selamunaleykum arkadaslar.daha oncede belirtigim gibi ben norvecte yasiyorum, ama ailem anam babam kardeslerim almanyada. ben burda amcamlarda yasiyorum ve 1 sene once geldim.2 amcam var ikiside evli ve cocukleri var (allah bagislasin). kucuk amcamin hanimi normalinde disa cok iyi komik gorunen bir insanki 1 sene oncesine kadar bende oyle biliyordum.ama oyle degilmis, annemler derdi hep soyle yapti boyle yapti diye ama ben yakistiramazdim ona.simdi herseyi daha iyi biliyorum artik onun bakislarindan bile ne demek istedigini anliyrum.cok ineliyici laflari vardir sakayla karisik soylerde herkes tanimadigi icin anlamaz ve cok idaaci bir insandir ben ne alsam ne yapsam oda aynisini alir yapar.biyerde soyledigi bir lafi amcam yani esi duyunca hemen yalanlamaya basliyo ve agliyo, ben buna birkac kez sahit oldum. ama hicbirzaman yalan soyluyon demedim diyemedim. simdi ise amcam benim ablami yigenlikten sildigni soyluyor gene o kisi yuzunden.soyledigi bir laf aciga cikinca demedim diye yemin bile ediyor.bunlari duymak benim cok zoruma gidiyor, aileme yapilan hakaretler. kimse dort dortluk degil ama icime yediremiyom. amcamda herseferinde ona inaniyo.biliyorum okadar ciddi bir durum degil ama ne yapmam gerektigini inanin hic bilmiyorum ve siz sevgili kardeslerimin bana yardimci olcaniza inaniyorum. kimseye acamadigim derdimi size actim
allah cumlenizden razi olsun. selametle kalin
akil verin bana arkadaslar (seda)
(9 mesaj) (8 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
ALLAH DOĞRU YOLDAN DOĞRU SÖZDEN AYIRMASIN İNSALLAH KARDESİM KİMSEYİ.
18 yıl önce gönderildi # -
Isin zor kardesim ama maalesef bende öyle insanlar taniyorum. bence kendisi hasta doktora görünmesi lazim. ALLAH sifa versin kendisine.
Hz. Muhammed demis ki:
"Dünyada iki yüzlü olanın kıyamet de ateşten iki dili olur."
Hz. Muhammed
SENİ İYİ ANLIYORUM KARDEŞİM. ALLAH KİMSEYİ RİYAKARLARLA KARŞILAŞTIRMASIN. İMKANIN VARSA ONLARDAN UZAK DUR. YOKSA ALLAH SANA SABIR VERSİN. ONADA AKIL FİKİR VERİP DOĞRU YOLU GÖSTERSİN. SANA HAYIRLI KAPILARI KENDİLİĞİNDEN AÇSIN. AMİN.
allah yardımıcn olsun ama merak etme er yada gec hersey ortaya cıkar yada senın cıkarman cokda onemlı degıl allah bılıyo sen aksı bırsye yaparsan onların yanındaymısısın mecbursun anladıgım kadarıycla sabret arkadsım ıns rabbım herseyı cıkaraı zamanla ortaya sen gonlunu ferah tut saret buda senın ımtıhanın allah yar ve yardımcın olsun
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(İstiğfara devam edeni, Hak teâlâ, her türlü sıkıntı ve üzüntüden uzaklaştırır, geçim darlığından da kurtarır, ferahlığa çıkarır, ummadığı yerden rızka kavuşturur.) [Nesai](Her gün sabah akşam yedi kere, "Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim" okuyan, dünya ve ahiret sıkıntısından kurtulur.) [İbni Sünni]
(La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.) [Hakim]
(Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir’a]
(Sıkıntılı iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekil” deyiniz!) [İ. Merdeveyhi]
(Yasin okuyanın sıkıntısı gider.) [Deylemi]Rabbim selamet ihsan etsin inşallah
Allah riyaya düşenleri ıslah etsin
sabret ey güzel dost Mevlam mükafatını verecektir
Allah yar ve yardımcın olsun inşallah amin18 yıl önce gönderildi # -
allah hepinizden razi olsun. icimi rahatlatiniz. biliyorumki sabretmekten baska sansim yok. mevlam cumlesine bol sabir versin. selamunaleykum
allah yardımcın olsun seda..keşke yardım edebilseydim:(
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.