HZ.ALI'NIN NAMAZ KILIP,ORUC TUTTUGUNU GOREN PUTPERESTLERDEN BIRI YANINA YAKLASIP:"EY ALI" DEDI:"ORUC TUTUP NAMAZ KILARAK NIYE KENDINE EZIYET EDIP DURURSUN?BIZ HICBIRINI YAPMIYORUZ,USTELIK RAHATIMIZDA YERINDE "
HZ.ALI GAYET SAKIN CEVAP VERDI:EVET,IBADET ETMIYORSUNUZ VE RAHATINIZ YERINDE.ALLAH VARSA,KI MUHAKKAK VAR.BIZIM BIR KAYBIMIZ OLMAZ.PEKI SENIN HALIN NICE OLUR,HIC DUSUNDUNMU?
(7 mayis 2004 cuma tarihli takvimden alintidir)
İBRETLİ HIKAYELER
(13 mesaj) (6 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
GÜZEL KARDEŞİM BENİM:))
18 yıl önce gönderildi # -
YÜCE RABBİMİZ'Kİ,, O NE GÜZEL VEKİLDİR.
Rabbim razı olsun sizden kardeşim.
bayramınız mübarek olsun.18 yıl önce gönderildi # -
TESEKKUR EDERIM ABLACIGIM SENINDE BAYRAMIN KUTLU OLSUN.HERSEY GONLUNCE OLSUN.
BIR GUN HZ.ISA(A.S)BIR GRUP YAHUDI'NIN ONUNDEN GECIYORDU.YAHUDILER HZ.ISA(A.S)'A CIRKIN SOZLER SOYLEYIP HAKARETTE BULUNDULAR.
HZ.ISA(A.S)'DAN AYNI SEKILDE MUKABELE BEKLERKEN,AKSINE,GUZEL VE HAYIRLI SOZLERLE KARSILIK GORDULER.
BU HADISE UZERINE HZ.ISA(A.S)'A SORDULAR:"ONLAR CIRKIN KONUSTUGU HALDE SEN ONLARA HAYIRLA CEVAP VERDIN".BU NASIL OLUR?
HZ.ISA(A.S) SOYLE BUYURDU:"HERKES YANINDAKI SERMAYEDEN HARCAR"...
(17 subat 2004 sali gunku takvimden alintidir)18 yıl önce gönderildi # -
Rabbim razı olsun senden.Güzel yüreğine selam olsun...
YAGMURLU BIR GUNDE KUCUK BIR KIZ COCUGU BIR ALIMIN YANINA GIDIYOR.AMA HAVA FIRTINALI VE SOGUK BIR GUNDU AYNI ZAMANDA.ALIM KAPIYI ACTI.BUYUR KIZIM NE ISTIYORSUN? DIYE SORDU ALIM.KIZDA EY AMCA BIZDE ATES SONDU BIRAZ KÖZ ALACAKTIM EGER VARSA?ALIM DE TABII KIZIM VAR AMA NASIL ALACAKSIN?NE MAŞA NE BIR KAP HICBIRSEY GETIRMEMISSIN.KIZDA AMCA SIZ BENI ATESIN YANINA GOTURUN BEN ALIRIM.O ZAMAN BUYUR AL DEDI.KIZDA ELINI ONCE KÜL ILE DOLDURDU.VE ONDAN SONRA ALIME; AMCA SIMDI KOÖZÜ KOYARMISIN DIYE RICADA BULUNDU.ALIM DE KÖZLERİ KÜLÜN ÜSTÜNE BIRAKTI.KIZDA TESEKKÜR EDİP ALIMIN YANINDAN AYRLDI.ALIMDE ÖYLECE KIZIN ARDINDAN BAKIP TEFEKKURE DALDI.VE BENİM BU HALIMDE VE YASIMDA AKLIMA GELMEYECEK OLAN SEY BU KUCUCUK KIZIN AKLINA GELIYOR.OYLECE SASIRIP KALDI.
Bir zamanlar Ayaz adlı bir köle varmış. Takdir bu ya, köle bir
gün Sultan Mahmud'un kölesi olmuş. Sultan, köleyi taşıdığı
asil karakteri sebebiyle çok sevmiş. Derken Sultan'ın öylesine
itimadını kazanmış ki,bütün sultanlığın haznedârı tayin edilmiş
ve en kıymetli ve zarif mücevherler, taşlar ona emanet edilir olmuş.Bu gelişmeyi gören saraylılar ise durumdan pek rahatsız olmuşlar.
Hasetleri ve kibirleri yüzünden, sözüm ona basit bir köleye böyle
bir mevki verilmesini vekendi rütbelerine çıkarılmasını bir türlü
hazmedememişler.Bu duygular içinde, özellikle Sultan yakınlardaysa
ondan gün geçtikçe daha çok şikayet etmeye başlamışlar ve asil ruhlu
kölenin itibarını zedelemekiçin ellerinden geleni yapmışlar.Bir gün Sultan'ın huzurunda bir saraylının diğerine şöyle dediği
duyulmuş:
"Köle Ayaz'ın sık sık hazineye gittiğini biliyor musun? Onun
mücevherlerimizi çaldığından adım gibi eminim." Sultan kulaklarına inanamamış. "İşin aslını kendigözlerimle
görmeliyim" demiş.Duvara küçük bir delik yaptırıp, içerideolanları seyretmeye
hazırlanmış. Kölenin sessizce içeri girdiğini,
kapıyı kapattığını ve sandığa gittiğini görmüş. Orada sakladığı küçük
bir bohçaymış bu. Bohçayı öpmüş alnına koymuş ve sonra da açmış.İçinden çıkan köleyken giydiği yırtık pırtık bir elbise!
Aynanın karşısına geçmiş. Kendi kendine, "Daha önceleri bu elbiseyi
giydiğin zamanlar kim olduğunu hatırlıyor musun?" diye sormuş.
"Bir Hiçtin sen...Hepsi hepsi satılacak bir köleydin ve Allah, Sultan'ın eliyle
sana rahmetinden belki de hiç hak etmediğin nimetler lutfetti.
Asla nereden geldiğini unutma! Çünkü mal mülk insanın hafızasını
uçurur, unutuluşlara sürükler.
Şimdi sen de, nimetçe senden aşağı
olanlara kibirle bakma ve daima hatırla Ayaz, hatırla!"Sandığı kapatmış, kilitlemiş ve sessizce kapıya doğru yürümüş.
Hazine dairesinden çıkarken birden Sultan'la yüz yüze gelmiş.Sultan gözlerini Ayaz'ın yüzüne dikmiş dururken, yanaklarından
aşağı yaşlar süzülüyormuş ve boğazı öyle düğümlenmiş ki,
konuşmakta güçlük çekmiş.
"Bugüne kadar mücevherlerimin hazinedârıydın, ama şimdi...
kalbimin hazinedârısın.Bana benim de önünde bir hiç olduğum kendi Sultanımın
huzurunda nasıldavranmam gerektiği dersini verdin."http://duadostlugu.com/dualar/topic/554(alinti.allah o dua dostumuzdan razi olsun)
HZ.ALI'DEN:BİR OĞLE VAKTİ,RESULULLAH(S.A.S)'İ EVİNDE ZİYARET ETTİM VE KENDİLERİNE SELAM VERDİM.SELAMIMA MUKABELE ETTİKTEN SONRA BUYURDULARKİ:YA ALİ!CİBRİL(A.S)'IN SANA SELAMI VAR.BENDE:ALEYKE VE ALEYHİSSELAM,YA RESULULLAH(S.A.S)DEDİM.BUNU ÜZERİNE RESULULLAH(S.A.S)BANA YAKLAŞ DEDİ.BENDE YAKLAŞTIM.BUYURDULAR Kİ:İŞTE CİBRİL(A.S)SENİN İÇİN DİYOR Kİ HER AYDAN ÜÇ GÜN ORUÇ TUTSUN.BİRİNCİ GÜN İÇİN ON BİN SENE,İKİNCİ GÜN İÇİN OTUZ BİN SENE,ÜÇÜNCÜ GÜN İÇİNDE YÜZ BİN SENE ORUÇ TUTMUŞÇASINA SEVAB YAZILACAKTIR.BEN YA RESULULLAH(S.A.S)BU ÜÇ GÜN ORUCU TUTARSAM BUNU SEVABI YANLIZ BANAMI MAHSUS?BÜTÜN İNSANLAR BU ORUCU TUTARLARSA ONLARA BU BU SEVABLAR VERİLMEYECEKMİ?DEDİM.RESULULLAH(S.A.S):YA ALİ!ALLAH'U TE'ALA BU SEVABLARI SANA VE SENİN GİBİ BU ORUÇŞARI TUTANLARA VERECEKTİR,BUYURDULAR.BEN YA RESULALLAH(S.A.S)BU ORUÇLAR NE ZAMAN HANGİ GÜNLERDE TUTULACAKTIR? DEDİM.BUYURDULAR Kİ:BU GÜNLER ARABİ AYLARIN 13-14 VE 15.GÜNLERİDİR.BU ÜÇ GÜNE EYYAM-I BIYZ DERLER.
EYYAM-I BIYZ DENMESİNİN SEBEBİ:HADİS-İ ŞERİFİ HZ.ALİ'DEN RİVAYET EDEN ANTER(R.A):HZ.ALİ'DEN SORDUM EYYAM-I BIYZ NE DEMEKTİR?HZ.ALİ ŞÖYLE CEVAP VERDİLER:HZ.ADEM(A.S)YERYÜZÜNE İNDİĞİNDE GÜNEŞİN HARARETİNDEN TENİ SİYAHLANMIŞTI.CİBRİL(A.S):EY ADEM(A.S)TENİNİN BEYAZ OLMASINI ARZU EDERMİSİN?DEDİ.HZ.ADEM(A.S)EVET DEDİ.CİBRİL(A.S):ÖYLE İSE AYIN 13-14 VE 15.GÜNLERİNDE ORUÇ TUT DEDİ.HZ.ADEM(A.S)13.GÜNÜ ORUÇ TUTTU,TENİNİN 3'TE 1'İ BEYAZLANDI.14.GÜNÜ ORUÇ TUTTU;TENİNİN 3'TE 1'DAHA BEYAZLANDI.15.GÜNÜDE ORUÇ TUTUNCA VUCUDU BEMBEYAZ OLDU.İŞTE EYYAM-I BIYZ DENMESİNİN SEBEBİ BUDUR...
(SEYYİD ABDÜ'L-KADİR-İ GEYLANI.3AYLAR VE FAZİLETLERİ,S:82<21 OCAK 2008 MEVLANA TAKVIMINDEN ALINTIDIR>)18 yıl önce gönderildi # -
DORT OGLUNUN HERHANGI BIR KIMSE VEYA SEY HAKKINDA ACELE HUKUM VERMEKTEN KACINMASINI ISTEYEN BABA VARDI.
BABA;BIR GUN EN BUYUK OGLUNA,KISIN ULKE DISINA BIR YOLCULUK YAPARAK MANGO AGACINI(AFRIKA TARAFLARINDA YETISEN BIR MEYVE)GORMESINI SOYLEDI.
BAHAR GELINCE,IKINCI BUYUK OGLUNU MANGO AGACINI GORMESI ICIN GONDERDI.
YAZLA BIRLIKTE BU SEFER ONUN BIR KUCUGU YOLA CIKTI.
EN KUCUK OGLUDA SONBAHARDA CIKTIGI YOLCULUKTAN DONUNCE;BU AKILLI ADAM DORT OGLUNUDA YANINA CAGIRARAK:"GORDUGUNUZ MANGO AGACINI BANA ANLATINIZ"DEDI.
EN BUYUK OGLU KI AGACI KISIN GORMUSTU:AGACIN YANMIS,KAVRULMUS,BIR KUTUKTEN FARKSIZ OLDUGUNU SOYLEDI.
ONUN BIR KUCUGU:DANTEL GIBI YAPRAKLARI VAR DEDI.
UCUNCU OGLU:AGACINI CICEKLERININ GUL KADAR GUZEL OLDUGUNU SOYLEDI.
COCUKLARININ EN KUCUGU ISE:AGACIN ARMUDUN TADINI ANDIRAN BIR MEYVESI OLDUGUNU SOYLEDI.
AKILLI BABA O ZAMAN:"EVLATLARIM HEPINIZ HAKLISINIZ"DEDI."CUNKU HER BIRINIZ AGACI AYRI ZAMAN VE MEVSIMLERDE GORDUNUZ"
SU HALDE,DIGERLERININ DUSUNCE VE DAVRANISLARI HAKKINDA HUKUM VERECEGINIZ ZAMAN,AGACI HER MEVSIMDE GORUP GORMEDIGINIZE EMIN OLMALIYIZ...18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun
allah sizdende razi olsun cok degerli dua dostalrim.mevlam yar ve yardimciniz olsun.
Allah razı olsun.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.