Kıyıdaki dalgaların sesiyle beraber salatu selam olsun tüm zamanlardan Peygamberimize. Bu güzel yüzlü ayın ışıldadığı, ta yaratıldığı andan onun bu âna kadar, bu ay kadar büyük, kuşattığı bu an kadar büyük dua olsun. Niyetim kadar büyük ve temiz olan dualarım katına yükselsin kabul et Rabbim. Senin aciz, fakir ve günahkâr kulların olarak kurtulmak istiyoruz, huzuruna katına çıkmak, yükselmek istiyoruz. Ayağımıza ârız olan gölgelerden ağırlıklardan bizi azat eyle. Madem ki bizleri birbirimize ortak dertler ve ihtiyaçlarla bağlamışsın, hepimizin ortak bir duası şu; bu faniliğimizi sonsuzluğa değiştir, eriştir Allah'ım. Cennetteki Kevser havzına, Peygamberimin sohbet meclisine yürüyen bahtiyar insanların kafilesinin arasına kat beni de bizi de. Binlerce ayrı dille konuşsa da insanlık Senden istediği şeyler Senin bildiğin ve en önemlisi ki Peygamberinle ettirdiğin o yüce dua; Allah'ım dünyada ve ahirette afiyet ver, ebedî hayatı bütün inananlara nasip et ve tüm sevdiklerimle beraber onlarla olmayı nasip et.
Yürek yandı, kalem tutuştu o gece. Kabul et ey Rabbim bu gece ve her gece bu gün ve her gün ömrümün en güzel, Sana adanmış, nurunla boyanmış bir gecesi günü olsun benimle beraber, tüm sevdiğim kardeşlerimle dostlarımla sana yükselen dualarımla beraber.
Ey her şeyi hâlden hâle değiştiren Allah'ım. Beni de değiştirdiğin bu hallerin en güzeline erdir ve değiştir. AMİN AMİN
33 estağfirullah
33 la havle
33 sübhanallah
33 elhamdülillah
33 la ilahe illallah
33 ya Allah
33 ya rahman
33 ya rahim
33 ya mümit
33 ya vedüd
33 ya gaffar
33 ya şafi