arkadslar evlılık kısmet dıyorlar evlenıcemız ınsanı bızmı secerız yoksa allah onu karsımıza cıkarırmı yanı aramakmı lazım yoksa beklemelımıyız hangısı dogru
evlılık
(17 mesaj) (10 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
ah ah bu soruyu bende hep kendime bunu soruyorum gulumse25 kardesim.
bilen varsa yardim edebilir mi bu konusda bize?18 yıl önce gönderildi # -
ya gamze bana bekle dıyorlar yas kemale erdı nasıl beklersın sevdıgın baskasıyla nısanlanır kaldım ortalarda kısmetmı ne bu bılen bıze anlatsın
18 yıl önce gönderildi # -
evet ya bize bunu kim açılayacam sevdgimiz başkalrıyla ewleniyo bizim için kısmet degilmi acaba onu hayal ederken yıkılıyon birden bizim ahımızı almıyorlarmı
bende 20 yasindayim ama yinede karadeniz kizlari erken evleniyor yani ooo sözdü, nisandi dügündü derken seneler geciyor.....
EVET ARKADAŞLAR ..BU KONU GERCEKTEN TÜRLÜ YORUMLARIN YAPILDIĞI BİR KONU BENDE COK MERAK ETTİM..AMA SONUNDA EVLİLİ KESİNLİKLE KADER ..ZATEN BUNA İNANIYRZ KADERE...AMA ŞU DEĞİL RABBİM BUNU YAZMIŞ BEN NAPABİLİRMKİ...ÖYLE DEĞİL ..YARADANIMIZ BİZE İRADE VERİYOR...YANİ SEN YOLUNU CİZİYSN..NEFSİNLE AKLINLA...AMA YARADAN SENİN GİDİCEĞİN VE VARACAIĞN YOLU İLMİYLE BİLİYOR..COK İNCEDİR BU CİZGİ..
BU SURUNUN CEVABI ANCAK ALLAH DA SAKLI DUA EDİP HAYIRLISINI DİLEMEK LAZIM ALLAH SEVENİ SEVDİĞİNE KAVUŞTURSUN AMİN
tamam yolunu cızıyosun kader zaten bos bır sayfa dıılmı bunu yuce rabbım nezaman neyı ne yone gıdecegımızı o tayın edıyor hata gunah sevap kafam karısık ben ıstedım ama karsımdakı benım nasıbımle oynadı ben tekrar aramlımıyım yoksa beklıcekmıyım ya kafam cok karısık
YA ZATEN NASİPSE O SENİN KARŞINA HİÇ UMMADIK Bİ ZAMANDA ÇIKAR NASİPDE YOKSA ARASANDA BULAMASSIN NE BEKLİYECEKSİ NE DE ARAYACAKSIN RABBİME HAVALE EDCEKSİN TEKLİFLEREDE AÇIK OLACAKSIN ALLAH MURADINI VERSİN AMİN
tamamen kismet.. karar vermede cuzzi iradenin payida var tabi..
BUDA BENİM YORUMUM BENCE SADECE BEKLEYİN MUHAKKAKİ ALLAH YAZDIYSA KARŞINIZA ÇIAKCAKTIR;RABBİMİZ DEMİYORMU RIZKINIZ BENİM ELİMDEDİR EVLENECEĞİN EŞİNDE SENİN RIZKINDIR RIZKI SADECE EKMEK SU OLARAK ALGILAMAMAMLIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. HA ŞUNUDA EKLEYİM BEN BU BAZI ERKEK KARDEŞLERİMİZ KIZ BAKMAYA FALAN GÖTÜRÜLÜRLER AİLELEİR TARAFINDAN BU BANA ÇOK ABES GELİYO YANİ BENİM AÇIMDAN DÜŞÜNÜYORUM BİRİ BAN DİCEK HADİ EVLADIM FALANCA KIZ VAR ONA Bİ BAK(ÖZÜR DİLİYORUM BANA ÇİRKİN GELİYO BU) EN İYİSİ BEKLEMEK KARŞINA CİDDEN SEVDİĞİN BİRİ ÇIKARSA ODA EVET DERSE OLUR ZATEN KİM SEVMEDİĞİ BİRİYLE VELNEMKE İSTERKİ SEVGİDE ZORLA OLMAZ ALLAH VERİGİSİ SIRF BİRİNİ UNUYMAK İÇİN 2 AYYDIR SÖYLEMESİ AYIP HATUNUN BİRİNE AŞIK OLMAN İÇİN UĞRAŞIYORUM MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL OLMUYO YA BENCE OLMAZ GAYRİ İHTİYARİ OLAN BİŞE BU
EVET ERDEM SANA KATILIYORUM İNSAN ZORLAN AŞIK OLURMU YA NİYEKİ BİRİNİ UNUTMAK İÇİN BAŞKA BİRİNE AŞIK OLMAYA ÇALIŞIYORSUN ANLAMADIM KUSURA BAKMA BANA BİRAZ SAÇMA GELDİ HEM SEVDİĞİNİN PEŞİNDEN GİTMELİSİN
dunaya gercek ask bir kac tane yasanmistir.. digerleri hepsi kopyasidir..
ABİ ÖYLE DEME ÇEVREMDE GERÇEKTEN ÖYLE AŞKLAR VAR Kİ ANLATAMAM İMRENİYORUM VALLAHA KISKANMAK DEĞİL AMA ÖZENİYORUM BENİM KADERİM NERDE DİYORUM NEDEN BİZ BÖYLE DEĞİLİZ DİYORUM.......BİLİYORMUSUN KARŞI TARAFINDA SENİ SEVDİĞİNİ BİLDİĞİN HALDE KAVUŞAMAMAK ÇOK ACI BİRŞEY HEM KENDİNİ HEM ONU DÜŞÜNÜYORSUN ÇOK ZOR ALLAH BAŞKA DERTLER KEDERLER VERMESİN AMİN
yok be pinarcim, inan bana
GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.NASİP DOSTLAR BİZ NERDE OLSURSAK OLALIM GELİP BİZİ BULUR İNŞALLAH...BİR ADAM YOLDA GİDİYORMUŞ İLERDEN YAŞLI BİR ADAMIN GELDİĞİNİ VE SIRTINDA BİR ÇUVAL TAŞIDIĞINI GÖRMÜŞ ONA YARDIM ETMEK İSTEMİŞ.AMA İHTİYAR BU ÇUVALI SEN TAŞIYAMAZSIN.ÇUVALDA KİMİN KISMETİ VARSA O ZİNCİR HALKALARI BAĞLI DEMİŞ.ADAM ŞAŞIRMIŞ O ZAMAN BENİM KISMETİM NERDEYSE ONU SÖYLE DEMİŞ
ODA FELANCA KÖYDE BİR ÇOBANIN EŞİ HAMİLE ONUN DOĞACAK KIZIYLA EVLENECEKSİN DEYİNCE ADAM NASIL OLUR BEN EVLENECEK YAŞTAYIM KIZ DAHA DOĞMAMIŞ OLMAZ BÖYLE ŞEY DEYİP O KÖYE GİTMEYE KARAR VERMİŞ GERÇEKTEN ARAŞTIRMIŞ ÖYLE BİR ÇOBAN VAR VE EŞİ HAMİLE.DOĞACAK ÇOCUĞU BEKLEMİŞ.ÇOBANIN BİR KIZI OLMUŞ HEMEN ÇOBANA GİDİP KIZINI SATIN ALIP KIZIN AĞIRLIĞINCA ALTIN VERMİŞ ÇOBANA VE ÇOCUĞU ALIP KARNINI BIÇAKLAYIP ATMIŞ KÖYÜN YAKINIDA BİR YERE...ÇOCUK KAN İÇİNDEYKEN BİR BAŞKA ÇOBAN GEÇERKEN ÇOCUĞU GÖRMÜŞ VE HEMEN BABASINA GETİRMİŞBABASI KIZINI AMELİYAT ETTİRMİŞ.KIZI İYİLEŞMİŞ BU ARADA ÇOBAN ALTINLARI ALDIĞI İÇİN TİCARET YAPMIŞ VE ZENGİN OLMUŞ.KIZIDA EVLLİK ÇAĞINA GELMİŞ VE DİĞER ADAM HALA EVLENEMEMİŞ.ODA ZENGİN OLDUĞU İÇİN ÇOBANIN KIZINI TAVSİYE ETMİŞLER ONA ODA GELİP İSTEDMİŞ KIZI VERMİŞLER VE O GECE ADAM KIZIN KARNINDAKİ İZİ SORMUŞ KIZDA OLANLARI ANLATMIŞ ADAM HAYRETLER İÇİNDE ALLAHTAN AF DİLEMİŞ...18 yıl önce gönderildi # -
MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.RABBİM HAYIRLISINI VER.AMİNNN
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.