Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip
" (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti. Git onun işini gör. Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu.
Hazret-i Musa, emir olunduğu mahalleye gitti.
Oradakilere:
-Bu gece, burada, Allahü teâlânın dostlarından biri vefât etti mi? diye sorunca:
-Ey Allahın peygamberi! Allahü teâlânın dostlarından hiç kimse vefât etmedi. Ama, filân evde zamanını kötülüklerle geçiren fâsık bir genç öldü. Fıskının çokluğundan, hiç kimse onu defnetmeye yanaşmıyor, dediler.
Musa aleyhisselâm:
-Ben onu arıyorum, buyurdu. Gösterdiler.
Hazret-i Musa, o eve girdi. Rahmet meleklerini gördü.Ayakta durup, ellerinde rahmet tabakları olup, Allahü teâlânın rahmet ve lütfunu saçıyorlardı.Hazret-i Musa, yalvararak münacaat etti:
-Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur.'' İnsanlar ise fâsık olduğuna şahitlik ediyorlar. Hikmeti nedir?
Allahü teâlâ:
(Ey Musa! İnsanların onun için fâsık demeleri doğrudur. Ama, günahından haberleri var, tövbesinden haberleri yok. Benim bu kulum, seher vakti, toprağa yuvarlandı ve tövbe etti. Bizim huzurumuza sığındı. Ben ki, Allah'ım! Onun sözünü ve tövbesini kabul ettim. Ona rahmet ettim ki, bu dergâhın ümitsizlik kapısı olmadığı anlaşılsın!) buyurdu.
Bir Gencin Tövbesi...
(10 mesaj) (10 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
SÜBHANALLAH SÜBHANALLAH RABBİM TÖVBELERİMİZİ KABUL ETMEDEN BİZLERE ÖLÜMÜ NASİP ETME NE OLUR.....
18 yıl önce gönderildi # -
AMİN AMİN AMİN.... SAĞOL DUA DOSTUM ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN...
rabbim tevbelerimizi kabul etsin.günahlarımızı bağışlasın.ümitsizliğe düşürmesin amin amin amin.
AMIN YA RABBI SEN KABUL EYLE TOVBELERIMIZ SANA LAYIK KULLUK ETMEYI NASIP EYLE RABBIMM
Yarabbim bizlerinde tövbelerini kabul et. Karşına alnımızın akıyla çıkmamızı nasip et.AMİN AMİN AMİN
ALLAHIM BİZLERİ SEVDİĞİN KULLAR ARASINA DAHİL ET.RABBİMİN SEVGİSİ HERŞEYDEN ÜSTÜNDÜR.İNŞALLAH BİZLERE DE RAHMETİYLE MUAMELE EDER.AMİN AMİN AMİN
ALLAAH RAZI OLSUN KARDEŞİM GERÇEKTEN DE ÇOK ETKİLENDİM
Aslında bu anlatımda tövbelerin kabul edildiğinin yanısıra, kişileri dış görünüşleriyle yargılamamamız gerektiğide anlatılıyor...
ALLAHIM SUİZANDA BULUNMAKTAN BİZLERİ KORUSUN...AMİN
SELAM VE DUA İLE...18 yıl önce gönderildi # -
Şükürler olsun bizi bu denli seven her fırsatta bize olan sevgi ve merhameti göstermeyi vesile eden Rabbimize.
ALLAHIM SANA BİNLERCE KEZ TÖVBE EDİYORUM. GÜNAHLARIMI BAĞIŞLA. ALLAH HEPİNİZDEN RAZIOLSUN. HEPİMİZİN TÖVBELERİNİ KABUL ETSİN.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.