Gözlerine Sürme Çekmesi
Peygamber Efendimiz, hıfzısıhha dediğimiz koruyucu hekimliğe son derece önem verirlerdi: Saçlarını yağlaması, dişlerini misvakla temizlemesi, gözüne sürme çekmesi, suyu dinlene dinlene içmesi, fazla kireçli ve kalitesiz suları içmeyip Medîne dışındaki pınar ve kuyulardan içme suyu getirtmesi, yediği gıdaların vücut ihtiyaçlarına göre ayarlanması ve daha pek çok tatbîkatı, hep sıhhati korumak için almış olduğu tedbîrlerdendi.
Hz. Peygamber, sürmeyi, gece yatacağı zaman kullanırlardı. Yatmadan önce, üç def'a sağ gözlerine, üç def'a sol gözlerine çekerler; ondan sonra yataklarına girerlerdi. Gerek sürmeyi kullanma zamanı, gerek sürmenin faydalarına dâir bilgilerden, sürmenin, süslenmek için değil, gözün sıhhatini korumak için kullanıldığı anlaşılıyor.
kaynak:http://askdergahi.com/makale/news/74.html
Dostlarım,gözlerim son 6 aydır çok rahatsızdı,doktorun söylediğine göre çok ağlamaktan ve oğuşturmaktan damarlarım tahriş olmuş..Gözlük verdi kullanmaya başladım,çeşitli damlalar...ama birtürlü sol gözümün acısından duramıyordum ve her ağladığımda canım çok yanıyodu.Sonra tesadüf eseri Sevgili Peygamberimiz Muhammed mustafa(S.A.V) efendimizin gözlerine şifa için sürme çektiğini öğrendim,2 haftadır abdest aldıktan sora ve yatarken sürme çekmeye başladım ve 3-4 gündür zerre kadar acı hissetmiyorum gözlerimde!!!
sizlerde en azından gece yatarken sürünki gözleriniz hasta olmasın.Hem bir sünnet daha yapmış oluruz.