arkadaşlar sizce evlilik kader midir
kader ve evlilik
(42 mesaj) (12 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
arkadaşlar ben de tüm inannlar gibi tüm müslümanlar gibi kadere sonsuz inanıyrm...ama yeterince bilgim de yok...nessu aslında sorunu şöyle düzeltelm sevgili kardşm..evlilik kesinlikle kaderdir ama kaderi etkileyen şeyler nelerdir arkadaşlar.yani şunu biliyrzki insan doğduğunda ölüm vakti ve evlilik vakti yazılır ...ama biz neyi nekadar yaparsan ne değişir..ya dabizim burdaki yazılan kaderdeki rolumz ne...bende evlilik isteyen hayırlı bir eş arayan ve şuana kadar ısrarla aramama rağmen bulamayanlardanm...ne yapmamız gerek..hala cabalamaya devam etmemiz mi yoksa kadere bırakmak mı...biraz karışık oldu ama ..
18 yıl önce gönderildi # -
Bencede evlilik kader.Kaan abi insallah hayırlı bir eş bulursun dua ediyourm senin için.Rabbim duanı kabul etsin insallah hayırlısıyla.Amin
18 yıl önce gönderildi #
-
S.A.;evlilik kadre mi ,nasip mi ,kısmet mi hala çözmüş değilim.çevreme bakıyorum dinle alakası olmayan kişiler o kadar iyi evlilikler yapıyolar ki şaşırıp kalıyorum.Acaba nerde hata yapıyorum dediğim çok olmuştur.Çok dua ediyorum olmayınca olmuyo işte galiba dua etmesini doğru bilmiyorum...Herşeye sahibim eş dışında galiba herşey dört dörtlük olmuyo,mutsuzum ,üzgünüm...
Yarabbim burda bulunan tüm kardeşlerime ve bana hayırlı eş nasip,Herşeyi bilen sensin hayırlı olan kimse onu bize nasip et Rabbim.Amin Amin Amin18 yıl önce gönderildi # -
yakamoz kardşm erkeksin sanırım kardşm...eger erkeksen senle tamamen aynı durumdayım..evlilki kader tabi..buna kalpten inanıyrzz..bendesenin gibiyim hayatta rabbim maddi manevi herşeyi verdi..cok iyibir işim sıkıntısız güclü bir maddiyatım iyi bir ailem vra..ama ilişkilrmde hep darbe yedim hep aradğım insanı bulduğum dediğim anda tertedildim...demeki kaderim değil dedim..hala arıyrm dularla artık aradığım insanı rabbim karşıma cıkarsın diye...dualara devam etmek lazım kardş,,,sende 1281 defa ya gaffur tesbihini cek kardşm 99 gün byounca hergün 1281 defa cok tesirli burda bircok kardşmiz yapmiş...bende 20. gündeyim devam ediyrm karşıma kalpten seveceğim allah korkusu olan allahtan korkan kuldan utanan kalbi güzel ruhu güzel kendi güzel birihi bulmak icin yalvarıyrm rabbime ..sende yalvar..ben ankaradym ya sen..yakamoz yaşın kac bu arada kardşm ben 28
Herke S.a Arkadaşlar Dua Konusunda Özellikle birşeyiistiyorsanız kalbinizi öncelikle Zikirle Temizleyin sonra inanın Allah Kapılar açıyo (Kaan arkadaşım sende öyle yap:)
BENCE KADERRRR BU, EVLİLİK İŞİNİ ALLAH YAPIYOR. ÇOK İSTİYENLER GELENLER BİLE BOŞ, BEĞENİP BEĞENMEKDE BOŞ. RABBİM VAKİT SAATLERİMİZ DOLMUŞ EYLESİN HAYIRLI EŞ ÇIKARSIN AMİN
TAKDİR İ İLAHİ.Rabbimizin yazısı.Allahım bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine işinde,eşinde,aşında ,ölümünde ,ömüründe ,amelinde hayırlısını versin cümle iman edenlerle beraber hepimize inşallah.Amin.
AMİN AMİN
Evlilik kader midir?
Kader, Allah'ın olmuş ve olacak her şeyi bilmesidir. Bu açıdan insanların iradesini ilgilendiren konularda insan iradesine bırakılmıştır.
Kaderi ikiye ayırabiliriz: ızdırari kader, ihtiyari kader.
"Izdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.
İkinci kısım kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir. Sizin sorduğunuz soruda bu alanda müzakere edilmektedir. Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah’ta sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Sizde bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Alah’ın alacağınız eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz’i irade dediğimiz insanın sorumluluk sınırlarıdır.
Evlilik de irademize bağlı olan ihtiyari kader kısmındandır. Yani insan kimi ister, kimle evlenirse o kaderi olur.
Başta evlilik olmak üzere, irademizle tercih etiğimiz her şey ihtiyari kader dahilindedir, kader Allahın ilmidir. Allahın ilminin dışı yoktur ki; ona girmeyen bir şey olsun. mutlak kaderden maksadınız; insan iradesi karışmadan Allah kimi belirlemişse, bizde bilmecburiye gidip onunla evlenmek zorundayız, şeklinde algılıyorsanız. bu yaklaşım doğru değildir. Zira Resulullah; evlenecek kişilerin dikkat etmesi gereken hususları bir bir saymaktadır. eş adaylarında aranması gereken vesıflar, açık bir şekilde ifade edilmektedir.
Bizim de bunlara dikkat etmemiz lazım; Eğer evleneceğimğiz kişi, bizim tercihimiz hesaba katılmadan daha önce belirlenmiş ise, neden Allah resulu bu şartlara riayet etmemizi istesin.; Demek tercihi biz yaparız, Allah ta nasip ederse evlilik tahakkuk eder. ama Allah nasip etmezse ne yaparsak yapalım, evlilik tahakkuk etmeyecektikr.
ALINTIDIR18 yıl önce gönderildi # -
Evlilik Kader midir?
Zira kader, Allah'ın ilminin bir unvanıdır. Evliliğin kader olmaması için, Allah'ın evlenen o iki kişiden habersiz olması gerekir. Bu ise ilmi her şeyi, her mekanı ve her zamanı kuşatan Allah hakkında düşünülemez. O halde sorumuzun cevabı, "evlenmek elbette kaderdir." olacaktır.
Ancak burada iki farklı durum söz konusu olabilir:
1- Allah, ezeli ilmi ile evlenecek kadın ve erkeğin, kendi cüzi iradelerini kullanarak birbirleriyle evlenmek isteyeceklerini bilmiş ve zamanı geldiğinde onların bu arzularını külli iradesiyle yaratacak olduğundan dolayı, ezelde kader defterlerine birbirleriyle evleneceklerini yazmıştır.İlim maluma tabidir kaidesiyle Bu yazı onların arzu ve iradelerine tabidir.Yani kader defterinde şunlar birbiriyle evlensin değil şunlar birbiriyle evlenecek diye yazılmıştır.Elbette böyle bir yazı insanı zorlayıcı değildir.
2- Bazen de, ya bir şükür, yada sabırla imtihan olmaları için, kulun cüz-i iradesi karışmaksızın, Allah iki kişiyi karşılaştırır ve onları birbirleriyle evlendirir. Eğer bu evlilik güzel bir evlilik olmuşsa, bu, kadın ve erkekten şükrün istenildiği bir nimettir. Eğer bu evlilik kötü bir evlilik olmuşsa, bu evlilik, sabrın istendiği bir imtihan olur. Erkek kadınla, kadında erkek ile imtihan edilir.
Demek ki, yapılan bütün evliliklerde kulların cüzi iradeleri esas alınmamaktadır.Başka bir ifadeyle;ihtiyâri fiillerden olan evlilik, bazen Iztırâri fiiller gibi kulun müdahalesi ve seçmesi olmaksızın meydana gelir. O halde şu hükümleri birer kaide olarak bilmeliyiz.
1- Eğer kul bir şeyin olmasını ister, ancak Allah onun olmasını murad etmezse, o fiil vücuda gelmez ve meydana çıkmaz. Eğer vücuda gelmeyen bu arzu, bir hayır ise, kul niyetinin mükafatını görür.
2- Eğer kul bir şeyin olmasını ister, Allah ta onun olmasını murad ederse, o fiil vücuda gelir ve yaratılır. Bu fiilin yaratılmasına kulun cüzi iradesi sebep olduğundan dolayı, kul bu fiilinden mesuldür. Hayırlı bir iş ise mükafat, kötü bir iş ise ceza görür.
3- Kulun hiçbir müdahalesi olmaksızın, sırf Allah'ın dilemesiyle yaratılan fiiller; Bu tür fiillerde kulun cüz-i iradesi işe karışmaz. Daha önce ifade ettiğimiz gibi şükürle veya sabırla imtihan olmaları için Allah onu icad eder.
İşte evlilik bazen ikinci gruba giren bir fiildir. Kulların cüzi iradelerini kullanmaları neticesinde Allah istediklerini yaratır.Bazen ise 3. gruba giren bir fiil olur. Allah kullarının iradelerini karıştırmaksızın onları birbirleriyle evlendirir. Ancak her iki durumda da evlilik kaderdir. Ve Allah'ın ezeli takdiridir.18 yıl önce gönderildi # -
arkadaşlar biraz uzun oldu ama neyse....kader bahsi biraz zor bir konudur.
:) :) :)18 yıl önce gönderildi # -
EEEE BEKLİYORUZ ARTIK ..... RABBİM VERECEK HAYIRLISINDAN HEPİMİZE İNŞALLAH...
Arkadaşlar DUA zamanı 24 Ocak Perşembeyi 25 Ocak Cumaya bağlayan gece saat 5 te Allah hepinizin dualarını k
abul etsin ederken bu arkadaşınzı da unutmayın Allah rızası için18 yıl önce gönderildi # -
s.a kaann kardeşim ben ablan sayılırım .Bak bu konuda sen benden daha şanslısın:)en azından erkeksin.o tesbihe Allahın izniyle bende başlıcam.Rabbim cümlemizin dualarını kabul eder inş.
ÖLÜMLE NİKAHIN GÜNÜ ŞAŞMAZ DERLER..HAKKIMIZA HAYIRLISI.
BENDE ANLAMIYOM BU KADERDEN.
KAFAM BASMIYOO..18 yıl önce gönderildi # -
allah tüm dua dostlarınnı kaderlerini güazel eyler işallh .rabbim dualarını ve dualarımı kabul etsin..hepimize güzel nasipler vversin işallah..
Kaan İnşş Allh Seninde Burdaki herkesinde ve benimde Gönlümüze göre ihsan eder İnşallahhhhhh
Tüm Herkesin Bilgisine .... Zikirlerimizde rakama takılmamamız gerekmiş rakam bidata giriyor..
zikirlerde rakama takılmamak nedemek acıklarmısın
ben sayıların sırlarına inanıyrm tabiki okuyalımda ne kadar olduğu önemli değil ama mesela neden 33 tesbih ya da 3 ihlas 7 ayetel kürsi ?
Bakın arkadaşlar bende önceden hep rakamlara takılırdım tefriciyede olsun diğer lerndede ama hiç bir hadiste peygamber efendimiz şu kadar okuyun şu olucak demiyo benimde bu konuda fazla bilgim yok ama araştırıyorum ve ehli olan hocalara arkadaşlara danışıyorum çoğunlukta peygamber efendimizin yapmadığı herşey bidattır diyorlar bununla ilgili bikaç hadisi şerif vardı bulup yazıcam size
Bu arada aklıma gelmişken kişi dua ediyorsa allah dilediği içindir ve kabul olunmucak duaya Allah devam şansı vermiyormuş:)bilginize
duaya Allah devam şansı vermiyormuş:)bilginize
bunu biraz daha acarmısın hazal kardşm..yani benim ayrıldğım kız arkadaşım icin ayrıldığm anda cokca dua ettim,canm cok yanmıştı amasonra iyiden iyiye ümidim azaldı ve duayı kestim unutmak icin dua etmeye başladım...ama nedense icimden birtürlü atamadğım icin şimdi yeni bir tesbihe başladım 21 gün boyunca bir dua ediyrm..aslında gelmesini geri dönmesini cok isityrm ama bir gercek de varki gelme dönme umudu yok gibi...yani başkası varhayatında falan filan..sence ne yapmayılım hazal18 yıl önce gönderildi # -
kabul olmamış gibi gözüken dualar mevcut veya gelecek sıkıntı belayı defedermiş
ben buna çoook inanıyorum ve böyle düşününce insan duası kabul olmamış gibi düşünmüyor biiznillah ...18 yıl önce gönderildi # -
Kaan Arkadaşım Allah bunun için öncelikle sabır verisn gerçektende gönül yarsaı en büyük acılardan biridir ..duaya Allah devam şansı vermiyormuş:)bilginize BUNUN AÇIKLAMASI DA senbu kızlasın ayrılıyosun bu ezelde zaten allah tarafından yazılmış belki gerçektende geri dönüşü yok ama mevla senin bekide barışmanı senin ediceğin duayada bağlamış olabilir sana tavsiyem belli bi süre hacet namazı kıl teheccüte kalk şöylede diyebilirsin hakkımda hayırlı olmayan ve kabul olmıcak duadan sana sığınırım diye
DUAYA İCÂBET
Dua edenin duasının neticesinin oluşması, “icâbet” diyerek anlatılır.
Dua noktasına gelebilmiş olanınız varsa eğer; o, kesinlikle duasına icâbet olunacağını bilsin!
İsmin işaret ettiği mânâyı idrâk etmişsen; zaten yaşamı da açılmıştır... Hissetmemişsen, isteğin taklidi istek ve duadır... Ki o zaman onu hissetmeye çalışmak gerek.
DUA’nın ısrarla devamına müsaade olunması, o duaya icâbet edileceğinin de göstergesidir. Zirâ, Allah, kabul etmeyeceği DUA’ya ısrarla devam şansı tanımaz.
Kişi, bir konudaki DUAsında ısrarlı değilse, o DUA’nın yerine gelme şansı da son derece düşüktür.
şimdi anlamadığım şu,birini istemek için dua yaparken zaten hayırlısı nı isteyerek yapıyoruz.ama evlilik için dua yaparken hayırlı biriyle evlenmenin nasip edilmesi için dua ediyoruz.en azından ben öyle ediyorum.şimdi benim evlenmemi Allah istemediği için mi dularım kabul olmuyo.ama ben devem ettiğime göre daha zamanı var galiba...saçmaladım galiba kusura bakmayın.Rabbim rızasına uygun dualarımızı kabul eder inşallah.
18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.