böyle oluyor işte,"Necim" kardeşim...Rumuzdan doğal olarak cinsiyet farkı anlaşılamıyor.Yanlış bir algılama olmuş demek ki:)
Neyse...Bundan da bir ders çıkarmalı. (Zaten dersleri çıkarıyoruz çıkarıyoruz ama sonra işe yarıyor mu bilmem.)
Vallahi kardeşim , senin hesap, hangimizin nefsiyle başı dertte değil ki zaten??
İnsanız işte...Mücadelemiz son nefese kadar sürecek herhalde.
Ben de en çok çocuklar konusunda kendime söz geçiremiyorum. Daha sabırlı olacağım diyorum ama bazı hatalarını gördüğüm zaman malesef hiddetleniyorum. Bunun için hep "Ya Halim" Esmasını çekiyorum inanırmısın.:))Gerçekten bu bir sorun benim için...
Yeni taşındığımız bu eve geldiğimizde bilgisayarı ilk 2 ay'a yakın zaman kurdurtmadım.Çünkü oğlum çok dadanıyordu ve dersleriyle ilgilenmediği için beni kızdırıyordu .Ama baktık o da çözüm yolu değil kurduk işte...
Ben genelde belli bir konunun bana zarar verdiğini hissedersem, bu sadece kendimle ilgiliyse kendi kendimle inatlaşarak çözebiliyorum sorunu.işin içinde başkaları da varsa zor oluyor.Çünkü onları da düşünmek gerekiyor, onların istekleri, arzuları da söz konusu oluyor ve ora da tıkanıyorsun ne yazık ki... ama marifet işte böyle durumlarda da çözüm yolları bulmak aslında...
Mesela Ben siteye bu gün hiç girmeyeceğim diye karar alırsam, girmeyebiliyorum.Sadece okuyorum kardeşlerimin yazdıklarını ve içimden vaktim varsa dualarımı ediyorum o kadar.Çünkü başka çare yok.Hep birşeyleri, birşeylere tercih etmek durumunyız ve sorumluluklarımız var,Herşeye zaman yetmiyor ne yazık ki...İşte öyle zamanlarda Gönüller bir olsun diyorum, bu yeter...Zaten interneti de sadece sitemize girmek için bir de çocukların dersleri konusunda kullanabiliyorum. çünkü zaman yok.
İnternet konusundaki sıkıntın sadece sitemize girmekle ilgiliyse,yani siteye girmek çok zamanını alıyorsa bence bunu belli zaman aralıklarına böl ve kendi kendinle inatlaş, inat et internete girmemek konusunda.
Çünkü belli bir zaman zarfında, senin için daha önemli olan bir şey var ve onu yapmak zorundasın.derslerini vermek zorundasın. "en güçlü pehlivan nefsini yenendir." Peygamber efendimizin bu konudaki sözünü zaman zaman getiririm aklıma....Keşke bunu başarabilsek her zaman... kendimize veya başkalarına zarar verdiğini hissettiğimiz herşeyi terketmeliyiz bir insan olarak ve daima değişime açık olmalıyız.Bunu başaramasak bile hep uğraşmalıyız bence...
Biz böyle olmanın yolunda bulunalım da, inşallah Rabbimiz niyetlerimizin güzelliği ölçüsün de kolaylıklar bahşeder bizlere...
Ama internet konusunda derdin, çevremden de gördüğüm çoğu arkadaşın yaptığı gibi MSN'ye kapılmak olayı ise, onu hiç söyleme bence...Çünkü tamamen yanlış ve zaman kaybı olarak düşünüyorum. Tabii amaca göre belki biraz değişir bu, ancak, Hiç benim tarzim değil gerçekten ve inan en yakın arkadaşlarımda bile MSN adresim yoktur. O adresi de zaten sırf bu siteye girebilmek için edindim. Mecbur kalmadıkça hiç açmam.Akraba, eş dostla konuşmak için bile hiç açmam çünkü, çok bağlayıcı bir unsur ve yüzeysel, havadan, sudan konuşmaları paylaşmaktan başka ne yapılabilir ki MSN ile(yine gaf yapmıyorumdur umarım).Ancak ben de oğlumu engellemekde zorluk çekiyorum ne yazık ki... çünkü bana arkadaşlarını örnek veriyor ve o da istiyor. İşte o zaman Tıkanıp kalıyorum :)
Bence gönüller bir olsun güzel kalpli kardeşim. Bence,sınavlarını verene kadar kendi kendinle inatlaş ve fazla girme internete, yani çok az gir.Biz de senin için dua edelim. Seni görünce sitede hattâ ve hattâ kovalım:))
Ben de zaten bir süre girmemeyi düşünüyorum. çünkü çocukların proje, performans ödevleri var.Onlarla ilgileneceğim.
Ha..bir de şunu eklemek isterim. Bunları yazarken üslûp hatası olabilir.akıl vermek, yol göstermek ne haddimize.Estağfurullah. İnan bana bu sitede küçücük abiler, küçücük ablalar öyle çok ki onların her birinden biz neler neler öğreniyoruz. Sizlerin daha genç olan beyinleri bizlerden daha iyi üretebiliyorlar çözüm yollarını..Kimbilir belki de bizlerin aklı sizlerinkinden de karışık..
Bak benim bir derdim de bir başlayınca bu kadar uzun yazmak.:)
Sen de Sağlıcakla kal, Allah 'a emanet ol ve herşey hakkında en hayırlı olan şekliyle gelişsin inşallah kardeşim.