NAMAZI DOSDOĞRU KILMAYANLAR
Namazı savsaklayanlara ALLAH, beşi dünyada, üçü ölürken, üçü kabirde ve üçü de kabirden çıkarken olmak üzere on beş çeşit ceza verir.
Dünyadakiler şunlardır:
1- Ömrünün bereketi kaldırılır.
2- >Yüzünden "iyiler" siması silinir.
3- ALLAH hiç bir amelinin mükafatını vermez
4- Duası göğe yücelmez
5- İyilerin duasında payı bulunmaz.
Ölürken çekilen cezalar şunlardır:
1- Boynu bükük ölür
2- Aç olarak can verir
3- Bütün dünya denizleri gırtlağına akıtılsa kanmayacak şekilde susuzluk çeke çeke ölür.
Kabirde başına gelenler şunlardır:
1- Kaburgaları birbirine geçecek şekilde sıkışır
2- Kabrinde üzerine ateş yakılır ve sabah-akşam bu ateşin üzerinde dağlanır
3- Kabirde üzerine "Sucaul Akra" adında gözleri ateş ve tırnakları demirden olan bir yılan salınır.
Yeniden dirilip kabrinden çıktığında Kıyamet durağında ise başına gelenler şunlardır: 1- Ağır hesaplaşma
2- RABBİN gazabı
3- Cehenneme girmek
KAYNAK: Mukaşefet'ül Kulüp- İMAM GAZALİ
NAMAZI DOSDOĞRU KILMAYANLAR
(6 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Allah razı olsun.
Rabbim bizleri namazını dosdoğru kılanlardan eylesin inşallah...18 yıl önce gönderildi # -
Dilara kardeşim yanlış anlamanı istemem, biraz korktum açıkçası hemen güzelliklerini hatırlamak istedim. Selametle.
Ebû Hureyre (r.a)'ın bildirdiğine göre;Hz.Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Namaz dini direğidir.Namazda on güzellik vardır.Bu on güzellik şunlardır:
1-Yüzü güzelleştirir.
2-Kalbi nurlandırır.
3-Bedeni dinlendirir.
4-Kabirde arkadaştır.
5-Rahmetin inmesine sebeptir.
6-Gök kapılarının anahtarıdır.
7-Ahirette günah ve sevapları ölçen terazide sevap kefesini ağırlaştırır.
8-Rabbi hoşnut ve memnun eder.
9-Cennete giriş için ödenecek ücrettir.
10-Cehennem ateşine karşı koruyucudur.BAKARA (110)
"Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz. Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür."18 yıl önce gönderildi # -
CEHENNEM HAKİKATI KORKUTUCUDUR CENNET HAKİKATI DA SEVİNDİRİCİDİR. CENNET DE HAK CEHENNEM DE...İKİSİ DE HAK İSE NEYİNİ YANLIŞ ANLAMALI!? KORKMAN SENİN İÇİN HAYIRLI MAŞALLAH... ALLAH KORKUNU VE ÜMİDİNİ ARTIRSIN...
BU ÜMİDİ/SEVGİYİ VE KORKUYU DENGELEYEBİLENE NE MUTLU...
Aşk Korkusu Ask korkuya perdedir, korku da aska perde; Allah'tan nasil korkmaz insan O'nu sever de... N.FAZIL KISAKÜREK
2298 - Ukbe İbnu Amir (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle söylediğini işittim: "Rabbin, koyun güden bir çobanın, bir dağın zirvesine çıkıp namaz için ezan okuyup sonra da namaz kılmasından hoşlanır ve AIIah Teâlâ hazretleri şöyle der:
"Benim şu kuluma bakın! Ezan okuyor, namaz kılıyor, yani benden korkuyor. Kasem olsun, kulumu affettim ve onu cennetime dahil ettim."
Ebü Dâvud, Salât 272, (1203); Nesâî, Ezân 26, (2, 20).
18 yıl önce gönderildi # -
ALLAHIM KILDIĞIMIZ NAMAZLARI KABUL EYLE...
18 yıl önce gönderildi # -
RABBİM NAMAZI DOSDOĞRU KILANLARDAN EYLESİN..... AMİN
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.