bu siteye dini nikaha bir alakasi olmayan gonul meselelerini yazmak be bunun uzerinde birilerine beddua etmek ne kadar dogru ve yerinde acikcasi emin degilim.
BU SITE DOGRU YERMI ACABA?
(12 mesaj) (9 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
sevgili dostum abim görüşünüze şahsi kanaatim katılıyorum
ama buradan dışalanırsa kim doğruyu öğretecek
ben hep şunu tekrarlarım kendime asla asla deme merve ...
çünkü kimin ne şartlarda bu hale geldiğini bilmiyoruz
eksiklerimizi hep birlikte tamamlayalım inşallah
eksik yönlerimizi öğretelim inşallah
hepimiz sadece Allah'a yönelelim inşallah
Allah katında kimin ne olduğunu bilmiyoruz
belki çok günah işlemiş biri tövbe eder ve bi amin demesi hepimizin dualarının kabulüne vesile olur
Rabbim mağfiret etsin hepimize inşallah
düşünceleriniz için Allah razı olsun
bi kusurum olduysa affola
selametle amin18 yıl önce gönderildi # -
cok haklisin mervecim aslinda. gidilecek baska kapimi var?? benim kendi eksikligim.. kendi bu kadar gunahim varken baskalarini yargilamak haddim olmamali. ama bana iyi bir ders verdin.. herkes hakkini helal etsin.. allah herkesin yardimcisi olsum
18 yıl önce gönderildi # -
Peygamberimiz (sav) buyurdular ki: “Kim Allah’a ahiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın çünkü böyle bir durumda üçüncüleri şeytandır.” Müslim.
Soru : İslamda aşk ve sevgi var mıdır? Sınırı ve yaşanması nasıl olabilir?
CEVAP : İslam baştan sona aşk ve sevgiden ibarettir. Öncelikle Allah aşkı ve sevgisi, Peygamber aşkı ve sevgisi, vatan ve millet aşk ve sevgisi, dini sınırlar içerisinde eş sevgisi…
Kadın erkek arasında meydana gelen sevgi ve aşklar daima evliliğe yönelik ve dini sınırlar içerisinde olmalıdır. Nikâh kıyılmadıkça seven kimseler sırf bu duygularından ötürü birbirlerine mahrem olmazlar.Mehmet Talu
--
Dostlarım eğer dinimize göre aşk, sevda nasıl olmalı gibi sorularınız varsa lütfen bunu araştırınız ve güvendiğiniz kaynaklardan bilgi edininiz.
Edindiğiniz bilgiler ışığında yazacağınız mesajlara yön verirseniz müteşşekkir kalırım.
Bundan bir süre önce bu konuda bende çekincelerimi belirtmiştim.Dostlarımızdan ricam bu hususa biraz daha özen göstermeleridir.
HAKLISINIZ SAYIN YÖNETİCİM.... :(
aynen yöneticimize katılıyorum.teşekkürler.
estağfirullah recayi abim ders vermek haddime mi sadece kendi görüşlerimdi bunun yanlışlığına hepimiz inanıyoruz elhamdülillah ve Allah muhafaza Allah muhafaz Rabbim şaşırtmasın ama sadece dışlanmasınlar demek istemiştim
ama yine de teşekkür ederim size =) Allah'a emanet ol18 yıl önce gönderildi # -
Hak aşığı Mevlâna Celâleddîn-i Rûmî, beşerî aşkın ilâhî aşka geçiş için bir merhale ve ilâhî aşka tahammül edecek kıvama erişmek için bir fırsat olduğunu Divân-ı Kebir’de şu örnekle anlatır:
“Gazi, alışsın, usta olsun da savaşsın diye önce oğlunun eline tahtadan yontulmuş bir kılıç verir.
İnsana âşık oluş da o tahta kılıca benzer, belâlara uğrayış sona erdi mi aşk, rahmet sahibi Tanrı’yadır artık.”
HER DERDİMİZİ HER ACIMIZI HER SEVİNCİMİZİ PAYLAŞMAKTAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR
NE ZAMAN Kİ BİRBİRİMİZİ UNUTURUZ O ZAMAN ÜMMET OLMAMIZINDA Bİ ANLAMI KALMAZ.MÜSLÜMAN DİĞER KARDEŞİNİN DERDİYLE DERTLENMELİ....18 yıl önce gönderildi # -
yöneticimize katılıyorum.ALLAH razı olsun.bunları uygulamayı idrak etmeyi nasip etsin ve ettirsin karşımıza çıkan kişilerede inşallah.dua ile...
Dostlarım bende forumdaki ne olur dua edin kavuşayım söyle olsun vs. gibi yazılara yazarken hayırlısı neyse rabbim onu nasip etsin yazıyorum. Çünkü vebalde kalıyor insan. Belki biz o şekilde dua edeceğiz. hakkında hayırlı olmayacak. Her zaman rabbimizden hayırlı olanı istemeliyiz. Bizi bizden daha iyi bilen o.
Bir yerde dinledim rabbim neyi çok istersek ve korkarsak onunla imtihan edermiş. Rabbim hepimize herşeyin hayırlısını nasip etsin. AMİN AMİN AMİN18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.