dua ederken sayı belirtmek günahmı?mesela biz diyoruz ya 4444 defa selevatı tefriciye okuyalım die akşam evde misafirler vardı onlar konu dualrdan ve sayılardan açıkldı dedilerki dua ederken sakın sayı belirtme günah falan die dogrusu ne sizce?
arkadaşlar soru sorabilirmiyim ?(derya23)
(6 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
şöyle bir hadis rivayeti var: "bir mümin bir duayı 40 kere okusa kabul olur ; 10 mümin 4er kere okusalar kabul olur ; 40 mümin aynı duayı okusalar kabul olur" bunun gibi mesela "hergün Kuran'dan 10 ayet okuyana şu sevap, 50 ayet okuyana bu sevap" şeklinde müjdeler veren rivayetler de var. ben şahsen bunlardan dolayı toplu olarak dua etmeyi ve aynı duayı defalarca okumayı çok seviyorum. sadece dikkat edilmesi gereken insanın kendine gücünden fazla yük yüklememesi ve altından kalkamayınca vazgeçmemesi. yani sürekli olarak yapabileceği miktarları seçmesi çünkü insan nefsi duadan bile usanınca yaklaşmak istemez daha. oysa biz dua kapısı açılsın da bizi daha yükseklere götürsün diye uğraşıyoruz.
bir de birşeyler için günah veya haram derken ayet ve hadislerden delil olması gerekir hakkında delil olmayan bir konuda günah demek en büyük günahlar arasındadır. bu da ayrıca dikkat isteyen bir husus değil mi...
selam ve dua ile...18 yıl önce gönderildi # -
deryacım bence hiç alakası yok. mesela bütün kitaplarda tefriciye için 4444 defa deniyor ne bir eksik ne bir fazla. yada yasin okurken 41 yasin derler. örnek veriyim peygamber efendimiz gece yatmadan önce ellerini açar 3 mü 7 mi tam hatırlayamadım ayetel kürsü felak nas vb. dualar okuyup avucuna üfler sonra bütün vücuduna sürermiş. bunu da kayınvalidem anlatmıştı
18 yıl önce gönderildi # -
3İHLAS 3 FELAK 3 NAS OKUR VE TÜM VÜCUDUNU MESH EDEREK UYKUYA DALARMIŞ PEYGAMBER EFENDİMİZ.BU DA NACİZANE BENİM BİR NOTUM OLSUN.
önemli olan duanın sürekliliği.unutmayın denizdeki dalgaların kayaları parçalaması onun gücünden değil sürekliliğindendir.ve dua okurken kalben kesin inanmak.buda benim naçisane fikrim.deryacım benim.
allah razı olsun kardeşim dedimya tam hatırlıyamıyorum
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.