S.A. DOSTLAR SİTENİZE VE DUALARINIZA ORTAK OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM.DUALARIN GÜCÜNE SONSUZ GÜVENİM VAR .LÜTFEN DUALARINIZDA BENİ DE UNUTMAYIN.ÇOKKK BUNALDIĞIM BİR DÖNEMDEYİM VE ÇIKMAZDA HİSSEDİYORUM KENDİMİ. SEVİP DE SEVİLDİĞİME İNANDIĞIM NEDENİNİ BİLMEDEN YAŞADIĞIM BİR AYRILIĞIN DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUM.BİRLİKTE YAŞLANMAYA SÖZ VERDİĞİMİZ HALDE YALNIZ KALMAK ANCAK DUALARLA HERGÜN BU AYRILIĞIN BİTECEĞİNE İNANARAK YAŞAMAK ÇOKK ZOR . BİR AN ÖNCE BANA DÖNMESİ İÇİN SİZLERDEN ÇOKK ÇOKK DUALARINIZI BEKLİYORUM.LÜTFEN BENİ DE DUALARINIZA ORTAK EDİN.
GERİ DÖNMESİ İÇİN LÜTFEN DUA EDİN
(37 mesaj) (26 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
ALLAH hakkında hayırlısını nasip etsin kalbini ferah tut dua dostum bol bol dua et bizim dualarımız tüm inanlar için
18 yıl önce gönderildi # -
SELAM DİLEK KARDEŞ ALLAH SENDEN RAZI OLSUN .ÖYLE SEVİNDİM Kİ MSJ .ALLAH DA SENİ SEVİNDİRSİN
amin kardeşim RABBİM hepimizin gönlündeki muradını versin bizleri bağışlasın ve hakkımızda iyi olan neyse onu nasip etsin
3ihlas 1fatiha okudum Allah dileklerine hacetlerine muradlarına tez zamanda kavuşmayı nasip etsin nessu kardeşim..
Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arsil-azîm
("Allâh bana kâfidir. Ondan baska ibâdet edilecek hiç bir ilâh yoktur.
Ona dayandim, o'na güvendim. O ars-i azîmin (büyük arsin) sahibidir.")
sabah akşam 7 şer kez oku canım kardeşim..ben senin için yedi defa okudum şimdi. bol bol Rabbimizin "Vedud" ismini zikret.Ya Rabbi kardeşimin gönlünde olanı hakkında hayırlı kıl ve nasip et.. Ona ve onun durumunda olan bütün kardeşlerime hepimize gönlümüzün muradını ver. Senin rızan olmadan hiç birşey gerçekleşmez, Sen ol emeden hiç bir dileğimiz olmaz. Ey merhametlilerin en merhametlisi habibin Hz. Muhammed s.a.v. efendimiz hürmeti için,duamızı kabul buyur..
Şüphesizki sen herşeye Kadirsin, Senin gücün herşeye yeter, Senin hiç birşeye ihtiyacın yok, ama biz Sana muhtacız Ya rabbi..Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim amin amin amin Ya rabbel arşıl azim..18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.BENDE HER GECE SİZLER İÇİN DUA EDECEĞİM.
bugun eski nişanlımla görüsmeye gidecegim dün cok dua ettim insallah insallah barısırız mutlu olurum allahım insallah tüm sevenler kavussun sen bizlere yardım et yarabbi amin tüm kalbimle sizlerinde muradlarınıza ermenizi istiyorum allah dualarınızı kabul etsin benim belli degil ama allah büyük insallah hepimize mutluluk kapıları acılır amin.
İNŞALLAH SEN DE EN KISA ZAMANDA SEVDİĞİNE KAVUŞURSUN.DUALARIM SENİNLE KARDEŞİM
ALLAH RAZI OLSUN ALLAH GÖNLÜNE DÜSENİ HAYIRLI VE MUTLU SEKİLDE SANA NASİP ETSİN AMİN.
hayırlısıysa hakkınızda rabbim sevdiginize kavuştursun inşallah. bütün sevenlari sizide
Allah kavustursun,inşaallah sana doner.sevildiğine eminsen dönecektir.kimse kolay kolay vazgeçmez sevdiğinden,çok farklı nedenler yoksa tabi.Allah hakkında hayırlısını nasip etsın.yüzün,gönlün gülsün inşaallah.
nessu kardeş Allah yardımcın olsun,Rabbim tez zamanda gönlündeki muradını hayırlısıyla versin,yüzünü güldürsün inşallah amin amin amin...
10ihlas 3fatiha okudum Allah kalbine göre versin kardeşim
s.a yeni girdim bu siteye askimin geriye dönüsü icin dua bekliyorum hatice cümen Allaha emanet
olun tüm dualariniz kabul olsun aminnnnnnnn18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH GÖNLÜNÜZÜN MURADINI HAYIRLI Bİ ŞEKİLDE VERSİN İNSALLAH AMİN AMİN AMİN
Allah'tan İttika-2
“Allah kendisinden ittika edeni darlıktan bolluğa çıkarır.”
İnsan iki şekilde darlık, iki şekilde genişlik yaşar. Birincisi maddî darlık, manevî darlık; ikincisi maddî genişlik, manevî genişlik. Maddî genişlik ve darlık malum para ile ilgilidir.
Bakarsınız ki bir insan günlük yiyeceğini-giyeceğini bulamayacak kadar sıkıntı içerisindedir. Buna rağmen Allahu Teâlâ ona, az şeyle kanaat etme duygusu verir, elde ettiği az şeyi bereketlendirir. Ve dolayısı ile ona az bir malla rahat bir hayat yaşatır. Nasıl yaşatır?
1. Kanaat verir.
2. Kazancına bereket verir.
Bir diğer insan çok kazanır, çok mal mülk içerisindedir. Fakat darlık içindedir. Nasıl darlık içinde olur? Haram helal hudutlarına dikkat etmezse, faizle iştigal ederse, neticede o kişi bolluk içinde darlık yaşar. Allah Teâlâ kanaati olmadığı için bu kadar bolluk içinde o kişiyi fakir olma duygusuna sahip kılar. Hep kendisinden yukarıdakilere bakar. “Filan şu kadar zengin, falanın şu kadar malı mülkü var. Benim malım ise çok az” der ve mal biriktirmek için hırslandıkça hırslanır. Kendisinden kanaat hissi tamamen alınır. Malı mülkü vardır ama sanki fakir gibi, mala ihtiyacı olan adam gibidir. Durmadan daha fazlasını ister ve kendini mânen helak eder. Dünyadaki cennet demek olan huzuru bulamaz. Ahirette de kaybedenlerden olur.
Veyahut da ona öyle hastalıklar verir ki malın içinde gark olur ama yiyemez, içemez. Et yiyemez, meyve yiyemez, sebze yiyemez. Kendisine birçok diyetler verilmiştir, çavdar ekmeği yer, arpa ekmeği yer. Böylece bolluk içinde darlık verir.
Veya çok para kazanır da Allahu Teâlâ onun bereketini kaldırır. Takva üzere olmazsa, Allah'tan korkmazsa, helal ve haram hudutlarına riayet etmezse onu böyle yapar.
Bir de manevî darlık ve manevî bolluk vardır. İşte ona gönül zenginliği diyoruz. Kanaat. İnsan öyle ki gün bulur gün yer de hiç şikâyeti olmaz.
“Ya Rabbi bana bu kadar nimet verdin. Elhamdülillah! Gün bulup gün yesem de kimseye muhtaç olmuyorum. Bana sıhhat vermişsin, afiyet vermişsin, çoluğumun çocuğumun rızkını bir hamal olarak olsa da kazanma lütfu veriyorsun” der. Bulunduğu hâle razı olarak daimi bir şükür içerisinde olur ki Allah kalbine bir genişlik verir. İşte manevî zenginlik budur. O kişi ailesi ile öyle bir huzur hâli yaşar ki, akşam sofralarına koydukları bir dilim ekmek, bir tas çorba mutlu bir hayat yaşamalarına yeter.
Ama öbürlerinin aile hayatı bozuktur. Oğlan bir tarafta, kız başka bir taraftadır. Hanım şöyle düşünür, beyi böyle düşünür. Yani darmadağınık bir aile hayatıdır. Sanki orası bir aile yuvası değil, bir oteldir. Sanki birer günlüğüne müşteriler oraya gelmişler, birkaç günlüğüne bir çatı altında kalmaya mahkûm olmuşlar gibi. Böyle bir hayattadırlar. Saraylar dar gelir. Ama gönlü zengin olan, kanaat sahibi olan, malını bu kanaatinden dolayı bereketlendiren insan ise dünya genişliğinde bir hayat yaşar. İşte bir insan takva sahibi olur, “ve men yettegillah” sırrına ererse böyle olur “ve Allah onu cehennemden cennete ulaştıracak yolları da gösterir, kolaylaştırır.”
Ebu Zer radıyallahu anh Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemden şöyle bir hadis rivayet ediyor:
“Ben bir ayet biliyorum ki, eğer insanlar o ayeti almış ve onunla amel etmiş olsalar, onu iyi tefekkür edip, onu iyi tezekkür edip mucibince amel etseler onlara kâfi gelirdi. Sonra şu ayet-i kerimeyi okuyor: “Kim ki Allah’tan gerçek manada ittika ederse Allah da ona bir çıkış, kurtuluş yolu lutfeder ve ona hiç beklemediği, hesap etmediği yerlerden rızık ihsan eder.”
Bu ayet-i kerimenin nüzul sebebi Tefsir-i Kurtubi’de şöyle anlatılıyor:
“İbn-i Abbas ve Cabir b. Abdullah’tan radıyallahu anhümden rivayet olunduğuna göre bu ayet Avf ibni Malik Eşcaî radıyallahu anh hakkında nazil olmuştur.
İbni Abbas’ın rivayetine göre, Avf ibni Malik Eşcai, Nebi sallallahu aleyhi ve selleme geliyor ve diyor ki; “Ya Rasulallah! Benim oğlumu düşman esir etti. Oğlumun annesi ise durmadan ağlıyor.”
Cabir b. Abdullah’tan gelen rivayete göre ise, “müşrikler onun oğlunu esir ediyorlar, oğlu sağ-salimmiş. Avf bin Malik Eşcai radıyallahu anh (kendisi de fakir sahabelerden) Rasulullah sallallahu aleyhi ve selleme geliyor, kendisine fakirlik ve sıkıntının isabet ettiğini, oğlunun düşman tarafından esir alındığını ve çocuğun annesinin bundan çok büyük bir sıkıntı duyduğunu anlatıyor ve diyor ki; “Ya Rasulallah! Bana ne emredersin? ”
Buradaki şu ifadelere, gerek anneler, gerek babalar çok dikkat etsinler. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin emrini çocukları düşman tarafından esir edilmiş bir anne ve baba nasıl karşılıyor. “Bana ne emredersin ya Rasulallah!” diye sorunca Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyuruyor ki: “Allah’tan kork. (Sakın ha bağırıp çağırma, isyan, tuğyana varan şekilde laflar eyleme) sabret. Sana ve hanımına “la havle ve la kuvvete illa billâh(Allah’tan başka güç kuvvet sahibi hiç kimse yoktur.)” cümlesini çok okumanızı tavsiye ediyorum.”
Kendisini güçlü, muktedir görenler, gerçekten güç sahibi iseler haydi bakalım ölmeyiversinler, hastalanmayıversinler, kucaklarındaki canparelerini, evlatlarını ölmek üzere iken geri hayata döndersinler. Yapamazlar, edemezler. Onlardaki güç, iktidar izafîdir. Gerçek güç sahibi, gerçek kudret sahibi, kadir-i mutlak olan Allahu Teâlâ’dır. Allah onlara belirli bir zaman imtihan için biraz güç vermiştir. O kadar!
Başımıza bir bela veya musibet geldiği zaman Efendimizin tavsiyeleri doğrultusunda önce Allah’tan takva sahibi olmayı dileyeceğiz. İttikaya ereceğiz. İkincisi; bela ve musibetler karşısında sabırlı olacağız.
Başımıza bu tür durumlar geldiğinde, bir haksızlığa veya bir musibete uğradımız zaman, “La havle vela kuvvete illa billah” cümlesini çok söyleyeceğiz.
Avf bin Malik radıyallahu anh hanımının yanına dönüyor ve hanımına ne yaptığını, Rasulullah’ın neleri emrettiğini anlatıyor.
Bakınız hanımı ne diyor:
“Bize emrettiği şey ne güzel.”
Bir çaresini bulalım, oraya askerler gönderelim, senin çocuğunu çıkaralım demesi gerekirken neden böyle söylüyorlar diye itiraz etmiyor. Madem Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem bize:
1. Allah’tan korkmamızı
2. Sabırlı olmamızı
3. La havle vela kuvvete illa billâh, dememizi emretti, ne güzel diyor.
İşte iman, teslimiyet ve itaat böyle olur. Allah Rasulü sallallahu aleyhi ve sellemin emrinin üzerine herhangi bir yorum yapmamışlar, “böyle demişse en güzeli budur.” demişler.
Biz de müslümanlar olarak, Allah celle celaluhun gerek Kur’an’da buyurdukları karşısında, gerek Rasulullah’ın sünnet-i seniyyesi karşısında ancak ve ancak bu sahabeler gibi davranmamız gerekir. O zaman gerçek müslüman oluruz, o zaman gerçek takva sahibi oluruz, o zaman amellerimiz makbul olur. Ne buyuruyorsa amenna ve saddakna demekle karşı karşıyayız. Yani, iman ettik tasdik ettik deyip kabullenmeliyiz. Bin dereden su getirerek, bütün cehaletimize rağmen, nefsimize uygun yorumlar yaparak ortamı sulandırmaya çalışmamalıyız.
İşte biz de, büyüklerimiz Kur’an ve sünnetin doğrultusunda, Allah’a isyan olmayan hususlarda emir verdikleri zaman, hiçbir yorum yapmadan şöyle mi, böyle mi demeden amenna ve saddekna dememiz lazım. Kendi nefsî çıkarlarına göre yorum yapanlar neticede helak olup gidenlerdir. Onların, geçmişte bu gibi hâlini okuyoruz, zamanımızdaki bu gibilerin hâlini de görüyoruz. Göremediklerimizi de bundan sonra göreceğiz.
“Âlemlerin efendisinin buyruğu ne güzel” diyor kadın sahabi ve ikisi bunu yapmaya devam ediyorlar. Yani Allah Rasulü âlemlerin efendisinin emrettikleri şeyi yapmaya devam ediyorlar. Takva üzere yaşamaya, başlarına gelen bu musibete sabretmeye, “la havle vela kuvvete illa billâh” demeye gayret ediyorlar.
Bunun üzerine lütfu ilahi ile, Avf ibn-i Malik Eşcai radıyallahu anhın oğlunu esir alan kişiler bir an gaflete düşüyorlar. Muhafızı olan kişi ya uyuyup dalıyor, ya başka şeylerle meşgul oluyor. Bu gafletten faydalanan Salim bin Avf radıyallahu anhüma kendini esir edenlere ait 4000 koyunu da alarak, Allahu Teâlâ’nın lütfu ve ihsanıyla, Medine’ye, evine ulaşıyor.
Çünkü anne ve baba “la havle ve la kuvvete illa billahi, Allah’tan başka güç ve kuvvet sahibi kimse yoktur” Zikrine devam ettiler. Allah’a bu musibetten dolayı isyan etmediler. Bilakis sabrettiler. Takva sahibi oldular. Allahu Teâlâ onlara öyle bir lütuf yaptı. 4000 koyunu da sürüp geldi. İşte ayet-i kerime bunun üzerine nazil oldu.
Avf ibn-i Malik Eşcai radıyallahu anh fakir bir sahabi, geçim sıkıntısı içinde, oğlu esir düşmüş, sıkıntı üzerine sıkıntı... Ama o şükretti, sabretti.
Kendisi ve hanımı Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin tavsiyesine tam iman ettiler, kabullendiler, madem Rasulullah buyuruyor, ne güzel buyurdu deyip yerine getirdiler. Neticede Allah onlara 4000 koyunla birlikte oğullarını da geri çevirdi. Rasulullah bu olayı duyunca “düşmandan alınan bu 4000 koyun size ve oğlunuza ait” dedi. Böylece hem oğullarına kavuştular, hem de fakru zaruretten kurtuldular. İşte “min haysu la yahtesib” sırrı tecelli etti. Allah, hiç beklemedikleri bir yerden onları rızıklandırdı ve zengin etti.
Biz yeter ki Allah’a, peygambere tam teslim olalım, takva üzere yaşayalım. Allahu Teâlâ bize ne ikramlarda ve ihsanlarda bulunur.
Bugün Türkiye’de ve dünyada müslümanların başına gelen maddî, manevî sıkıntılardan, özellikle maddî krizin ötesinde yaşanılan manevî krizlerden çıkış yolu takvadır. Allah’tan ittika etmek, tam manada takva sahibi olmak, başımıza gelen musibetlere sabretmek, “la havle ve la kuvvete illa billâh” duasına devam etmek ve burada gücümüz neye yetiyorsa onu yapmaktır. Böyle bir teslimiyetin neticesinde Allahu Teâlâ bizlere çıkış yolu ihsan ve ikram edecektir.
ÇOKK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM.BEN DE DUALARIMDA SİZİ UNUTMAYACAĞIM.
RABBİM GÖNLÜNE GÖRE VERSİN İNŞALLAH....
RABBIM EGER HAYIRLISI ISE GONLUNDEKI MURADI YASAMAYI NASİP ETSİN ARKADASIM
ALLAH O KADAR BÜYÜK Kİ BU DUALARIMIZIN HÜRMETİ İÇİN SEVENLERİ KAVUŞTURSUN.TEZ VAKİT YUVA KURMASINI HASİP ETSİN İNŞALLAH
ALLAH TÜM SEVENLERİ KAVUŞTURSUN.AMİN
Allah sıkıntını üzüntünü kederini sevince dönüştürsün.. amin...aynı durum benim başımda da var seni çok iyi anlıyorum, Allah a sığın sabrın bol olsun..
Allah tüm sevenleri kavuştursun inşallah
Allah tüm sevenleri birbirine hayırlı kılsın ve kavuştursun inşallah.
Allah dileklerine hacetlerine muradlarına tez zamanda kavuşmayı nasip etsin
amin amin amin içindede benide katsın dilerim gönlümüze göre versin
Allah sana sabır versin bu acıyı çeken herkese Allah'tan sabırlar diliyorum
sevgili kardesim bende ayni durumdayim. rabbimden hergün bana dönmesi icin dua ediyorum. sana tavsiyem zorda olsa sabir etmem.
rabbim yar ve yardimcin olsun... biran önce seninde tüm ayrilik acisi cekenlerinde sevdiklerine kavusmasini nasip eder ins. yüce rabbim (ÀMIN)
ALLAHIM TÜM AYRILANLARI HAYIRLIYSA TEKRAR BİRLEŞTİRSİN AMİNNNN
18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.