BEN HEPİNİZİN (YANİ ÇOĞUNLUĞUNUZUN ) BİLDİĞİ GİBİ YENİ ÜYELERDENİM SİZLERİN SAYESİNDE YOK OLMAK ÜZERE OLAN BENLİĞİME KAVUŞUYORUM DEMEK DOĞRU OLUR GALİBA AMA (BEN AKŞAMLARI )ELİMDEN GELDİĞİ KADARIYLA HER AKŞAM YASİN -İ ŞERİF OKUMAYA ÇALIŞIYORUM ANCAK OKURKEN HİÇ AKLIMDA OLMAYAN AMA TANIDIĞIM BİR İNSAN ACI ÇEKİYOR DERİSİ PARÇALANIYOR GİBİ GELİYOR SANKİ AZAB İÇİNDE GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELİYOR OKUMAYA DEVAM EDİYORUM SANKİ BEN OKUDUKÇA O DAHA KÖTÜ AZAB ÇEKİYOR BİR ANLAM VEREMİYORUM BANA YARDIM EDİN TAMAM ONA HAKKIMI HELAL ETMEM ANCAK ONU AZAB İÇİNDE GÖRMEKTE İSTEMİYORUM GARİP AMA GERÇEK İNANIN AKLIMDA DAHİ OLMUYOR OKUMAYA BAŞLARKEN OKUDUKÇA GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELİYOR NE YAPMALIYIM ?
BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR DUA DOSTLARIM
(15 mesaj) (9 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
kardesım senın hakkını helal etmedıgın bırı vefat mı ettı ve senın yuzunden azap mı cekıyoo
18 yıl önce gönderildi # -
aslında halahayatta bidiğim kadarıyla ama
18 yıl önce gönderildi #
-
(Gece Bekara suresinin son iki ayetini (Âmenerresülüyü) okuyana, bu iki âyet, her şey için kâfidir.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, İbni Mace]
(Gece Âmenerresülüyü okuyana, her şey için yeterlidir. Bu iki âyeti yatsıdan sonra okuyana, geceyi ibadetle geçirmiş sevabı verilir.) [Şir’a]
(Bana Arşın altındaki hazineden benden önce hiç bir peygambere verilmeyen Bekara suresinin son âyetleri [Âmenerresülü] verildi.) [İ. Ahmed]
Âmenerresülüyü okumak, gece ibadet, vird ve zikir yerine geçer. Sevap ve fazilet olarak yeter. O gece, gelebilecek âfetlerden, şeytanın, insanların ve cinlerin şerrinden korur. (Bedreddin Aynî)
Kalbe gelen düşüncenin kimden geldiğini anlamak için, İslamiyet’e uygun olup olmadığına bakılır. Kalbe gelen düşünce, nefse acı gelirse, hayır olduğu; tatlı gelir, hemen yapmak isterse, şer olduğu anlaşılır. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Melekten gelen ilham, İslamiyet’e uygun olur. Şeytandan gelen vesvese, İslamiyet’ten ayrılmaya sebep olur.) [Tirmizi]Allahü teâlâ, herkesin kalbine bir melek vazifelendirmiştir. İnsanın kalbine bu melekten gelen iyi düşüncelere ilham; şeytandan gelen kötü düşüncelere, vesvese; nefsten gelen kötü düşüncelere ise, heva denir. İlham ve vesvese devamlı olmaz. Nefsin hevası ise, devamlıdır ve gittikçe artar. Vesvese, dua ederek, zikrederek azalır ve yok olur. Bir hadis-i şerif meali:
(Şeytan, kalbe vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse vesveselerine devam eder.) [Ebu Ya’la]kaynak: http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2680
değerli kardeşim bilgisine güvenebileceğiniz salih, saliha kimselerle arkadaşlık etmenizi öneririm
Rabbim cümlemize hidayeti istikamet nasip etsin inşallah18 yıl önce gönderildi # -
fadimeoduncu kardeşim Rabbim yar ve yardımcın olsun. Beni yanlış anlamamanı dileyerek bir şey söylemek istiyorum. Psikolojik destek almanı tavsiye ediyorum. Selam ve dua ile...
CANIM KARDEŞİM...
BU GÜN İYİCE AKLIMA GELDİN VE ACABA EN SON NE ZAMAN YAZMIŞ DİYE ARAŞTIRMAYA KOYULUNCA BU YAZINI GÖRDÜM...
CANIM KARDEŞİM...
ALLAH RAZI OLSUN SENDEN...
NEDEN BİLİYOR MUSUN??
NE KADAR DA AZİMLİSİN...
BU SANA SIKINTI VEREN HAL ÜZRE BİLE OLMAN FARKINDAMISIN Kİ,
SENİ, KURAN-I AZİMŞANI OKUMAKTAN MEN ETMİYOR...
BU NE BÜYÜK GÜZELLİK...
CANIM KARDEŞİM...
BANA KALIRSA MUHAKKAK Kİ BİR PSİKOLOJİK KÖKENİ VARDIR...
BEN ÇOK BİLGİSİZ BİR İNSAN OLARAK BUNU SÖYLÜYORUM, HİÇ KUŞKUSUZ...
HEPİMİZİN YAŞADIĞI RUHUMUZDA İZ BIRAKAN BİR SÜRÜ HADİSELERİMİZ VAR...
PSİKOLOGLAR NE GÜNE DURUYOR Kİ FADİMECİK...
GİT ÖNCE, İNANÇLI SAĞLAM BİR PSİKİYATRİSTE...
ÇÖZ BU İŞİ, KURTUL!!..
İNŞALLAH İMKANIN OLUR...
AMA ASLINDA EN İYİ PSİKOLOJİK DESTEK DE İNSANA KENDİ KENDİSİNDEN GELİR,
SEN DE BİLİYORSUNDUR FADİMECİK...
İNSAN İSTERSE KENDİSİNDEN, YEPYENİ BİR BEN ÇIKARIR RABBİMİZİN İZNİYLE...
BEN ÖYLE HİSSEDİYORUM Kİ, BU KISACIK,AMA DERİN ANLAMLI YAZILARINDAN,
BU HER ŞEYİ ULUORTA SAYIP DÖKMEYEN HALLERİNDEN...
SEN GÜÇLÜ BİR HANIMSIN...
ALLAHIN İZNİYLE, DİRAYETLİSİN...
ŞİMDİYE KADAR OLAN HER ŞEYE BİR SÜNGER ÇEKİP,
BAMBAŞKA BİR FADİMECİĞİ, GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAK KADAR DİRAYETLİSİN...
RABBİMİZİN İZNİYLE...
SENİN BÖYLE BİR AZMİNİN OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM SANKİ...
YANİ DEMEK İSTEDİĞİM...
NE OLUR HİÇ ÜZERİNDE DURMA...
ÇOK YOĞUNLAŞTIRMA HİSLERİNİ BU YAŞADIĞIN OLAY ÜZERİNDE...
ENDİŞELENME YANİ, BU SENİ SOĞUTMASIN...
BUNU HERHANGİ BİR PROBLEMMİŞ GİBİ DÜŞÜN VE AZMİNİ YİTİRME...
BU YAŞADIĞIN TATSIZLIĞIN,
TATLI MEYVELERİNİ ALACAKSINDIR ALLAHIN İZNİYLE...
BUNLARI ÇOK İÇTEN SÖYLÜYORUM...
KENDİNİ EN İYİ HİSSEDECEĞİN DURUMA, RABBİMİZE EN YAKIN HİSSEDECEĞİN HALE GELENE KADAR MÜCADELENİ YAP..
ÜZERİNE ÜZERİNE GİT SANA KENDİNİ KÖTÜ HİSSETTİRECEK HERŞEYİN...
HEP ÇIKIŞ YOLLARINI ARAMAK OLSUN İŞİN..
ÇÜNKÜ İMTİHAN BU...
OLAYLARDAN DERSLERİMİZİ ALMAK,,
VE SONRA DA ALDIĞIMIZ O DERSLERDEN YENİ İMTİHANLARA GİRMEK BİZ KULLARIN İŞİ ...
BU YAŞADIKLARIN KORKUTMASIN SENİ, ÜRKÜTMESİN...
RABBİN İPİNE SARILAN ASLA PİŞMAN OLMAZ,
BİR KEZ SARILAN DA ASLA BIRAKMAMALI, HİÇ PES ETMEMELİ...CEYLAN KARDEŞİMİN DE, DİĞER KARDEŞLERİMİN DE DEDİĞİ GİBİ ,
(ALLAH RAZI OLSUN ONLARDAN Kİ...)
ÇÖZÜM YOLLARI TÜKENMEZ...
NE OLUR YEPYENİ, RUHUNA TERTEMİZ BİR GÜL GİBİ DOKUNACAK,
DOKUNMAYI BİLECEK, SALİHA DOSTLAR EDİN...
(SALİH OLURSA PEK İYİ OLMAZ:)
ÖYLE İNSANLAR ÇOKTUR ASLINDA İNAN...
SANDIĞIMIZDAN ÇOK DAHA FAZLA...
PSİKİYATRİSTLERİN EN İYİSİ DE EMİN OL Kİ ONLARDIR...
KEŞKE YAKIN ÇEVRENDE OLSA...
RUHUN ÖYLESİNE FERAHA KAVUŞUR Kİ...
ONLAR KONUŞMAYA BAŞLAYINCA..
TERTEMİZ SULARDA YIKANMIŞ GİBİ HİSSEDERSİN KENDİNİ,BÖYLESİ İNSANLARI ARA, BUL...
BULSAN KEŞKE...
BİR DE,
BİZ DE DUALARIMIZLA SANA DESTEK OLALIM,OLMALIYIZ İNŞALLAH...
HADDİMİ AŞMAK İSTEMEM AMA...
KİMBİLİR ÇOK DAHA GÜZEL HALLERİN SENİ BEKLİYOR OLDUĞUNUN,
BİR HABERCİSİ DE OLABİLİR O GÖRDÜKLERİN KİMBİLİR...
BELKİ DE SINANIYORSUNDUR YİNE...
AZMİN SINANIYORDUR,
VESVESEDİR BELKİ DE HEPSİ...
BÖYLE DEĞİŞİM EVRELERİNDE,
BİR ARKADAŞIM...
ŞU AN, O BAHSETTİĞİM,
GÜLLER MİSALİ RUHA FERAHLIK VEREN DOSTLARDAN BİR GÜZEL...
ÖYLESİ BİR GÜZEL İŞTE...
ÖYLESİ BİR BİLGİLİ, İHLASLI ARKADAŞIM,ESKİ HALİNİ ÇÖPE ATIP,YEPYENİ BİR BEN OLARAK
DİRİLEBİLMİŞ BİR ARKADAŞIM BAHSEDİYORDU...
ÇOOOK SANCILI DÖNEMLER GEÇİRDİĞİNİ...
ÇOK AÇIK İFADEYLE;
GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE NAMAZ KILMAYA BAŞLADIĞINDA,İÇİNDEN HEP Hâşâ RABBİMİZİ İNKAR ETMEK GELİRMİŞ...
NASIL DA ÜZÜLÜRMÜŞ O ZAMANLAR,IZDIRAP DUYARMIŞ......
ŞİMDİ BİR GÖRSEN ONU...
ONUN SÖYLEDİĞİNE GÖRE BÖYLESİ EVRELERDE VESVESELER ÇOK OLURMUŞ...
ONUN İÇİN HAZIRLIKLI, DAYANIKLI OL...
GEREKİRSE TEZ ELDEN İYİ BİR PSİKOLOĞA, AMA İNANÇLI ,İMANLI BİR PSİKOLOĞA GÖRÜN...
BEN İNŞALLAH MAKSADIMI AŞAN SÖZ SÖYLEMEMİŞİMDİR...
CANIM KARDEŞİM...
SENİ DÜŞÜNÜYORUM,BUNU UNUTMA...
DÜŞÜNMENİN ANLAMI NEDİR BİLİYORSUNDUR DUA DOSTLUĞUNDA...
DUALARIMDASIN KARDEŞİM!!...
SEN YETER Kİ AZİMLİ OL, BAŞTAN SONA RUHUNU ALT ÜST ETMEYE HAZIRLIKLI OL...
O RUHUNUN İÇİNDEKİ BÜTÜN GÜZELLİKLERİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARMAYA HAZIRLIKLI OL...
KORKMA YEPYENİ BİR FADİMECİK OLMAKTAN...
ALLAHIN İZNİYLE...
ALLAH BİZE YETER...
BİRAZDAN NAMAZ KILIP YATACAĞIM...
SANA DA DUA EDECEĞİM...
SELAMETLE KAL, MEVLA YARDIMCIN OLSUN...CANIM KARDEŞİM...
fadimecik 3 Ayetel kürsi gönlümden Rabbime... senin için...
S.A.Evet gerçektende arkadaşımızın dediği gibi günlük yaşantımızda bi takım mevzuların hafızamızda izler bıraktığını biliyoruz.Ancak bunlar pikolujik de olabilir manevi bir boşlukta olabilir.Bütün bunları temelden haledecek ALLAH DOSTLARI VAR.Bunlar şüpesiz bu tür sıkıntılara bire bir gelen bir reçete verirler.Bu reçete manevidir.Bu mürşidi kamiller peygamberimizin S.A.V.min varisleridir.bunlar şüphesiz KURAN VE SÜNNETLE beslenirler.Mübareklerin vereceği reçeteyle önce likle kalpleri ALLAH a bağlarlar.Sürekli güzel şeyleri rabıta etmek lazım.O İNSANA HAKKINI HELAL EDERSENİZ SİZN İÇİN DİĞER TARAFTA DAHA İYİ OLOR İNŞ.ALLAH YARDIM ETSİN DUALARIMIZ SENİNLE.AMMAR
7 AYETEL KÜRSİ RABBİME...
KARDEŞİM İÇİN...18 yıl önce gönderildi # -
Bu sabah 1 Yasin-i Şerif okudum kardeşim senin için...
Ayse ablacigim, sözlerini okudum, bana hitap degilsede bende faydalandim, her kelimeden, ALLAH RAZI OLSUN
ilaç gibi oldu, SINIRLARIMIZI zorlamaliyiz dedigin gibi, yepyeni bir ben için
ne için? ALLAH için
nasil?
dedigin gibi Onun 'ipine' sarilarak
ALLAH KAT KAT razi olsun, seni basimizdan eksik etmesin
inan ki ablacigim, sanki elini basima koymus, bana nasihat eder gibi hissettim, ve çok sevindim
ALLAH herseyi o guzel kalbin gibi eylesin
evin yuvan, cennetin $ubesi olsun INSA'ALLAH
fadime kardesime de dedigin gibi üzerinde durmamasini acizane öneriyorum, ah o veseveseler, ve içinde kimseye kin beslemesin, herkese helal etsin hakkini çünkü mahserdde helal etmedigin kisi azabini çekene kadar seni de bekletecekler, hakkini alabilmen için
bosver ALLAH'a havale et
son birsey devamli abdestli ol, sana bir kalkan olacaktir, özellikle özel günlerinde, her zaman sana yaklasamasinlar BI IZNILLAH
dualarla
vesselam...18 yıl önce gönderildi # -
ARKADAŞIM GÜZEL KARDEŞİM belkide Allahu Teala senin o kulu affetmeni istiyodur.
Affetmek güzeldir, biliyorum affetmek belki nefsine çok ağır gelecek, önemli olanda zoru başarmak değilmidir.İyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinindir bunu sakın unutma Bak güzel kardeşim Allahu Teala bir ayetinde bizlere ne buyuruyor...Onlar, bollukta da, darlıkta da infak ederler, öfkelerini yenerler ve insanlar(daki hakların)dan bağışlama ile (vaz)geçerler. Allah, iyilik yapanları sever.
(Ali imran3/134)ALLAHU TEALA herzaman haklının yanındadır biz affedelim gerisini Allaha tevekkül edelim vekil olarak ALLAH yeter...
Bak gör ozaman için nasılda huzurla dolacak...Bak güzel kardeşim psikolojik destek ayağına kadar geldi...
ayşe ablacığım uzun süredir siteye giremedim ama aklım hep sizdeydi desteğinizi aldım allah yar ve yardımcınız olsun tüm dua dostlarım
:)
Fadime kardeşim benim de aklım sen de kalmıştı...
Sevindim mesajını görünce:).
Lütfen sitemizi ihmal etme,bizleri unutma...
Allah yar ve yardımcın olsun.
3 Ayetel Kürsi ile...
Hayırlı Cumalar kardeşim.18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.