bugün cuma gecesi ve güzeller güzeli mevlamın evde kendinimi çok yanlız ve çaresiz oturmuş aglarken içimde bir hisle beni internetten işsizlik için dua yaz diye yönlendirdiğini hissediyorum aylardır işsizdim ama aklıma bu şekilde bir yazıyla internete baglanmak hiç gelmemişti.İlk girdiğim site burası oldu bu onun bana bir lütfu yine eminim.Ben ki ona layık bir kul olamadım hiç ama Rabbim o kadar güzel ki o kadar merhametli ki işte tekrar benimle oldugunu bu aciz kuluna gösterdi.Sizler gibi insanların da oldugunu gördüm karsılıksız herkesin dilinde Allah adıyla birbirleri için yaptıgı duaları okudum.Allah'ım hepinizden razı olsun umarım beni de aranıza alır ve dualarınızda benim içinde küçükte olsa bir yer ayırırsınız.Çok bunaldım ne olur ruhi bunalım ve işsizlik için bana dualar öğretin.Allah'ım yar ve yardımcınız olsun.
UMARIM BENİ DE ARANIZA KABUL EDERSİNİZ
(12 mesaj) (10 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
hoşgeldin iremsu,bu mübarek gecenin nuru üzerine olsun.
La ilahe illellahül melikül hakkul mübiyn.
Rabbim tez zamanda seni sıkıntılarından kurtarıp feraha erdirsin,hayırlı rızık kapıları açsın.Amin.
18 yıl önce gönderildi # -
ESSELAMÜ ALEYKÜM
SEHAR VAKTİNDE SUBHANALLAHİ VEBİHAMDİHİ TESBİHİNİ ÇEKMENİ TAVSİYE EDERİM
BİRDE SABAHLARI VE AKŞAMLARI VAKIA SURESİNİ OKUMANI TAVSİYE EDRİM
ALLAHIM TÜM İŞSİZLERE HAYIRLI HELAL BOL KAZANÇLI İŞLER NASİP EYLESİN...AMİN
SELAM VE DUA İLE...18 yıl önce gönderildi # -
hoşgeldin kardeşim
HOŞGELDİN BU MECRAYA. KARŞILIKSIZ DUALARIN, RASTLANILMAYACAK GÜZELLİKLERİN, DOSTLUKLARIN, KARDEŞLİKLERİN HÜLASA GÜNÜMÜZDE PEK DE GÖRÜLMEYEN HASLETLERİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ "DUA DOSTLUĞU"NA HOŞGELDİN. RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.
SELAM VE DUALARIMLA...18 yıl önce gönderildi # -
hoşgeldin :)
Rabbim hayırlı kapılar açsın inşallah.18 yıl önce gönderildi # -
hosgeldin rabbim tez vakitde sıkıntılarını giderir
Rabbim yar ve yardimcin olsun ummadigin yerden sana hayirlar sunsun ...Hosgeldin.
sevgili kardeşlerim iyi niyetleriniz ve dualarınız için Allah'ım hepinizden razı olsun
benim bir problemim var ben arapça okuyamıyorum kadriye kardeşimden de Allah'ım razı olsun sabah ve akşam VAKIA Suresini oku demişsin simdi arapça bilmiyorum türkçe okusam olur mu? İşin aslı benim ailemde ve cevremde benden başka dualara ve namaza meraklı kimse yok ne yazık ki :( kendi kendime ögrenmeye calışıyorum simdi sizleri de buldum Allah'ıma bin şükür bana yardımcı olun ne olur namazımı kitabımı sag tarafıma koyup baka baka namaz kılmayı ögrendim şükür artık bakmadan kılıyorum :)) ama cevremde ki insanlar daha öncekiler kabul olmamıştır duaları da arapça okumalısın yoksa kabul olmaz diyor ne olur sizde akıl verin ne yapayım kuran okumak istiyorum bu yastan sonra da arapca benim için zor ögretecek kimsemde yok imdaaat:((18 yıl önce gönderildi # -
hoşgeldin :) Rabbim hayırlı kapılar açsın inşallah
Öncelikle hoşgeldin,iyiki geldin güzel sözlü,güzel niyetli kardeşim:)
Senin o, namaz kılmayı öğrenme çabalarına ancak hayran olunur...
Hangi yaşta olunursa olunsun, saygı duyulur,sevinç duyulur...
Hiç bir şey için geç değil ...
Asla unutmamak gerekir ki çabalamak, hep çabalamak esastır...
Muhakkak ki Rabbim niyetlerimiz, çabalarımız ölçüsünde bizlere rıza gösterecektir.
Onun sevgisini kazanmak ancak, bunu çok istemekle, bunun için emek sarfetmekle olur.
Bu gün NAMAZ kılmayı, Rabbine halis niyetle secde etmeyi öğrenen sen,,
kimbilir yarın İSLAMIN hangi güzellikleriyle tanışacaksın Rabbimizin izniyle...
Kur'anı Kerimi'de bütün o namaz surelerinin hepsini de öğreneceksindir Allah'ın izniyle...
Buna hiç de şaşırmamak gerekir...
Sen şu an senin için mümkün olan en iyi şekliyle,ama isteklice,
ama azimlice,ümitlice ve daha iyiyi başarma arzusuyla ibadetlerini yap,
yap ki; Rabbim daha ne kapılar açacak, neler öğretecektir sana...
Bak...şu an seni burada dostlarla tanıştırdı ve sana ne güzel bir tevaffukla yol gösteriyor O,
ve bu demek oluyor ki, O seni seviyor...
Ne mutlu sana...
Evet...
Peygamber Efendimiz "Sizin en hayırlınız Kur'anı öğrenen ve öğretenlerinizdir."buyuruyor.
Ancak,her şey bir anda olmaz ki ...
Sen yolunda bulun...Gerisi kendiliğinden gelecektir inşallah...
SAKIN KILDIĞIN NAMAZLARIN KABUL OLMAYACAĞINI SÖYLEYENLERE KULAK ASMA...
SENİN YAPMAK İSTEDİĞİN GÜZEL İŞLERDE, SENİ ÜMİTSİZLİĞE DÜŞÜRECEK
HİÇ BİR DÜŞÜNCEYE PİRİM VERME...
BİZİM DİNİMİZ ÜMİT DİNİDİR...
MÜSLÜMAN, HER HALİUKARDA ÇABAYI VE ÜMİDİ ELDEN BIRAKMAYANDIR,
SAKIN ENDİŞELERE DÜŞME, AMA ÖĞRENDİKÇE ÖĞRENDİKLERİNDEN SORUMLU TUTULACAĞINI DA HİÇ UNUTMA...HİÇ UNUTMAYALIM YANİ...
(bunları yazarken aslında sözlerim kendi nefsime de, hepimiz bir aşağı bir yukarı aynı durumları yaşayanlarız,bilmediğimiz bir sürü şeyleri öğrenmek için Rabbimizden bizlere zaman vermesini bekleyenleriz ve zamanında kılamadığımız namazlarımızı şimdilerde kılmaya yetecek kadar Rabbimizden ömür ve fırsat umanlardanız...Tek ümidimiz,içimizdeki bu büyük istek.. ola ki o bizi aydınlığa çıkarır, buna inançlıyız, Umutluyuz yani...)
BEN SANA DERİM Kİ,
İŞE, HEMEN, NAMAZ SURELERİNİ (ARAPÇA)EZBERLEMEYE ÇALIŞMAKLA BAŞLA...
İSTERSEN BUNU ÇOK GÜZEL YAPARSIN...
(KENDİNİ BURADA, BÖYLE YAZIP, BİZLERE BU KADAR GÜZEL İFADE EDEBİLDİĞİNE GÖRE,
İSTERSEN BUNU ÇOK GÜZEL YAPARSIN...)
SONRA DA MERAK ET...
MERAK ET DİNİMİZİ Kİ,
ŞAHİT OL, O GÜZEL DİNİMİZDEKİ HAYRET VERİCİ HER BİR MÜKEMMELLİĞE...
SENİN HAYATININ ANLAMI,EN BÜYÜK, EN NURÂNİ MACERAN OLSUN BU...
O MACERAYI YAŞAMAK EN BÜYÜK ZEVKİN OLSUN SENİN...
ÖĞRENİLECEK ÇOK ŞEY VAR,
SENİ BEKLEMEKTE,
BİZLERİ DE...
RABBİM FIRSAT VERİR İNŞALLAH...Rabbim muvaffak etsin İNŞALLAH...
Rabbimiz "Siz bildiklerinizle amel edin, bilmediklerinizi biz size öğretiriz" buyuruyor...
O halde hiç çıkmaza düşmeye sebep var mı??
Duymuşsundur belki de ,
Hz. Mevlananın Mesnevisinde geçer "Musa Peygamber ve Çoban"ın hikayesi...
Ben çok etkilenmişimdir...
İstersen İnternetten bulabilirsin...
Rabbim bizlere niyetlerimizin güzelliğine göre sevgisini verendir.
İşin inceliği benim bildiğim kadarıyla;
Halis niyetlerle, riyasız ve ihlaslıca, safiyâne bir şekilde bildiklerimizle Rabbimize ibadetlerimizi yapmak, bunda azimli olmak...
(Rabbimiz bilmediklerimizi öğrenebilmemiz için bize hayır kapıları açacaktır.)Öğrendikçe de, öğrendiklerimizden sorumlu olduğumuzun bilinciyle hareket etmek ve
Bu sorumluluklarımızı yerine getirmenin hakkını verebilmek de lazımdır...
bunun için sadece çaba sarfetmek ve sonrada zevkine varabilmek İslâmı yaşamanın:)..SENİN O KABUL OLUNMAYACAĞINDAN ENDİŞEYE DÜŞTÜĞÜN NAMAZLARIN VAR YA...
KİMBİLİR BELKİ DE NE KIYMETLİDİR RABBİMİZİN KATINDA...
RABBİM DEVAMINI GETİRSİN İNŞALLAH...
SAKIN ÇABAYI ELDEN BIRAKMA KARDEŞİM...,
BIRAKMAYALIM,
BIRAKMAMALIYIZ DERİM BEN...
SELAM VE DUALARLA...18 yıl önce gönderildi # -
sevgili ayse kardeşim Allahım senden razı olsun içimi ferahlattın:)ben hepinizi şimdiden cok sevdim ya Rabbim ne muratlarınız varsa her iki cihanda da sizlere versin.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.