ARKADAŞLAR ŞUAN NİŞANLIMLA İLGİLİ PROBLEMİM VAR VE ÇOK SIKINTILIYIM BU KONUDA.BANA CİNSELLİK KONUSUNDA BASKI YAPIYOR VE BEN İSTEMEYİNCE PROBLEM YAPIP ONA GÜVENSİZLİKLE SUÇLUYOR BENİ.AMA BU KİŞİ GERÇEKTEN GÜVENİLİR BİR KİŞİ.AMA BU HAREKETLERİ ONUN HAKKINDA ŞÜPHE UYANDIRMAYA BAŞLADI.ONU GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM VE GÜVENMEK İSTİYORUM.AMA NE OLURSA OLSUN EVLENMEDEN ASLA BU İŞİ YAPMAM.ONUN BU DAVRANIŞI SİZCE NORMAL Mİ?ONA DEFALARCA AÇIKLAMA YAPMAMA RAĞMEN BENİ ANLAMIYOR.ONUN BENİ ANLAMASI İÇİN VE YANLIŞ OLDUĞUNU ONA NASIL İSPATLAYABİLİRİM.BUNUN YANLIŞ OLDUĞU KONUSUNDA ONA GÖSTERMEK İÇİN İBRET VERİCİ YAZILAR YANİ DİNİ BİLGİLER VAR MI BİLDİĞİNİZ ONU AYDINLATMAK İÇİN BU KONUDA.LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN NE OLUR.ONU BU DURUMDAN VAZGEÇİRMENİN YOLLARI NE OLABİLİR.BU TÜR ŞEYLER ONA GÖRE ÇOK DOĞAL GELİYOR ÇEVRESİNDEKİ İNSANLARI DÜŞÜNEREK.BEN ASLA TAVİZ VERMEK İSTEMİYORUM BU KONUDA.LÜTFEN BANA YARDIM EDİN NE OLUR RAHATLAMAK İSTİYORUM.
TAVSİYENİZE İHTİYACIM VAR.
(21 mesaj) (16 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
haddim degil ama
yuvanizin saglam olmasi için, saglam adimlar atmak gerek
haram isleyerek mutlu olunmaz
helal yollardan hersey serbesttir
en önemli gerekçe ALLAH'in rizasi
bu aski size O bah$setti
ve Onu üzmemek adina
helale yaklasiniz
nisanlinin sabretmesi, seni sevip saygi duymasina bagli
seni sevip saygi duyuyosa buna sabretmelidir
haram iken yasanirsa, hiç bir güzellik, bereket kalmaz
ALLAH tan korkunuz
canim kardesim lütfen diret, tatli dille INSA'ALLAH
ALLAH yardimcin olsun18 yıl önce gönderildi # -
sakın haram işlemem yapma bu yüzden bırakacaksa bıraksın seven adam kadını her haliyle kabul edendir sakın başını eğme bu konuda başını erkek eğer bak canım zina çok günah çok uzak dur uzak dur dua et rabbim onun gönlüne korku versin dua et
kenzül arş oku18 yıl önce gönderildi # -
ÖZELLİKLE ERKEKLERİN TAVSİYESİNİ ALABİLİRMİYİM BU KONUDA.ONLAR DAHA İYİ ANLAYABİLİR DURUMU BELKİ LÜTFEN İÇİMİN RAHATLAMASINI İSTİYORUM.
18 yıl önce gönderildi # -
ONUN BUNDAN VAZGEÇİP BUNUN İÇİN BENDEN SOĞUMAMASI İÇİN DUA EDERMİSİNİZ?
Melek kardeşim. Bir erkek olarak. Kesinlikle haram olan bu işi yapma yapmayacağınıda zaten bildirmişsin. O na Allah tan korktuğunu bu işi yapamayacağını açıkca söyle. Bazı erkekler çoğunluğunu tenzih ediyorum. bu tür fırsatları değerlendirmek ister. Kesinlikle tavrını ortaya koy. Baş başa kalmayın. Bir kadınla bir erkek yalnız kaldımı üçüncüsü şeytandır. Buyurulmuştur. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Selam ve dua ile....
İLLEDE EDEB İLLEDE EDEB
İLLEDE EDEB18 yıl önce gönderildi # -
LÜTFEN BENİM İÇİN DUA EDERMİSİNİZ ÖZELLİKLE BU GECE NE OLUR.YARIN ONUNLA GÖRÜŞEBİLİRİM ÇÜNKÜ.
akşam kuran duamdasın kardeşim allahım yardımcın olsun amin..
bence bıraz abartıyosunuz bunlar burda konuşulacak konular degıl
SEN SEVDİĞİ OLARAK İKNA EDEMİYORSAN BİZİM AKIL VERMEMİZLER NE OLACAKKİ? LÜTFEN SENİN İÇİN DOĞRU OLANI YAŞA VE O KİŞİ SANA SAYGI DUYMUYORSA BU BERABERLİKTEN ŞÜPHE ET....
zz ve oynakara katiliyorum!
MELEK KARDESIM BUNUN DUAYLA NE ALAKASI VAR BU SENIN EN OZELIN HEPIMIZ NICE DERTLER LE KIVRANIYORUZ CAN DOSTLARIMIZ DAN DUA TEMENNI EDERKEN HICAP DUYUYORUZ BU COK BASIT BISEY VE SENIN OZELIN VE NISANLIN SENI GERCEKTEN SEVIYORSA ZATEN SABRETMESI BILIR DIYORUM BEN
evlenmeden beraberlik isteyen bir insandan özellikle kacinin ...allahi günahi bilmeyen bir insanla nasil bir mutluluk olur
KİLİT KİLİT KİLİT KİLİT CİHAN GÜLŞEN LÜTFEN KİLİT
.......................................................................................
.........................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yardım almak istemiş akıl vermekde bize düşer..burda konuşulacak değil diyorsun haklısın ama yanlış yola düştükten sonra ne fayda....
yok o erkeğe güvenilmez benden sölemesi..
nişandan ayrılma dönem noktasıda var nikah tarihe kadar dikkat etmeni tavsiye ederim...18 yıl önce gönderildi # -
Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) : "Müslümanın müslüman üzerindeki hakları altıdır :
Ona rastladığın vakit kendisine selam ver.
Seni çağırır, davet ederse icabet et.
***Senden nasihat isterse nasihat eyle.***
Aksırır da ALLAH'a hamd ederse teşmit et. (ALLAH sana merhamet etsin de.)
Hastalanırsa kendisini dolaş.
Ölürse (cenazesinin) arkasından git." buyurdu.
(Ebu Hureyre (radiyallahu anhu)'dan; Müslim; ; Askalânî, Bûlüğü'l-Merâm 1466/1235)18 yıl önce gönderildi # -
Nişanlılık dönemimin eşlerin birdirini tanıma dönemi olduğunu, ama bu dönemin herzaman evlilikle sonuçlanmayacağı ihtimalini düşünürsek, nişanlının isteklerini yapmak konusunda, biraz DİKKATLİ olmakta fayda var bence :)
bu sosyal açıdan bir yaklaşım ama birde dini kısmı var tabi helal dairesini ne unutmamak lazım.
RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
selam ve dua ile18 yıl önce gönderildi # -
dua dostu melek61,
nişanlınız ile aranızdaki özel konuları lütfen sitemizde yayınlamayınız,özel sorunlarınız için güvendiğiniz bir uzmandan yardım alınız.
dua sitesinin genel işleyiş ve ahenginin bozulmaması için özen gösteriniz.18 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.