Konu : Küsüşmek
Ravi : Ebu Eyyüb
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildir. Yani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirir. Bu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selam verendir."
HadisNo:3424
Konu:Küsüşmek
Ravi:Ebu Hüreyre
Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir müminin diğer bir mümine üç günden fazla küsmesi helal olmaz. Üzerinden üç gün geçince, ona kavuşup selam versin. Eğer o selama mukabele öderse ecirde her ikisi de ortaktır. Mukabele etmezse günah onda kalmıştır." (Bir diğer rivayette şöyle buyrulmuştur: "Kim üç günden fazla küs kalır ve ölürse cehenneme girer.")
HadisNo:3425
Konu:Küsüşmek
Ravi:Ebu Hıraş es-Sülemi
Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim kardeşine bir yıl küserse, bu tıpkı kanını dökmek gibidir."
HadisNo:3426
Ravi: Ebu Hüreyre
Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ameller her perşembe ve pazartesi günü arzedilir. Aziz ve Celil olan Allah o gün, Allaha hiçbir şirk koşmayan kulun günahını affeder. Bundan sadece kardeşiyle arasında düşmanlık olanı istisna eder, (onu affetmez) ve der ki: \"Bu ikisini barışıncaya kadar terkedin.\"
HadisNo:3427
Konu:Küsüşmek
Ravi:Aişe
Hadis:Safiyye Bintu Huyeyyin devesi hastalandı. Zeyneb Bintu Cahşın yanında fazla deve vardı. Resulullah (sav) ona: \"Safiyyeye bir deve ver!" buyurdu. Zeyneb: "Ben bu yahudi kızına deve mi verecek mişim?" diyerek (red cevabı verdi). Resulullah (sav) ona kızıp, Zilhicce ve Muharrem ayları ile Safer ayının bir kısmı boyunca küstü.
HadisNo: 3428