Adamın biri herzaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için berbere gitti.
Onunla ilgilenen berber ile güzel bir sohbete başladılar.
Değişik konular üzerinde konuştular...
Birden Allah ile ilgili bir konu açıldı
BERBER: Bak adamım ben senin söylediğin gibi Allahın varlığına inanmıyorum
ADAM: Peki neden böyle düşünüyorsun
BERBER: "Bunu açıklamak çok kolay, bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söylermisin. eğer Allah var olsydı bukadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insanlar olurmuydu, terk edilmiş çocuklar olurmuydu? Allah olsydı kimse acı çekmezdi birbirini üzmezdi. Allah olsaydı bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..."
Adam biran durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi.
berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o sırada caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belliki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti.Adam berberin dükkanına geri döndü.
ADAM: "Biliyormusun nevar" bence berber diye birşey yok
BERBER: Nasıl olabilirki ben buradayım ve bir berberim
ADAM: Hayır yok, eğer olsaydı caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı
BERBER: Hmmmm...Berber diye bişey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki?
ADAM: Kesinlikle doğru! püf noktası bu!
ALLAH var ve insanlar ona gitmiyorsa...Bu gitmeyenlerin tercihi...İşte dünyada bukadar çok acı ve keder olmasının nedeni...
Allah size servet ve iktidar, ilim ve hikmet verdi. Siz ona dogru giderseniz, O size kosarak gelir.Siz bildikleriniz ile amel ederseniz, O bilmediklerinizi ögretir.
O cömerttir. Siz onun kitabina uyarsaniz, O sizin ömrünüzü ve rizkinizi bereketli kilar.