1.Midede haram lokma olmaması
2.Üzerinde haram mal olmaması (elbise)
3.Kalbin gafil olmaması lazımdır
4.Sıla-i Rahim'i katmetmek
5.Olmayacak günah haram olan birşeyi istememek
6.Dua'da acele etmemek
7.Dua için mübarek günleri seçmek (cuma saati vs)
SELAM VE DUA İLE..
Rabbim hepimizi duası kabul olan kullarından eylesin inşallah...
Duanın kabul olması için birkaç şart vardır...
(4 mesaj) (3 katılımcı)-
17 yıl önce gönderildi #
-
Selam Badsaba, sana bi sorum olcakti.
cuma günleri saat kacta dua etmeli? yani gece mi sabah mi? bu konuda beni aydinlatirsan sevinirm, cünkü bu konuda cok sey duydum. Bazilari sabah diyo bazizari aksam diyo. Ikinci sorum "Kalbin gafil olmamasi" lazimdir nedemek? sana cok tesekkür ederim allah razi olsun17 yıl önce gönderildi # -
Aleyküm Selam kardeşim,
Gafil kalp: Dünya hayatına dalıp gaflette olan kalp.
Dua ederken kalbin gâfil olması, Allah'ı veya istediği şeyi düşünmemesi, yaptığı dua fiilinin tam şuurunda olmaması demektir
Mühim bir iş için duaya başlamadan önce sadaka vermek ve iki rekat namaz kılıp abdestli ve kıbleye yönelik olarak dua etmek, önce Allah’a hamd edip sonra da Peygamberimize salavat getirmek, duanın kabulü için önemli şartlardan biridir. Bir de duası reddedilmeyen kimseler ve reddedilmeyen dualar vardır. Bunlar da, başta anne ve babanın evladına duası, misafirin duası, mazlumun duası müminin mümine gıyabında yaptığı dua.
Cuma günü ve gecesi, Cuma günü öğle ile ikindi arası, gecenin ikinci yarısı, her günün seher vakti, her günün zeval vakti, ezan vakti, ezan okunurken, ezan ve ikamet arasında, Kuran okunurken, Kuran-ı kerim hatmedilince, Kabe -i şerifeyi görünce, Recebin ilk gecesi, Şabanın onbeşinci gecesi, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı, Bayramların birinci geceleri, Arefe günü kıymetli vakitlerdir. Bu zamanlarda edilen dualar makbuldür; bu vakitleri ganimet bilmelidir.17 yıl önce gönderildi # -
sağol arkadaşım bize yazdıkların için,ayşe arkadaşım gafil olmamak boş olmamak diye biliyorum yanlış değilse.......cuma günleri sela vakti okumak çok makbül birde cuma gecesi yani perşembe günün akşamı oluyor canım senin dualarınıda bekliyoruz
17 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.