selam dua dostları çokdandır aranızda değildim hepinizi çok özledim inşallah bundan sonra tekrar bir arada olacağız rabbim izin verirse tabi ...
benim anlamını bilemediğim bazı kelimeler var bilen arkadaşlarım yada büyüklerim bana yanıt verirlerse çok sevinirim ...şimdiden allah razı olsun
-esfeli safi ?
-fisaret?
-mutedil?
-istidat?
-inkişaf?
-muvakkat?
bana bunları açıklaya bilirseniz çok sevinirim dostlarım ....
anlamlarını bilen varmı ?
(15 mesaj) (4 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
kimse bilmiyor galiba? :(
18 yıl önce gönderildi # -
deryacım ben metin önce selamlarımı iletirim.. sonra üzgünüm ama bendebunların anlamlarını bilmiyorum
sağollasın metin kardeş en azından birileri yanıt verdi allah razı olsun senden inşallah bilen birileri çıkar karşıma ....
yazdiklarin turkce kokenlimi arapca kokenlimi?esfeli safilin;tin suresinde geciyor.ve bu kanuda az cok bilgim varda ama buyuklerimiz yardim etse daha iyi olur,nede olsa onlar bizden daha iyi biliyorlar.
sarım arapça kökenli ama bende bilemiyorum tabi öğrenmek istiyorum ...
peki tammi yazmissin?mumkunse yazilislarini tam yaz sana daha kolay yardim edebilirim.
bi esfeli safi nin yazılışından emin değilim ama gerisi aynen okuduğunuz gibi ....
1 .mutedil:Ilımlı:
"O, tarafsızlığın mutedil duygularından ziyade taraftarlığın şiddetli hırslarından zevk alırdı."- A. Ş. Hisar.
2 . coğrafya Ilıman.
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE
(anlamini buradan cikardim)18 yıl önce gönderildi # -
muvakkat:Geçici:
"Her muvakkat memuriyet odası gibi sade ve dağınık döşemeli bir yere girdiler."- P. Safa.
ayni adresten aldim.18 yıl önce gönderildi # -
istidat:
1 .Yaradılıştan gelen veya sonradan edinilmiş yetenek:
"Her bulunduğu yerin hâkim ve sahibi kesilmek istidadında bir erkekti."- R. N. Güntekin.
2 . Yeteneği olan kimse:
"Belki de büyük bir istidat düşmüştü elimize..."- T. Buğra.18 yıl önce gönderildi # -
esfeli safilinde benim bildigim:asagilarin asgisi.istersen tin suresine bakabilirsin.
allah razı olsun verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim hakkını helal et ve benden size 41 adet besmele rabbim her işini hayr etsin
esfeli safi ?aslı esfeli safilin,anlamı aşağıların en aşağısı
-fisaret?aslı firaset,anlamı, uyanıklık,anlayış,keskin görüşlülük
-mutedil?ılımlı,
-istidat?yetenek
-inkişaf?gelişme,aydınlanma
-muvakkat?sınırlı,vakitli,belirli zamanlara has olan
selam ve duaile...18 yıl önce gönderildi # -
helal olsun kardesim.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.