Bugün açıp da siteyi bir parçacık sitemli halde görünce biraz endişelendim.
En çok da YASİN KARDEŞİMİ düşündüm Allah biliyor ya...
Onun bu konular da ki titizliğini biliyorum..
Ancak o da akıllı ve daha öncekilerden tecrübeli olduğu için sanıyorum ki bunun önlenemezliğini anladı artık:)
Dileğimiz odur ki Rabbim doğru iş yapmaktan alıkoymasın bizleri, ona yönelmemiz yolunda zamanımızı en iyi, en verimli şekilde harcamayı nasip etsin bizlere...
Benim en çok endişelendiğim konu bu, eminimki site kurucusu kardeşimin de, diğer pek çok kardeşiminde titizlendiği konu,bu olsa gerek...
Çünkü site güzel..
Kapıldığımız güzelliklerdeki farkedemediğimiz aldatıcılıklardan Rabbim bizleri saklasın
ve bizlere kolaylıklar nasip etsin...
İnsan mantığı ve aklı çok oynak bir zemin üzerinde çünkü...
ve ben her zaman korkarım doğru gibi görünen yanlışı yapmaktan...
Bu konuda bilgimizi artırsın, basiretimizi açsın RABBİM...
Dedim Ya...
biraz endişelendim...
Yardımcı olmak istedim...Ben de herkes gibi... Sitemizin geleceği için, yardımcı olunmalı...
Olan arkadaşlarımız da çok zaten...
Zaman da çok kısıtlı olmasına rağmen,
sonunda içimden geçenleri olduğu gibi yazmaya karar verdim...
Bu güzel sitemizde gezindiğim sürece, pek çok güzelliği farketmekle beraber,kaçırdığım pek çok güzelliğin de olduğunu biliyorum...
Ancak zamansızlık nedeniyle dile getiremediğimiz ya da inceliğine dikkat çekemediğimiz bazı konuların, hakikatlerin olduğu da bir gerçek...Yani bize yansıdığı kadarıyla...
Yani dostlarla ilgili bazı şeyleri kaçırıyoruz zamansızlık nedeniyle, bazı konularda da dile getiremediğimiz bazı gerçek düşüncelerimiz, duygularımız mevcut kuşkusuz...
Yani mecburen bu böyle oluyor...
Hatta belki de bu nedenle bir tarafı yaparken, diğer tarafı yıktığımız bile oluyor...Muhtemeldir...
Çünkü bazen çok şeyleri ne bu yazılarla ifade etmek mümkün, ne de bunun için zaman yeterli...Ne yazıkki..
Yazarken şunları düşünmek bana bunları yazdırdı,haddim olmayarak...
Rabbim maksadını aşan söz söylemekten uzak etsin hepimizi...
Kardeşlerim sitede önceden de vardı hala da var... neyazık ki, engellenemiyor...
İnsanın olduğu her yerde de olacak demekki...
Eğer ki dışlayan,,
birleştirici ,yardımcı olan bir site olmaktan öte, istemeden de olsa gruplaşmaların olduğu bir site olmaya yönelmek istemiyorsak, önlemler almalıyız...
Gerçekleri olduğu gibi görüp,yapıcı çözüm yolları bulmalıyız...
Problemlerin adını koymalıyız,haksızlık etmeden,hepimizi önemseyerek ve bencillikten uzak bir şekilde...
Yani hepimiz bir parça egoistlik ederiz, bu önlenemez,fıtratımızda var...ancak bunu en aza indirebilsek keşke...en azından bunu fazla göz önüne getirmesek...Yapıcı olmak adına bunu yapsak...
Fedakarlık gerekiyor...Bazen kendi isteklerimizden fedakarlık...
Ancak bunu bir "birlik ruhuy"la başarabiliriz...
Bunu, öncelikle hepimiz, birbirini güzel bir tevafuk eseri bulan, şanslı insanlar olarak düşünürsek ve
birbirlerine heybesindeki güzellikleri aktaran...
Evet...YASİN Kardeşimin bir yazısında dediği gibi gönül heybelerindeki güzellikleri öncelikle birbirlerine ikram eden,hatta öncelikle kendisi için değil, ihtiyacı olan kardeşleri için günahsız ağızlarla dualar eden bir hâl üzere olabilirsek, bunu başarabiliriz sanıyorum...Zaten onu pek çoğumuz da yapıyor...
İhtiyaçlar öyle çok ki...Dualar öyle gerekli ki ihtiyaç sahiplerine...Kimilerimizin de acilen kendilerine gelmeleri gibi bir ihtiyaçları var...Bunu güzel anlamda söylüyorum...Tıpkı herkesin bir zamanlar belki de olduğu gibi:)
İhtiyaç sahibi kızlarımız da var...
Onlar da kendi gerçeklerini yaşıyorlar...
Biz onları sahipleniyoruz çok şükür...
Çünkü; RABBİMİZİN HER İŞİNDE BİR MURAD VARDIR...
DÜŞTÜLER BU SİTEYE ONLAR BİRKERE...
DÜŞTÜLER ONLAR ELLERİMİZE BİR KERE:))
Onlara dualarımızla yardımcı olalım...Dualarımız hayr için olacaktır hiç kuşkusuz...
Onların isteklerinden çok, Rabbimizin onlar için hayırlı bulduğunun gerçekleşmesi için...
Yani onların göremedikleri bazı gerçeklerin, onların ruh hallerindeki bazı çıkmazların halli için...
Yani onlar düzelsinler, silkelensinler diye...Yoksa onlar nefis belasına, belki de kendilerine çok layık, ama belki de kendi güzelliklerine hiç de layık olmayan bir kulun sevgisini kazansınlar diye değil...
Acilen gerçek güzelliklerini, ruhlarının gerçek ihtiyaçlarını keşfetsinler diye...
Çünkü kalpleri öylesine sevgi dolu ki onların,
sadece o büyük enerjiyi başka güzelliklere yönlendirmeye ihtiyaçları var sanki...
Biz onlar için hayr isteriz...
Rabbimizin Muradı ne ise o gerçekleşir hayırlısıyla...
Allah kaderlerini güzel eylesin...
Aslında böyle yuvarlak laflar etmek yerine ,biliyorum ki; somut örneklerle onlara yardımcı olmak, gerekir,Bu gereklidir...
Ancak, bu, sanal ortamda ve zamansızlık da nedeniyle pek de mümkün olamıyor ...
Doğruları içimden geldiğince yazacağımı söylemiştim...
bir doğruyu daha paylaşmak isterim sizlerle...
Öncelikle sözüm kızlarımıza...
Hanımlar, ben de hanımım ...
Sizleri bir hanım olarak bizlerin daha çok sahiplenmesi doğal:)
Çünkü siz demek biz demek, biz demek de siz demek...
Yani bizler birbirimize karşı daha çok sorumlu olmalıyız...
Çünkü Birbirimizi temsil ediyoruz...
Çağlar boyu, Erkekler derlerki;"Şu bayanlar şöyle, şöyle, şöyledirler..."
Hanımlarda derlerki"Şu erkekler, şöyle şöyle, şöyledirler..."
Yani bol bol genellemeler yapılır.
Neden??
Çünkü herkes biraz da birbirini temsil eder...
Mesela neden kadınların adı "çok dedikodu yaparlar"a çıkmıştır??
Eminim ki; Daha çok konuşmayı sevdiklerinden,daha detaycı ve paylaşımcı olduklarından...
(Bu söze de asla katılmam onu da belirteyim...)
Halbuki bu ne kadar güzel bir özelliktir yani konuşarak paylaşmak...
ne kadar insanca...
Ancak, dikkat edilmediğinde...:))
Yani demek istediğim paylaşımlarımızda daha dikkatli olmak bize düşüyor...
BİZLER BİRBİRİMİZİ TEMSİL EDİYORUZ...
HEPİMİZ BİRER ÖRNEĞİZ...
Hatta daha ileri giderek bir şey daha söyleyeyim...
Ben bir erkek olsaydım,
evet bir erkek...
Fikrimi sitem ettiğimiz erkek kardeşlerimiz gibi dile getiriyor olurmuydum,bilemiyorum ama,eminim ki aynı şekilde düşünüyor olurdum...
Çünkü dışarıdan bakana fazla hoş görünmüyor hanımlar...
Üstelik dinimizin kaideleri de söz konusu...
Bu sitenin dini bir site olduğunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum...
HATTA O KARDEŞLERİMİZİ ŞU YÖNDEN DE ÇOK İYİ ANLAYABİLİYORUM: yARDIMCI OLAMAMANIN SIKINTISINI BİLE ÇEKİYOR OLABİLİRLER...
Çünkü; daha kısıtlı şekilde bahsettiğimiz problemlerle ligili olarak konuşmak zorundalar...
Yani EDEP ve USûL gereği...
Bizler sizlere daha yakınız bu konuda,onun için de paylaşımlarımız yardımlarımız daha çok olabilir.Ayrıca erkekler daha düz mantıklılar biliyorsunuz...Yani bir erkekten öyle uzun uzun yazıları, fazla detaylara inmeleri falan çok beklememek gerekli:)
Kestirip atarlar genelde:))
Anlamak lâzım:))
Bazen imreniyorum o hallerine aslında:)
Belki benim bu yazılarıma bile kızarlar...
Varsın kızsınlar...
Canları sağolsun:)
Ben onları kardeş biliyorum...
Güzel dualarını eksik etmesin Rabbim onların...
Bazen inanın...
Onların bu halleri toparlanmak için gereklidir diye de düşündüğüm oluyor...
Çünkü zıtlıklar olduğu sürece doğruları bulmak kolaylaşır...
Toparlanalım kızlar...
İsteyince neler yapılabileceğine örnekler var...
Benim kaçırdığım, yada düşününce aklıma gelecek başka örneklerde vardır kuşkusuz...
En barizi:MERVE...MERVECİK...
GÜLEYSA...
ONLARDA BAZI ŞEYLERİ YAŞAYAN GENÇLERİMİZ, ANCAK ÇABUCAK SİLKELENİVERENLERDEN, YÜREKLERİNİ YÖNLENDİRMEYİ BİLENLERDEN ONLAR...DAHA DA DETAYINA İNMEK İSTERDİM...
ONLAR ARTIK KENDİLERİ DE BELİRTİYORLAR Kİ; YÜREKLERİNDEKİ O KOCAMAN ENERJİYİ HALA İÇLERİ İÇTEN İÇE YANSA DA, VERİMLİ HALE GETİREBİLMEYİ BAŞARABİLİYORLAR...
DAHASI BİZLERE DE PAYLAŞIMLARIYLA LÜZUMLU ÇOK ŞEYLER VEREBİLİYORLAR...BAZEN ÖYLE DOLU DOLU PAYLAŞIMLARI OLUYOR Kİ ONLARIN...
SİZLERİN NEYİ EKSİK Kİ??
SİZLERİNDE KOCAMAN BİRER YÜREĞİNİZ VAR...
SİZLERİNDE BUNU YAPMAK İÇİNİZDEN GELECEKTİR,ZAMANLA...
İNANIYORUM...
SİZLERE ZAMAN TANIMAK BİZDEN VE SİTEMKAR KARDEŞLERİMİZDEN...
ÇABA SARFETMEK DE SİZDEN OLMALI...
İNŞALLAH GÜZEL ŞEYLER OLUR...
İNŞALLAH TOPARLANIRIZ HEP BERABER,
KARŞILIKLI SİTEMLER BİTER İNŞALLAH...
HERKES EDEBE, ERKANA DAHA FAZLA RİAYET EDER İNŞALLAH...
HERKESE İHTİYAÇLARI ÇEŞİDİNCE DUALARIMIZI YAPARIZ İNŞALLAH...
PAYLAŞIMLARIMIZ DIŞARIDAN BAKILINCA HOŞ GELECEK ŞEKİLDE OLUR İNŞALLAH...
ÖRNEK OLURUZ...
İSTEYİNCE NELER YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERİRİRZ İNŞALLAH...
İNŞALLAH SOMUT YAPICI ÇÖZÜMLER BULURUZ...
BU YAZIYI OKUYANA DA RABBİM KOLAYLIKLAR VERİR İNŞALLAH:))
OKUNURMU BİLMEM,YANİ UZUN YAZI OKUMAYA MERAKSIZ OLDUĞUNU SANDIĞIM ,AMA BU YAZIMIN ASIL MUHATABI OLARAK KABUL ETTİĞİM GÖNLÜ GÜZEL ANCAK SİTEMKAR KARDEŞLERİMİZCE :))
(çok uzun oldu ve acele yazdım, misafirim var akşama,hakkınızı helal edin...)
kardeşlerim!!
beni yanlış anlamayacağınızı biliyorum çünkü kalp kalbe karşıdır...
Hep dualarla kalmak dileğiyle...
Allah yardımcımız olsun...