Konuya nasil ve nerden baslayacagimi bilmiyorum. Ben sürekli anlatilamayacak bir korku icindeyim (belki sosyal-fobi yada panik atak yazsam daha iyi anlarsiniz!?)Yanimda annem babam oldugunda dahi onlarla bile konusmakta cok zorluk cekiyorum. Karsima kim cikarsa ciksin yüz ifadem hemen katilasiyor (otomatikmen),bu yüzdende cok yanlis anlasiliyorum. Herkes beni burnu havada saniyor, aslinda cok aci cekiyorum. Yolda tanidik birini görsem taa kac metre öncesindenden karsi tarafa geciyorum yada zaten cogu zaman disariya cikmiyorum. Yeri geldi iki sene boyunca evden cikamadigim oldu. Simdi cikabiliyorum Allah´a sükür, ama sonuc yinede pek ic acici degil. Ne bir sosyal hayatim nede arkadasim var, sorunum iletisim kuramamam. Biri benimle konusmaya baslayinca donup kaliyorum; ister sevdigim kisi olsun isterse yabanci biri, sonuc hep ayni. Ne yapacagimi bilmiyorum. Bende bikac kisi tarafindan bicok büyü oldugunu duydum. Her ne kadar okuttuysamda kendimi, tasidiysamda dualari yanimda, bi faydasini göremedim. Bu arada 7 senedir evliyim ve esimlede evliligimden beri cehennem hayati yasiyorum. Hicbir yerde huzurum, mutlulugum yok. Iki kez canima kiymaya kalkistim ama hala hayattayim. Allah´in bana verdigi hayati almaya calismanin ne kadar günah ve yanlis oldugunu anladim en sonunda, ama yinede devamli bi cikmaz icindeyim.Burayi dün internette bakinirken tesadüfen gördüm ve icimi bi an umut sardi, cok sevindim burada dualar edildigini görünce. Tesadüfen gördüm dedim ama bunun bir tesadüf oldugunu zannetmiyorum. Mutlaka bir sebebi vardir diye düsünüyorum. Bu arada ekleyeyim, cok cabuk nazara gelen birisiyim zannedersem, cünkü baska sebep bilmiyorum. Cok güzel oldugum söyleniyor ama yüzüm devamli yara ve iltihap icinde ve cok agriyor, cogu zaman bu yüzden disari cikamiyorum (bakilamayacak derecede kötü oluyor) ve sagligim devamli kötü durumda (tibben sorun olmadigi halde). Korkudan kurtulmak icin,birazcik huzur bulmak icin ve yüzümdeki yaralarin iyilesmesi ve bir daha cikmamasi icin bildiginiz dualar varmi acaba? BENI TANIMADIGINIZ HALDE BENIM ICINDE GERCEKTEN DUA EDERMISINIZ?BENDE DUALARINIZI ISTIYORUM. Allah hepinizden razi olsun
KORKU SIKINTI HUZURSUZLUK MUTSUZLUK ......BENDE DUA ISTIYORUM
(65 mesaj) (16 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
canim kardesim ne kadar acik ve icten anlatmissin kendini..Allah ilk önce sana sifa versin...yüzündeki sorun icin insallah..sonra bu cekimserligin icin sifa versin insallah....senin icinde dua ederim..dua almak icin tanismak gerekmiyor zaten...inancliysak ve Allahin hepimizi yaradan olduguna inaniyorsak bu yeterli...sonucta din kardesiyiz..hepimiz bi sekilde dostuz...burda belkide en güzeli tanimadigin güzel ruhlardan güzel kalplerden karsiliksiz ve katiksiz alinan dualar..tamamen gercek ve samimi..gönül dostlugu..ve ayni yolun yolcusu olmanin verdigi kivanc belkide.Öncelikle dualaraimiza hos geldin..dua dostlugumuza ve birlikteligimize hos geldin kardesim....ugurunla geldin persembe gecesinin duasina geldin
...saat 10 da senin icine dua edecegim insallah ...biz burda en son bildigim 1004 kisiyiz mutlak Yaradan icimizden birinin yüzü suyu hürmetine bizi duyacaktir...mutlak birimizi cok seviyordur...onun duasina nail olmak bile yeterli olur bakarsin beni umudum bu...hepimiz icin.Allah yar ve yardincin olsun ya Safi ya Safi ya Safi18 yıl önce gönderildi # -
Dua okudum kardeşim için rahat huzurlu olsun Allah acil şifanı versin inşallah amin
18 yıl önce gönderildi # -
NERMİN KARDEŞİM HOŞ GELDİN TABİKİ DUALARIMZI SENLE ASLINDA BU HALİN HAVALI YADA KİBİRLİ OLDUNDAN DEĞİL SENİ ANLIYORUM AMA İNAN İÇİNİN TEMİZLİĞİNDEN BU ELBETTEKİ KALPLER HAKIKINELİNDE O DAHA İYİ BİLİR BOL BOL DUA OKU MEVAL YAR VE YARDIM CIN OLSUN
sizin için felak nas okuyacağım inşallah birde aklınızdan bende büyü var kaygısını çıkarın sağlığınızı pisikolojik olarakda bozar .Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah içinde bulunduğunuz bu kötü halden kurtulursunuz
Rabbim yaar ve yardımcınız olsun
(bu arada nuska taşımanın dinen uygun olmadığını biliyorum . asıl olan okumak ve rabbe sığınmaktır üstünde taşımak akılda taşımaktır mantığı daha uygundur )
SELAMETLE18 yıl önce gönderildi # -
cok tesekkür ederim. Sevincten ne yazacagimi bilemedim, inan gözlerim doldu bu güzel satirlari okurken. Umarim Tanrim hepimizin dualarini kabul eder ve bazen bu cok zor olan imtihanlardan bizim kolayca gecmemizi saglar. Zaten Allah´tan baska siginacak baska kimsemizde yok. Dualarinin arasinda yer alacagimi bilmek cok güzel bisey. Tanimasamda düsünceleriyle, dualariyla benimle olan biri var diyebiliyorum. Allah tuttugunu altin etsin. Dua edersem bende hepiniz icin edecegim. Unutmadan yazayim.Belki yazdiklarimda hatam olabilir. Almanya´da yasiyorum ve türkcem düzgün olmayabilir
Icimde "büyü var" kaygisi yok, sadece bana söylenenleri belirttim! Psikolojim öylede böylede bozuk zaten. Ve yanimda muskada tasimiyorum artik. Ben sadece sorunlarima care aramaktayim!Hepinize tesekkür ederim. Sizler cokk cici insanlarsiniz ya. Iyiki varsiniz hepiniz ve iyiki buradayim
Selamun Aleykum Nermin kardeşim. Kalp Allah ile olmak ister ve kendini bütün mahlukattan ayırır. Sizin şifanızı doğru yerde arıyorsunuz endişelenmeyin. Sadece sizi biraz vesvese sarmış ve sizi normal yaşantınızdan alıkoyuyor. Çekimserlik çoğu insanlarda örtülü yaşanan bir duygudur. Sizinki dışa vurmuş içinizdeki sesi çok dinlemişsiniz. Normal insanlarda da bu zamanla oluşabilir, endişelenmeyin. Bazen içteki gelen sesi baskın bir sesle yönetmek gerekir. Vesvese için bazı dualar var onları sürekli okursanız ve kötü telkinleri duymazdan gelirseniz sizi siz yönetirsiniz. Zamanla çekilir giderler iyi duygular iyi telkinler olumlu düşünceler yerini alır. Tabi bu zor bir yol ama siz zaten burada içinizdekileri dökmekle işe başlamışsınız. Allah için dualarımız sizinle. Ben de dün ilk kez bu siteyle karşılaşıp dualarını aldığım arkadaşlarımın yazılarını görünce gözyaşlarımı tutamadım. İnşallah düzelecek Nermin kardeşim, ben inanıyorum çünkü siz kendinizi çok iyi ifade eden birisiniz. Kendinizi çok güzel yorumlamışsınız ve en önemlisi kendinizin farkıdasınız. Endişelenmeyin bunları yenmek Allah inancı ile birlikte çok kolay. Sürekli dualar ile Allah'tan yardım dileyin. Selam ve dua ile. Allah yar ve yardımcımız olsun cümle daralan sıkıntılanan hastalanan kullarına...
Allah yardımcınız olsun kardesim nazar gerçekten var evet bende bunu çok yaşıyorum sanırım nazara geliyorum bende büyümü var diye çok düşündüm bende.ama birilerinin iltifatına maruz kalınca hastalandığımıda anladım.yüzümden hiç sivilce çıkmazdı birileri aa ne güzel cildin var demeye başladığında hemen yüzümü sivilceler basıyodu.. şimdi hiç geçmiyolar hep kalıcılar. ama çok fazla takmıyorum senin yazını okuyunca aklıma geldi. bendede bi huy var yolda tanış birilerini görünce bakmıyorum bunu istemeden yapıyorum. çekiniyorum yaklaşmıyorum. rahatsız oluyorum kendimden. konusamıyorum.. hemen hemen benziyor bazı durumlar.. ama ben bu başlık altında böyle bi durumum olduğunu pek anlatmadım işin aslı. çünkü bunu kabullendim kişilik yapım deyip geçtim zaten yeterince aklımı meşgul edenler var buna fırsat gelmedi daha.
Rabbim yardımcın olsun seninde..biz kendimizi kabullenmeliyiz önce insanların kabullenmesini beklemek yerine önce kendimizi sevsek belki daha rahat nefes alırız. Rabbim şifalar versin insallah.
bu sorun ömrümün 12 yilini aldi...hayat o kadar acimasiz ve o kadar yasanmadan gecti ki, artik gitsin bu yersiz korkular diyorum. ALLAH SEVGISI olan insanda KORKU olmaz diyorlar ama bende ALLAH SEVGISI cok yüksek ve yinede korkulardan arinamiyorum! Duami ediyorum, bazen sabirla, bazen bir kirginlikla, sonucta bende insanim ve bende bazen dayanamama derecesine geliyorum. Bu aksam saat 22:00 da duami ettim. Allah kabul eder insallah. Sizlerin hepinizi ekledim dualarima. Ben bu beraber dua etme fikrini cok begendim. Yanliz olmadigimi hissettim buda degisik bi mutluluk verdi. Dilerim ALLAH derdimize dermanini, hastaligimiza sifasini verir.
nermin kardeşim bende büyüden hep süphelenirdim ama okudum bir hadisten sonra içim rahatladı bak sana yazayım KARDEŞİM ŞİMDİ KİTABI ELİEM ALDIM AMA ARAŞTIRMAM UZUN SURECEK SEN BUYUYE KAPLIP BUNUN ESİRİ OLMA BEN EN KISA ZAMNDA BU ARAŞTIRMAYI YAPIP SANA YAZICAM BEN BUNU OKUDUKTAN SONRA RAHTALADIM HADİS KİTABIDIR KAYNAGI SAĞLAM EN KISA ZAMNDA ARŞTIRICAM DUA ET KARDEŞİM MEVAL KULUNA ASLA ZULUM ETMEZ HAYIRDA SERDE RAHMANDANDIR MEVLANIN ALN INA YAZMADIĞI ASLA BASIAN GELMEZ ALLAH EMENET OLBEN HEPİMİZ İÇİN DUA OKUDUM RABBİM KABUL ETSİN İNSALLAH DUALARIMZI
GULEYSA korku kisilik yapisi degildir. Bir insan gereginden fazla korku duygusuna kapilirsa birseyler yolunda gitmiyor demektir. Ben "bu benim rahatsizligim" yada "bu benim kisiligim" deyipte isin icinden cikmiyorum cikmamda. Onca zaman gecmesine ragmen kabullenmedim bunu. Seneler boyunca kitaplar okudum, arastirdim ve halada bilgiler toplamaktayim. Karsimda baska bir insan olsa yardimim cok dokunur ama her nedense insan kendi derdine care bulmakta herzaman zorluk cekiyor. Bildiklerimi bi uygulayabilsem sorunum hemen hemen kalmayacak ama o ILK ADIMLAR yokmu o ILK ADIMLAR...bizi zor durumda birakanlarda onlar iste. Kendime güvenim pek olmadigindan bu dahada büyük bi sorun haline geliyor
UZLET cok tesekkür ederim yardim etmek istedigin icin :) ben az öncede belirttigim gibi kendimi büyüye kaptirmis birisi degilim Allah´a sükür! Pek cok inanmam ama Kuran´da büyünün yer aldigini bilirim. Degisik hocalarin(Almanya´nin ve Türkiye´nin degisik sehirlerinde)anlattiklari benzeri seyleri sizlerde duysaydiniz benim gibi, kafanizi ister istemez düsünceler sarardi! Ama bu yinede demek degildir ki ben büyüye takinti yapiyorum. Sadece belirtmek istedim, hepsi bu. Ben sorunumu daha cok psikolojik olarak görüyorum. INSAN HER SORUNU KENDISI YARATIRMIS....bunu zamanla anladim ama gede cik isin icinden. Iste bu O KADAR KOLAY DEGIL. Ama bu zor yolu gitmeye hazirim Allahín izniyle
NERMİN KARDEŞİM BUYU VAR PEYGAMBERİZMİZE YAPILMIŞTI HAK TAALA FELAK VE NAS SURESİNİ İNDİRMİŞ BOLCA OKUYALIM HERKESİN OKUMASI GEREK BU SADECE SENLİK BİR SEY DEĞİL MEVAL BİZİ SERLERDEN KORUSUN İÇİNE KAPANIKLIĞINA GELİNCE EVET SÖZ KONUSU İNSANIN KENDİS İ OLUNCA HİÇ BİR SEY YAPAIYOR AMA RABBİM VAR KARDEİM YARDIM CIN OLSUN ASLINDA İÇİNDEKİLERİ YANSITAMAMAK BELKİDE ZARAR GÖRÜCENİ DÜŞÜNMEK BELKİDE BELKİ İNSANLAR BİR SEYLER ANLATTIĞINDA İNSANLAR SENİ ANLAMAY BİLİR SENİN İYİ NİYETİNDEN İSTİFADE ETMEY CALIŞRILAR İAN BUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM BEN İÇİNDE BULUN DUM DURUMDAN YAN COK ACI CEKİYORUM AMA MEVLAY SIĞNIYORUM HAMD DOLSUN BURDAKİ DERİN VE GLYZL KARDEŞİM DAU EDİYROLAR VE İNANIYORUM Kİ DİĞER DOSTLAR NE GELİRSE KULA ALLAHTAN GELİR AM A İNSANLARINDA HAYTIMIZDA COK BÜYÜK RÖLÜ VAR DEDİYELİM MEVAL RABBİNİ BİLEN RESULUNU BİLEN VE ALLAHTAN KORKAN İNSANLAR AL KARSILAŞTIRSIN HER ZAMAN
Nermin kardeşim, biraz uğraşmak gerekiyor. Allah'a tevekkülü sıkı tutarak bu mümkün. Kul huzuru yalnız O'nu zikrederek bulur, sen onu zikrettikçe o senin yükünü hafifletir. Yıllar yılı tek başıma bir odada yatamadım, sürekli kalbime korku geliyordu, karanlıktan ve kontrol edemeyeceğim alanlardan hoşlanmıyorum ürperiyorum. Hatta öyleki aynı odada kardeşimle uyuduğum halde korku basıyordu. Kardeşim olmayınca mecburen tek başıma bir odada uyumayı başarmaya çalıştım, çok geceleri uykusuz geçirdim, dualara sarıldım, kendime meşguliyetler aradım, daha sonra öyle bir kuvvet geldiki kalbime aylarca yalnız başıma evde kimse olmadan yaşayabildim. Bazı şeyler aşılabiliyor. Bunları kendi üretiyor insan. Artık bu üretime dur demeli diyerek kendine söz geçirebilmeli kişi.. Bunlar başlarda çok zor gelebilir, hatta karamsarlık basabilir. Ama inan bana Allah yardım elini uzatıyor. Bunlarla kafanı çok meşgul edersen, moralini bozarsan sağlığın bozulabilir, kişinin en önemli sermayesi sağlığı. Halimize hamd etmeliyiz. Ne zaman dar duruma düşsem kendimden daha zor şartlar altında yaşayan insanları düşünür, şikayetimden utanır, Allah'a onlara yardım için dua eder ve kendi halime şükrederim. Beterin beteri vardır. Halimize her zaman şükrü eksik etmemeliyiz. Şöyle düşün ''Allah böyle bir hal ile kendini bana çok zikrettirerek günahlarımı döküyor. ne mutlu bana ki Allah'ın cc. unutmadığı bir kuluyum''... diyebilirsin değil mi? Kişi ile Allah arasındaki en büyük uzaklık zenginlik ve sağlık imiş. Vesveselenme kardeşim senin bu sıkıntıyı Allah'ın yardımı ile aşacağına inanıyorum, elini kalbinin üzerine koy ve hissiyatına güzel bir şiiri dinliyormuşcasına duanı ve kalbine olan telkinlerini yerleştir ve Allah'ı çokca zikret. Bazı şeyleri kazanmak için uğraşmak çabalamak gerekiyor. Hayat böyle işte...
DiLARA demekki kalpler birmis. Sen burda yazarken bende senin sayfanda, sana ait olan sorunlari okuyordum ve sana dualarimi biraktim. Evet bazi seyleri kazanmak icin caba sarfetmek gerekiyor. Bende artik basarmak ve kendimi yenmek istiyorum. Insallah pes etmem. Hayatimin onca güzel yillari bosa gecti, bosa gecti diyorum, bosa gecse yine iyi, hep büyük korkularla, dertlerle kederlerle gecti. Artik yer vermek istemiyorum. Kalbimde Allah korkusu bile olmasin, cünkü o bile cok negatif duyuluyor. ALLAH SEVGISINDEN baska hicbisey istemiyorum ben :( SEVGI olunca zaten bi insan kötü olamaz
Allah razı olsun Nermin, dualarımız olmasa nasıl başa çıkarız sorunlarla..Burada arkadaşların ettiği dualarla gönlüm neşeleniyor. Güç buluyorum. Umuda sevdalıyız denildiği gibi.Şu anda burada yazıyor olmamız bile Allah'ın yardımı ile mümkün. Kul Allah'a ne sevgisini kaybedecek ne rahmetinden ümidini kesecek ne de ondan korkusuz hale gelecek. Hakiki imana ermiş kişiler Allah'a karşı ümit ve korku içinde olurlar. Ancak ibadetlerin sevgi ile yapılması günahlardan sevgi ile kaçılması korkudan üstün ve faziletli. Senden farksızım ben de hayatımın önceki yıllarını boşa geçirdiğimi düşünüyorum. Çok şükür ki, ömür sermayesini tamamiyle harcamadan doğru yoldayız inşallah. Allah istikamet ve sebat nasip eylesin. İşte yaşam bize yüce Allah'ın bir nimeti, önemli olansa bu nimeti nasıl tasarruf eylediğimiz.. Ömür sermayesini sadece dünya zevkleri hırsları peşinde tüketmemek gerek. Allahım yolundan ayırmasın. (Amin)Onsuz bir hayat sağa sola savrulan yapraklar gibi sürünmeye benzer..
kardeşim evela hoşgeldin, inşallah burada bulunup dualarının kabul olduğu günüde en kısa zamanda görürsün.. yüzündeki yaraları kafana, takma senin sağlığına bir zararı yoksa boşver o zaten kendiliğinden gider, senin yeterki kalbinde yaralar olmasın.. seninle dertleşmek çok isterim ama yapmam gereken çok şey var ve dualar ALLAH yardımcın olsun için huzurla dolsun ALLAHA emanet ol
ALLAH sendende razi olsun DiLARA. Cok haklisin, hersey O´nun sayesinde, hersey O´nun istegiyle gerceklesiyor. Burada en önemli olan sabirli olmak galiba. Her ne olursa olsun, SABRETMEK. Insallah gececek bu günler, insallah güzel günler önümüzde bizleri bekliyor olacak. BEN HER GELEN RÜZGÂRIN ETKISIYLE SAGA SOLA SAVRULAN KURU BIR YAPRAK OLMAK ISTEMIYORUM :(
Evet kısaca özetledin Allah senden razı olsun. Sabrın sonu selamet, zafer inşallah. Geçecek inşallah. Ne güzel söyledin, güzel günler bizi bekliyor inşallah...Rabbim affetsin bizi...
COK HOSBULDUM NUR :) sen islerinden ve dualarindan geri kalma. Zamanin olursa birgün ve bende burda olursam eger, neden olmasin. Sende Allah´a emanet ol
ya sizler neden bu kadar cicisiniz böyle??? Hepinizin agzindan bal akiyor!Ben bugün MELEKLERE rastladim zannedersem :)
Dua dostlarim Mürsit-i Kamillerin dua kitaplarindan ögrendigim bir dilek duasi var buraya yazmak istedim...bende deneyecegim bende dileyecegim Allahin izni ile...
Bir dileği olan bu duayı okumalıdır.
Kör bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de, (Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duamı kabul et) duasını okumasını söyledi. O da, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. [Tirmizi]18 yıl önce gönderildi # -
elin kolun dert görmesin ZEZ! Bunu özellikle sayfamda paylastigin icin cok tesekkür ederim! Madem Peygamber Efendimizden (S.A.V) konu acildi vede bugün Cuma günü, bende yeri gelmisken yazayim.
KIM CUMA günleri Onun üzerine 100er defa Salavat ("Allâhümme salli alâ Muhammedin abdike ve resûliken nebiyyil ümmiyyi.") getirse 80 senelik günahi,hatalari silinir ve 100 türlü haceti kabul olurmus!
bildiginiz dualar varsa vede yüzüm icin yapabilecegim bisey lütfen yazin!Acaba okunmus su iyi gelirmi yüzüme?Evet ise, hangi dua okunacak bilen varmi?
Salât-ı Tefriciye
Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallu bihil'ukadu, ve tenfericu bihil'kurabu, vetukdâ bihil'havâicu, ve tunâlu bihir'regâibu, ve husnul'havâtimi, ve yusteskal'ğamâmu bivechihil'kerimi ve alâ âlihi ve sahbihî fî kulli lemhatin ve nefesin bi adedi kulli mâlûmin lek.
Manası: Allah' ım! Her göz açıp kapamada ve her nefeste, Sana ma'lum nesneler adedince mükemmel bir salat ve tam bir selamı Efendimiz Muhammed (SAV) 'in ve bütün Âl ve Ashabının üzerine indir ki; Onunla düğümler çözülür, sıkıntılar dağılır, ihtiyaçlar giderilir, istekler ve hüsn-ü hatimeler elde edilir ve mübarek yüzü hürmetine bulutlardan yağmur istenilir."bu salevatın faziletleri sayılamayacak kadar çoktur. gücün yetiyorsa 4444 adet oku. okunma adabını internetten bulabilirsin. bulamazsan yardımcı olurum. Niyet hayır, akıbet hayır inşallah.
Az evvel gözyaşları içinde okudum sevgili kardeşim. Paylaşmak istedim, insanı kendine getirici sözlerle yapılan duaların ruha büyük tesiri oluyor. İnşallah Nurun Ala Nur oluruz.
Hz İmam Ali Zeyn'ül-Abidin'in Günahlarının Bağışlanması ve Kusurlarının Affedilmesi İçin Yalvardığı Zaman Okuduğu Dua
Allah’ım,
ey rahmetinden günahkârların medet umduğu;
ey darda kalanların ihsanını anmaya sığındığı;
ey korkusundan hatalıların şiddetle ağladığı;
ey kimsesi olmayan garibin munisi;
ey her gamlı tasalının ferahlığı;
ey yardımsız bırakılmış yalnızların imdadı;
ey dışlanmış muhtaçların destekçisi!
Sen, rahmeti ve ilmiyle her şeyi kuşatansın.
Sen, her yaratığa nimetlerinden bir pay ayıransın.
Sen, affı cezalandırmasından üstün olansın.
Sen, rahmeti gazabının önünde koşansın.
Sen, ihsanı, eli boş geri çevirmesinden çok olansın.
Sen, rahmetinin genişliğine bütün yaratıkların sığdığı Zât-ı Kibriya’sın.
Sen, ihsanda bulunduğundan karşılık beklemeyensin.
Sen, kendisine karşı geleni cezalandırmakta aşırı gitmeyensin.Ben ise, ey Rabbim, “Çağrına icabet ettim, emrine boyun eğdim” diyen, dua etmekle görevlendirdiğin kulunum.
(Zelilliğimin ifadesi olarak) Önünde yerlere kapanmış, hatalarından dolayı sırtında ağır bir yük taşıyan, ömrünü günahlarda tüketen, karşı gelinecek biri olmadığın halde cahilliğiyle sana karşı gelen bir zavallıyım.
Şimdi sen, ey Rabbim, sana yalvarıp yakarana acıyacak mısın ki, ben de çokça yalvarıp yakarayım?
Veya sen, (korkundan) ağlayanı bağışlayacak mısın ki, ben de hemen ağlayayım?
Ya da sen, zelilce yüzünü toprağa sürenin hatalarını affedecek misin?
Yahut sen, sana güvenerek fakirliğinden sana yakınanı zenginleştirecek misin?İlahi, senden başka ihsanda bulunacak birini tanımayanın ümidini boşa çıkarma.
Senden başka ihtiyacını giderecek birini bilmeyeni yardımsız bırakma.
İlahi, Hazreti Muhammed ve âline salat eyle ve sana gelmişken benden yüz çevirme.
Senden dilemişken beni yoksun bırakma.
Dikilip önünde durmuşken alnıma vurarak beni geri çevirme.
Sen, kendini merhametle vasıflandırmışsın.
O halde, Hazreti Muhammed ve âline salat eyle ve bana merhamet et.
Sen, kendini affedicilikle adlandırmışsın. O halde beni affet.İlahi, korkundan akan gözyaşlarımı, haşyetinden çarpan kalbimi ve heybetinden titreyen bedenimi görüyorsun.
Yaptıklarımdan dolayı senden utanç duymaktayım.
Bu yüzden sana yalvarırken sesim kısık, seni çağırırken dilim tutuktur.Ey İlahım, hamd sana mahsustur. Nice ayıbımı örtüp beni rüsvay etmedin. Nice günahlarımı gizleyip beni teşhir etmedin. Nice çirkin işler işledim, ama sen onların üzerindeki perdeyi açmadın; onların çirkinlik ve rezillik gerdanlığını boynuma takmadın; ayıplarımı arayan komşularıma ve bana verdiğin nimetleri kıskananlara onları bildirmedin. Ancak bunca lütuf ve şefkatine rağmen yine de ben bildiğin kötü işlerime devam ettim! O halde ey Rabbim, rüşdü konusunda kim benden daha cahil olabilir ki?! Nasibi hususunda kim benden daha gafil olabilir ki?! Bana verdiğin rızkları, beni sakındırdığın günahlara harcadığım zaman kim nefsini ıslah etmeye benden daha uzak?! Senin davetinle şeytanın daveti arasında kalıp da şeytanı tanımakta kör olmadığım, ondan bildiğimi unutmadığım halde, senin davetinin sonunun cennet, onun davetinin sonunun cehennem olduğunu bilerek onun davetine uyduğum zaman benden daha çok batıla dalan, kötülüğe girişen kim olabilir?! Pâk ve münezzehsin sen. Kendi aleyhime tanıklık ettiğim hususlar, açığa vurduğum gizlilikler ne kadar ilginç! Ancak benim böyle olmama rağmen senin bana karşı böyle yumuşak olman, beni hemen cezalandırmaman daha da ilginç! Ne var ki bu, benim senin katındaki değerimden değil; gazabını gerektiren günahlardan vazgeçmem, aşağılayıcı kötü huylarımdan sıyrılmam için senin bana tanıdığın bir fırsat ve bana ihsan ettiğin bir lütuftur. Bir de beni affetmek, beni cezalandırmaktan daha sevimlidir sana.
Benim ise ey Rabbim, günahlarım o kadar çok, eserlerim o kadar çirkin, fiillerim o kadar kötü, batıla dalışım o kadar pervasızca, itaatin hususunda o kadar bilinçsiz, azap vaadinin karşısında o kadar umursamazım ki, ayıplarımı saymaktan, günahlarımı söylemekten bile âcizim.
Ancak günahkârların durumunu düzeltecek şefkatine göz dikerek, hatalıların boynunu masiyet köleliğinden kurtaracak rahmetini ümit ederek bu sözlerle kendimi kınamaktayım.
Allah’ım, işte boynum; günahların kölesi olmuş! O halde, Hazreti Muhammed ve âline salat eyle ve (günahlarımı) affederek beni bu kölelikten kurtar! Ve işte sırtım; hataların ağırlığı altında ezilmiş! O halde, Hazreti Muhammed ve âline salat eyle ve lütf-u kereminle yükümü hafiflet!
İlahi, eğer gözkapaklarım dökülene kadar sana yalvarıp ağlasam; sesim tıkanana kadar feryat etsem; ayaklarım şişene kadar sana ibadet etmeye dursam; belkemiğim yerinden ayrılana kadar sana rüku etsem; gözlerim çanaklarından çıkana kadar sana secde etsem; ömrüm boyu yerin toprağını yesem; hayatımın sonuna kadar kül suyu içsem; bu arada dilim tutulana kadar seni ansam ve utancımdan başımı göğe doğru kaldırmasam; bütün bunlarla, tek bir günahımın bile affını hakketmiş olmam. Eğer mağfiretini hakkettiğim zaman beni bağışlıyorsan, affına layık görüldüğüm zaman beni affediyorsan, bu kesinlikle hakkederek kazandığım, layık olarak hakkettiğim bir şey değildir. Çünkü ben, sana ilk karşı gelişimde zaten cehennemi hakketmiştim. Onun için eğer beni cezalandırsan, katiyen bana zulmetmiş olmazsın. Ama yine de sen, ey Rabbim, rahmetinle beni kuşatıp günahlarımı açığa vurarak beni rüsvay etmiyorsun; kereminle bana fırsat tanıyıp beni hemen cezalandırmıyorsun ve lütfunla bana yumuşak davranıp nimetlerini elimden almıyor, ihsanını bulandırmıyorsun. O halde (ey Rabbim), uzun bir süredir ağlayıp sızlamama, çaresizliğimin had safhaya ulaşmasına ve durumumun vahametine bakarak bana acı!
Allah’ım, Hazreti Muhammed ve âline salat eyle ve beni günahlardan koru; itaatine muvaffak kıl; (sana doğru) güzel bir dönüşü bana nasip eyle; tövbeyle beni temizle; özel korumanla beni destekle; sağlıkla işlerimi düzene koy; mağfiretinin tadını bana tattır; beni affının özgürü, rahmetinin azatlısı kıl; benim için gazabından güvencede olduğumu yaz; ahiretten önce dünyada bunun müjdesini bana ver; bu müjdenin alametini, belirtisini bana tanıt, bildir. Hiç kuşku yok, bunlar, senin geniş rahmetini daraltamaz; sonsuz kudretini aşamaz; hilmine galip gelemez ve ayetlerinin kılavuzluk ettiği bol bağışlarını zorlayamaz. Çünkü sen, hiç kuşkusuz, dilediğini yapar; irade ettiğini hükmedersin. Sen her şeye kadirsin.
İmam Ali (Zeyn'ül-Abidin) bin Hüseyin bin Ali (ve Fatıma) bin Resulullah'ın Sahife-i Seccadiye isimli dua kitabından
http://duadostlugu.com/dualar/topic/596?replies=2
buraya da bekleriz.
Bol bol okudum kardeşim için rahat olsun,Allah tüm dualarımızı kabul etsin,tez zamanda dileklerine hacetlerine muradlarına kavuşmayı nasip etsin
agzina ellerine ve yüregine saglik DILARA. Salât-ı Tefriciye yazmissin. Okuma adabi ne demek oluyor? Birde 4444 kez bir defada mi okunmali? Bugün bi soru sormustum ama cevap gelmedi. Acaba okunmus su yüzüme iyi gelirmi?
DERIN seninde agzina ve yüregine saglik. Dilerim Allah hepimizin dualarini kabul eder.
Acaba korkuma karsi yapabilecegim baska bisey varmi? yada baska dualar? Sizlerinde tanidigi, ayni sorunu ceken insanlar varmi? Peki onlar neler yapiyorlar?18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.